Spisebord i hus

Hjem / Kjøpe bolig / Kjøp bolig med Exbo – steg for steg

Vi hjelper deg med boligkjøpet

Vi i Exbo er spesialister i kjøp og salg av boliger på Sørlandet. Her kan du lese om kjøpsprosessen og hvordan du går frem når du er på boligjakt.

Gratis muntlig verdivurdering

Gratis muntlig verdivurdering

Skal du selge boligen din? Vi er lokalmegleren som selger boliger over hele Sørlandet.
Vi kan Sørlandet!

Få tilbud fra din lokale megler

Hva er din bolig verdt?

Når du nå er på boligjakt, så har du kanskje en bolig du skal selge. Da er det viktig å finne ut hva du kan forvente å få for din bolig.

For å få en så riktig vurdering som mulig så lønner det seg å få en megler som har god oversikt over markedet der du bor. En megler som er lokalkjent og selger mye boliger vil kunne gi deg det mest riktige estimatet på hva du kan forvente å få for din bolig.

Vi gir deg en gratis og helt uforpliktende muntlig verdivurdering av din bolig – trykk her for å avtale tid!

Les mer

Finansiering

Noe av det viktigste å ha på plass når du finner drømmeboligen din er finansiering! Man vet aldri når man finner drømmeboligen, men når den dukker opp så er det viktig å ha avklart hvor mye man kan kjøpe for.

Dersom du vurderer å kjøpe bolig før du selger din nåværende bolig så kan det være lurt å snakke med banken om mellomfinansiering. Det er lån man får innvilget i perioden det tar å selge din egen bolig mens man samtidig har kjøpt seg ny.

Vi hjelper deg gjerne med et lånetilbud – trykk her for å få et lånetilbud en våre samarbeidsbanker - Søgne og Greipstad Sparebank og Lillesands Sparebank

Les mer

Finn drømmeboligen

Når finansiering er på plass så kan boligjakten starte! Det er alltid lurt å kikke på flere boliger. På den måten kan du skaffe deg en oversikt over hva man kan få kjøpt innenfor den rammen man har.

Exbo har sitt unike boligsøkerregister, ta kontakt med ditt lokale Exbo kontor, så får du beskjed om drømmeboligen før resten av markedet.

Bruk tiden på visningene godt, spør megleren om alt du lurer på og ikke minst, les salgsoppgave, selgers egenerklæring og tilstandsrapport nøye! Her er det viktig informasjon om boligen. Det er også viktig å kikke nøye på boligen mens du er der og ikke la seg blende av at boligen er stylet og pyntet.

Vi hjelper deg gjerne med alt du skulle lure på! Ikke nøl med å ta kontakt med oss!!

Les mer

Budrunde og aksept

Noen ganger bare vet man det – denne boligen må man ha! Når den følelsen dukker opp så er det viktig å holde seg til rammene man har og ikke la seg rive med i budrunden! Budrunder kan ta kort tid eller de kan gå over flere timer.

Det finnes mye psykologi i budrunder og det er ikke alltid lett å velge en strategi når man ikke vet hvem man byr mot. Et par ting kan uansett være med på å øke sjansen for at du vinner budrunden.

Dersom du har funnet boligen du ønsker å by på og har finansiering på plass så er det ikke noe å hente på å vente med å legge inn bud. Da hjelper du i prinsippet bare de som enda ikke har skaffet finansiering eller har sett på boligen å komme på banen og på den måten bli konkurrenter i en budrunde.

Det andre tipset er å ikke høyne budene med veldig lave summer. Høyner man med for eksempel. Kr 10 000,- så er det veldig lett for motparten å hive seg på. Det kan være lurt å høyne mer vesentlig og eller være førstemann til «runde tall».

Men viktigst av alt – hold hodet kaldt og vær tilgjengelig på telefon!

Les mer

Spørsmål om boligkjøp