Lindesnes har mye å by på. Dype historiske røtter i Spangereid, egen dyrepark, Audnaelva, Norges sydligste punkt ved Lindesnes fyr, trekkspillklubben og ikke minst et levende kommunesenter på Vigeland.
Vigeland er et fint og konsentrert sentrum med bank, post, dagligvareforretninger, barnehager, skoler og et godt aktivitetstilbud for folk i alle aldre, sier Siren Skoie, eiendomsmegler i Exbo Mandal.

90 km kyststripe
Lindesnes er en kystkommune i Vest-Agder som grenser til Lyngdal i vest, Audnedal i nord og Mandal og Marnardal i øst. Vigeland, Spangereid og Vigmostad utgjør de tre tettstedene i kommunen med rundt 4800 innbyggere. Alle tettstedene har egne barneskoler.
Lindesnes er med sin 90 kilometer lange kyststripe og flotte skjærgård en perle for alle som elsker båt- og sjølivet.
Lindesnes er kanskje mest kjent for å være landets sydspiss og for å huse den folkekjære gjengen i Lindesnes Trekkspillklubb. Fyret er Norges sørligste fastlandspunkt og med nesten 100.000 besøkende årlig er stedet den nest mest besøkte turistattraksjonen i Vest-Agder etter Kristiansand dyrepark. Fyret er i dag det eneste gjenværende fyret bemannet med fyrvoktere. Vokterne kontrollerer fyrets meteorologiske stasjon som i mange år har hatt høyeste gjennomsnittstemperaturen i landet.

En gang et maktsentrum
En mil unna fyret finner du tettstedet Spangereid. Stedet var en gang et maktsentrum og var bebodd i de aller eldste tider. Bygda er overstrødd av fortidsminner fra jernalderen, blant disse en militærforlegning og en kanal. I 2007 ble kanalen, som i dag kalles Spangereidkanalen, gjenoppbygd slik at båttrafikken kan gå gjennom slik den gjorde i vikingtiden. Spangereid har rester etter en rekke gravhauger for konger og stormenn fra vikingtiden.
Tvers gjennom kommunen renner den 55 km lange elva Audna. Elva som munner ut i Sniksfjorden gjennomgikk et stort kalkingsprosjekt i 1985 for å bygge opp en ny laksestamme i elva. Det var vellykket, og i 2004 ble det fisket 2,4 tonn laks og 219 kilo sjøørret.

Store kunstnere
Vigeland er i dag kommunens største tettsted og hvor de fleste tilbudene er lokalisert. Rent historisk er stedet svært kjent for å ha hatt et yrende kunst-, musikk- og knivmakermiljø. Blant kunstnerne som har tilknytning til Vigeland kan Gustav og Emanuel Vigeland nevnes.
Rent geografisk ligger er Vigeland også et viktig knutepunkt.
– Det ligger med kort avstand til både Mandal og Lyngdal, noe som betyr kort avstand til mange arbeidsplasser, sier Skoie, som sammen med meglerne i Exbo Mandal er Lindesnes kommunes faste eiendomsmeglere.
Like utenfor Spangereid ligger også GE Healthcare, som i dag er verdens største produksjonsanlegg av kontrastmidler. Med omkring 400 ansatte er den amerikanskeide bedriften en av Sørlandets største arbeidsplasser.

Et utsnitt av Lindesnes (Vigeland):
25 % er barnefamilier
76 % eier sin egen bolig
6 % eier hytte
47 % har bolig på over 120 kvm
50 % av boligene er eldre enn 20 år
74 % av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill. – 2,5 mill.

Hva slags boligtyper:
64 % eneboliger
16 % hybel/annet
14 % blokk
7 % rekkehus

Hva finnes på Vigeland:
Barnehage – Gamleveien barnehage, Hesteskoen barnehage (kommunal) og Hestehaven barnehage.
Skole – Nyplass barneskole og Lindesnes ungdomsskole. Videregående skoler i Mandal (10 km) og Lyngdal (20 km).
Matbutikk – Fire store matbutikker sentralt på Vigeland.
Rekreasjonsområder – Lysløypa like bak Lindesneshallen blir flittig brukt av innbyggerne. Her kan man spasere, jogge eller gå på ski om vinteren. Flere toppturer i umiddelbar nærhet, blant annet på Gampe- og Hoveheia. Vigeland har en flott strand sentralt, som er universelt tilrettelagt.
Idrett – Nyplass kunstgress og friidrettsanlegg. Lindesneshallen. Lindesnes treningssenter.
Avstander – 68 kilometer til Kjevik lufthavn og 28 km til togstasjon i Marnardal. Gode bussforbindelser både mot øst og vest.

Vi kan Vigeland!Vigeland

I uke 7, 15-19  februar gir vi alle dere som har bolig på Vigeland, gratis verdivurdering av din bolig!

Ønsker DU at jeg skal komme hjem til deg og gi deg en GRATIS og uforpliktende verdivurdering av din bolig (verdi: kr. 2 500,-), så håper jeg du tar kontakt med meg på tlf. 901 88 747 eller på mail: rl@exbo.no