Boligprisene steg med 2,3 % i Kristiansand og 1,9% i landet forøvrig. Det er den største oppgangen som Eiendom Norge noensinne har registrert. Tallene bekrefter inntrykket meglerne i Exbo sitter med; et marked som er i sterk medvind. Etter en litt rolig mars måned, påvirket av nedstengingen av Norge, ble april og mai en stor opptur.

Det var stor spenning knyttet til boligprisutviklingen i den spesielle våren vi nå har hatt. Boligprisutviklingen må ses i sammenheng med at Norge gjenåpnet og Norges Bank sin nedjustering av styringsrenten. Lave renter og en generell positivitet i markedet virket inn på at boligmarkedet raskt var i gjenge igjen, sier salgssjef i Exbo, Pål Ødegård.

Det var først og fremst fritidsmarkedet som nådde nye høyder, gjennom påske og etter påske opplevde vi stor interesse og budrunder. Hytter som lå usolgt igjennom 2019 sesongen ble nå solgt til gode priser. Norgesferie og en usikker fremtid i forhold til utenlandsreiser har nok påvirket dette markedet mye sier Pål Ødegård.

Folk tenker langsiktig

Exbo har gjennom koronakrisen merket at selv om kjøpernes inntekt kan være påvirket så tenker folk langsiktig på boligkjøp og vet at effekten av korona er kortsiktig. Boligmarkedet var solid før korona inntraff og med rekordlave renter hentet markedet seg raskt inn igjen. Det er solgt noen færre boliger i 2020 enn i 2019, som var et rekordår, men ligger på linje med 2017 og 2018 tall på antall omsetninger.

Exbo er optimistiske for 2020 og tror på et sunt marked i månedene som kommer.