At fritidsmarkedet har vært hett i 2020 er ikke en nyhet og vi ser at trenden fortsetter i 2021. Svenn Erik Kvannes som er avdelingsleder og megler på Exbo Hovden har hatt en meget travel start på året. En tredobling fra fjorårets januar er et tydelig bevis på det.

«Det har i det hele tatt vært en travel høst på fjellet og jeg merket stor pågang gjennom julen» Nå er situasjonen sånn at vi har et marked med flere kjøpere enn selgere og det resulterer i mange folk på visninger og mange salg. Vi er faktisk i en situasjon hvor vi holder på å gå tom for hytter å selge og ønsker oss nå påfyll av hytter!

Stor interesse for nybygde hytter og leiligheter

Vi selger en stor del nyprosjekterte leiligheter og hytter, og i det populære prosjektet «Vestheisen Familiepark» er det snart utsolgt i byggetrinn 1 og kun 9 igjen av totalt 30 i byggetrinn 2 forteller Kvannes. Leilighetsanlegget som bygges som et familievennlig fullserviceanlegg med skøytebane på tomta og direkte adgang til alpinanlegget har slått spesielt godt an. Folk ønsker å ha det enkelt når de kommer på fjellet sier Svenn Erik og ikke minst er det gunstig å ha direkte tilgang til alpinanlegget. 

Hva er kjøperne på jakt etter?

Der er folk heldigvis forskjellige sier en smilende Svenn Erik. Det som er veldig viktig for en kjøper kan være helt underordnet for en annen. Noen ønsker en beliggenhet direkte i tilknytning til alpinanlegget og restaurantene, mens andre er fokuserte på mer «landlig» beliggenhet. Felles for de aller fleste er at de ønsker kjørevei til hyttevegg, strøm og vann.

Vår erfaring er at de «vanlige» hyttene i prisklassen 3 – 4,5 millioner er de som går raskest å omsette, selv om det absolutt er liv i markedet for eiendommene i høyere prisklasse sier Hovdenmegleren. 

Høye forventninger til 2021

Det store spørsmålet er jo hva man kan forvente seg av hyttemarkedet i 2021? Her er megleren optimistisk; «jeg forventer at 2021 blir et veldig godt år for fritidsmarkedet». Slik som reiserestriksjoner påvirket fritidsmarkedet både på fjell og ved sjøen i året som gikk, tror vi at den trenden vil fortsette i 2021. Folk benytter seg av hyttene sine i stor grad og utleiemarkedet på Hovden viser at det er mange som ønsker å besøke vintersportsstedet. Jeg har veldig mange på liste som ønsker å kjøpe hytte eller leilighet på Hovden forteller Kvannes. Utfordringen nå er å skaffe hytter til kjøperne. 

Vurderer du å selge din fritidseiendom?  Exbo eiendomsmegling på Hovden ved Svenn Erik Kvannes, selger nesten halvparten av alle hytter på Hovden og kjenner dermed markedet meget godt!