Etter sammenslåingen med Kristiansand i 1965 har innbyggerne strømmet til Randesund. Her finnes de fleste fasiliteter et moderne og godt utviklet bosted trenger. Det mener megler i Exbo.

– Jeg bor selv i Randesund og synes det er en fantastisk plass å bo på. For meg er det et sted som har alt jeg trenger, sier Ken Morten Egenes, eiendomsmegler i Exbo, og smiler.

Randesund defineres som stedet mellom Kvåsefjorden i Høvåg i Aust-Agder og Topdalsfjorden i Oddernes i Vest-Agder. Bydelen langs kysten, på østsiden av Kristiansand, består av Indre og Ytre Randesund, samt Hånes. Frem til 1965 var Randesund en egen kommune og hadde ved sammenslåingen til Kristiansand 1672 innbyggere.

15.000 innbyggere

I dag har innbyggertallet økt til nesten 15.000 og stedet er ett av de mest populære bostedene i Kristiansand. Hele 42 prosent av innbyggere er en del av en barnefamilie, nesten dobbelt så mange som i en gjennomsnittlig bydel i Norge.

Megler Egenes setter stor pris på kvalitetene som finnes i den varmeste årstiden.

– Om sommeren er det deilig å bo så nærme sjøen, med flotte brygger og strender. Den mest populære brygga, nemlig Tømmerstø brygge, varter opp med søndagsåpen butikk og restaurant. I området finner man nydelige turområder, idrettsanlegg, golfbane og en lysløype hvor det kjøres opp skiløyper om vinteren, nevner megleren.

Idrettslaget i Randesund (RIL) har lange og gode tradisjoner. Det er Sørlandets nest største idrettslag og nest størst i landet når det gjelder håndballaktivitet. Fotballprofiler som Kristofer Hæstad og Lene Mykjåland har startet karrierene sine på idrettsanlegget på Sukkevann.

Golfklubb med 800 medlemmer

Kristiansand Golfklubb, som ligger i Randesund, har holdt det gående i 40 år. Her finner man en flott 9-hull bane i naturskjønne omgivelser og en ny korthullsbane som stod ferdig i 2014. Klubben har 800 medlemmer.

På nettstedet nabolag.no finner man fakta om bydeler og tettsteder i Norge. Her kan innbyggerne selv rangere bostedets fasiliteter på en skala mellom én og ti, og legge inn kommentarer om hjemstedet.

Beboerne i Randesund fremhever skolene, barnehagene, veiene, parkeringsmulighetene, turområdene, det lave støynivået og tryggheten de opplever i nabolaget. Alle disse punktene har innbyggerne gitt minimum åtte poeng.

– Et sted for alle

I Randesund finner boliger i alle prisklasser, der syv av ti boliger defineres som enebolig. Men de senere år er det bygget ut leiligheter, blokker og rekkehus.

– I dag har stedet et variert utvalg av boliger. Alt fra leiligheter til dyrere eneboliger. Randesund er et sted for alle, enten du er førstegangskjøper eller en stor familie som trenger mer plass, mener Egenes.

 

Et utsnitt av Randesund:

42 % er barnefamilier

81 % eier sin egen bolig

9 % eier hytte

64 % har bolig på over 120 kvm

61 % av boligene er nyere enn 20 år

66 % av eiendommene har pris over 2,5 mill.

 

Hva slags boligtyper:

73 % enebolig

11 % hybel/annet

10 % blokk

7 % rekkehus

 

Hva finnes i området:

Barnehage – Tømmerstien familiebarnehage, Fidje barnehage og Maurtua barnehage (0-5 år).

Skole – Dvergsnes barneskole og Holte ungdomsskole.

Matbutikker – Coop Mega Dvergsnes.

Steder i nærheten – Dvergsnes, Vadbua, Leirkilen og Kongshavn.

Idrett – Vardåsbanen, Kristiansand Golfklubb Randesund og Randesund Treningssenter.

Avstander – 14 km til Kjevik flyplass og 11 km til togstasjonen i Kristiansand. Gode bussforbindelser.

 

Vi kan Kristiansand!

 

I uke 6 (8-12 februar 2016) gir vi alle som har bolig i Randesund gratis meglertakst.randesund

Ønsker DU at jeg skal komme hjem til deg og gi deg en GRATIS og uforpliktende verdivurdering av din bolig (verdi: kr. 2 500,-), så håper jeg du tar kontakt med meg på tlf. 982 80 343 eller på mail: kme@exbo.no