Allerede i romertiden forstod man at Auglandsbukta var noe helt spesielt. Med sine grønne oaser, like i sjøkanten, er området like populært den dag i dag.

– Auglandsbukta har flotte friområder, blant annet på Storenes. Her finnes vi en god miks av folk i alle aldre, sier Terje Skaara og Kjell-Arne Arnesen, begge meglere i Exbo som har kontor kun et steinkast fra Auglandsbukta.

Kontor like ved Auglandsbukta

– Vi har lang erfaring med salg av boliger i Vågsbygd, og kjenner området rundt vårt kontor og Auglandsbukta spesielt godt, sier Skaara, som også er daglig leder i Exbo Kristiansand. Meglerne holder til i Nordre Hovedgårdsvei 4 (like ved gamle Arthurs jernvare).

I Auglandsbukta har du nærhet til sjø og båtplasser. Du har gåavstand til det aller meste, være seg dagligvare, bibliotek, kafé, vinmonopol, badeplass og lege. Ønsker du et friskt sjøbad kan man ta en tur ned til Storenes. Alle Kvadraturens fasiliteter et kun fem kilometer unna og fra Auglandsbukta er det svært gode bussforbindelser.

Populært for barnefamilier

I selve bukta finner du en et flott grøntområde, miljøpark og en rekke kommunale båtplasser som gir enkel tilgang til sjølivet. Miljøparken med flerbruksbane og lekearealer er blitt en favoritt blant de aller yngste.

– Vi ser at området er blitt veldig populært for barnefamilier, påpeker Skaara og Arnesen. Statistikkene viser at innbyggerne ved Auglandsbukta består av 41 prosent barnefamilier.

Stedets har en historie som strekker seg lenger enn de fleste andre. Man regner med at det fantes bosetting på Augland fra yngre romertid (200-400 e. Kr) og gjennom hele folkevandringstiden (400-550 e. Kr). Stedsnavnet Augland skal bety ”Øgningsland, ved Rydning tillagt Land”, som forteller om nytt land som brytes opp og blir til gård.

Jaktodden

Jaktodden er i dag en perle som ligger på nordsiden av Auglandsbukta. Området er en del av gamle Augland gård og grenser i nord mot Fiskå gård. Den første bebyggelse skjedde på begynnelsen av 1900-tallet og området er blitt bygget ut ved to anledninger frem til 1980. I dag ligger det et 20-talls hus ute på selve odden, og omtrent like mange på vei ut til odden.

Hvem bor ved Auglandsbukta:

  • 41 % er barnefamilier
  • 77 % eier sin egen bolig
  • 7 % eier hytte
  • 60 % har bolig på over 120 kvm
  • 69 % av boligene er eldre enn 20 år
  • 63 % bor i enebolig
  • 68 % av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill.

Hva slags boligtyper:

  • 63 % eneboliger
  • 28 % leiligheter, hybel eller annet.
  • 9 % rekkehus

Hva finnes i området:

Barnehage – Skråungen barnehage på Storenes. Det finnes også egen avdeling på Bragdøya. Vågsbygd FUS barnehage. Flere familiebarnehager i område.

Skole – Vågsbygd barneskole (1.-7. trinn), Fiskå ungdomsskole (8.-10. trinn) og Vågsbygd videregående skole.

Matbutikker – Kiwi og Rema 1000 på Vågsbygd senter. Rimi i Kirstens Park og Ica Trekanten (fra gammelt av Hans Haugen).

Rekreasjonsområder – Auglandsbukta er et naturskjønt område hvor man finner kommunale båtplasser. Storenes – badeplasser, sandstrand og svaberg. Kort båttur over til Bragdøya. «Bragdøyabåden» går jevnlig tur/retur fra Lumber.

Idrett – Vågsbygd samfunnshus med svømmehall og gymsal. Nytt treningssenter i Auglandsbukta (Spring Vågsbygd), Vågsbygd idrettsplass, Karuss idrettspark og Vågsbygdhallen.

Avstander – Rundt 5 km til Kvadraturen. Gangavstand til Vågsbygd senter, skoler og båthavn.