Grøgårdsmyr01

Det er ikke bare småbarnsfamiliene og pensjonistene som koser seg i det populære boligfeltet Grøgårdsmyr i Lillesand. Også rosene trives så godt at de springer ut i full blomst – midt i november.

– Nå er dette en spesielt mild høst da, sier Martin Olsen, eiendomsmegler i Exbo Lillesand, og smiler.

En ti minutters spasertur unna Lillesand sentrum finner man koselige Grøgårdsmyr, et boligfelt som ble etablert på slutten av 1960-tallet og starten av 70-årene. Feltet ligger i høyden og mange av eiendommene nydelig utsikt mot sjøen og innseilingen til sentrum.

Stille og fredelig strøk

– Grøgårdsmyr er i dag et veldig populært sted blant innbyggerne i Lillesand. Det er et stille og fredelig strøk med sentral beliggenhet, og feltet består av spesielt mange eneboliger med romslige tomter, sier megleren i Exbo.

Hele syv av ti boliger er eneboliger, og 75 prosent av dem er større enn 120 kvadratmeter.

En tur i gatene på Grøgårdsmyr viser at mange av eneboligene har alt på ett plan, og med store, flotte hager som omkranser huset.

Mange av de som etablerte seg på stedet da boligene var nye, bor fremdeles i samme hus. Derfor er det mange pensjonister i området.

Mange barnefamilier

På Grøgårdsmyr er det ingen gjennomgangstrafikk og stor nyopprustet lekeplass. Kort vei til barnehager og skoler har de siste årene gjort feltet attraktivt for barnefamilier. I dag er 37 prosent av innbyggerne i boligfeltet en del av en barnefamilie.

– Stedet er godt tilrettelagt for barn, med lekeplass og trygg vei til butikk, mener Olsen.

Eiendomsmegleren mener ett av stedets aller beste fasiliteter er nærheten til gode badeplasser.

– Det er ikke lange turen til badeplasser i både fersk- og sjøvann. Springvannstemmen er en populær familievennlig badeplass, med blant annet opparbeidet turvei for rullestolbrukere og de med barnevogn. Ved sjøen har man badeplassen Julebauen, med både sandstrand og svaberg, sier Olsen.

Lokalkjent megler

Vi i Exbo i Lillesand kjenner hver krok av området vi jobber i. Det er viktig når vi skal selge boliger! For å kunne selge boligen din på en best mulig måte må vi kjenne markedet godt. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å få vite hva boligen din er verdt, eller om du trenger råd i forbindelse med salg!

 

 

Et utsnitt av Grøgårdsmyr:

37 % er barnefamilier

89 % eier sin egen bolig

7 % eier hytte

75 % har bolig på over 120 kvm

78 % av boligene er eldre enn 20 år

23 % av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 

Hva slags boligtyper:

72 % enebolig

18 % rekkehus

10 % hybel/annet

 

Hva finnes i området:

Barnehage – Furulunden familiebarnehage (0-5 år) og Borketun barnehage.

Skole – Borkedalen skole (1.-7. klasse).

Matbutikker – Matkroken Sandsmyra og Kiwi.

Steder i nærheten – Mange flotte turstier i nærområdet

Idrett – Fagertun skoles aktivitetsanlegg (2 km) og Lillesand idrettsanlegg (3 km).

Avstander – 28 km til Kjevik flyplass, 25 km til Kristiansand, 17 km til Grimstad og 33 km til Arendal. Gode bussforbindelser både mot øst og vest.

 

Vi kan Lillesand!