Malmø er i ferd med å endres fra å være Mandals industrielle knutepunkt til å bli et pulserende sentrum med kulturhus, næring, hotell og nye boliger.

Fra gammel tid het det på folkemunne at man bodde på hedning-siden av Mandal om man bodde på Malmø. Mandalselva skilte bydelen fra Mandal sentrum. Den sterke industrihistorien på Nedre Malmø har vært den viktigste årsaken til byens vekst og utvikling de siste 100 årene.

Nedre Malmø

Sommeren 2003 ble det satt punktum for en ærerik og 90 år lang industrihistorie for stålbedriften Fundia Mandal. I dag ligger Buen kulturhus på den gamle Fundia-tomten og et nytt hotell skal være klart i mai 2019. I kulturhuset til 210 millioner kroner finner du bibliotek, kunstgalleri, kinosaler, scener tilrettelagt for teater, dans, konserter og kulturskolen i Mandal. I tilknytning til kulturhuset ligger byens mest populære lekeplass.

Den nye kulturhusbroa, Adolph Tidemands bro, har gjort tilknytningen til sentrum optimal.

Godt sted for barna

Siren Skoie har vokst opp på Malmø og skryter av det populære området. Hun er i dag eiendomsmegler hos Exbo og mener den nye bydelen er fin å vokse opp i.

– Min oppvekst på Malmø var helt perfekt, sier Skoie og utdyper:

– Nesten alt du trenger ligger innenfor én kilometer i avstand. Malmø er sentralt, samtidig slipper man støyen man ofte finner i sentrum. Det finnes mange godt bevarte hvite sørlandshus som går inn i den typiske stilen for Sørlandet. Hele området har gode solforhold, smiler eiendomsmegleren i Mandal.

Nedre Malmø regnes som solsiden av byen og er det første båtturistene møter i innseilingen til Mandal. Langs bryggepromenaden er det regulert inn nye store boligprosjekter og næringslokaler i fremtiden.

 

Hvem bor på Malmø:

24 % er barnefamilier

74 % eier sin egen bolig

11 % eier hytte

51 % har bolig mellom 60-120 kvm

69 % bor i enebolig

53 % av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill.

 

Hva finnes i området:

Barnehage – Malmø, Kvisla og Myrteigen barnehage.

Skole – Furulunden barneskole (ca. 1 km), Blomdalen ungdomsskole (ca. 1 km) og Mandal videregående skole (ca. 1 km)

Matbutikker – Bakeri, to bensinstasjoner og flere matbutikker i området.

Rekreasjonsområder – Fra Grønvika renseanlegg er det en merket tursti ned til Ulsvika, hvor man kan bade og grille. Ulsvika har en flott bukt med sandstrand, gresslette og svaberg. I 2013 ble det bygget en skulpturpark for barn i området. Fra Nautic Marine kan man gå på langs fjellet ut til en av laksestigene i Mandal.

Kultur – Buen kulturhus og Kulturfabrikken.

Avstander – I umiddelbar nærhet til Mandal sentrum, Mandal sykehus og AMFI-senteret.  Togstasjon (Marnardal), ca. 30 km. Flyplass (Kjevik), ca. 58 km.

Gratis verdivurderinger:

Frem til 12 februar gir vi alle som bor på Malmø, gratis verdivurdering. Ring Siren på 982 80 344 for å gjøre en avtale.