Slik gjør du klart til visning

Å kjøpe bolig er en stor avgjørelse, men likevel tas beslutningen ofte kjapt. Sørlandet er en attraktiv plass å bo. Budrundene kan bli hissige og kjøperen får ofte begrenset tid til å tenke seg om. Da er det viktig at førsteinntrykket av boligen er godt.

 

Bør du leie en profesjonell stylist? Pusse opp? Eller er det kanskje like greit å style boligen selv?

Det finnes ikke noe fasitsvar på dette, men her har vi samlet noen gode tips til deg som skal ha visning. Du bør uansett alltid snakke med megleren din slik at boligen tilpasses den aktuelle målgruppen.

 

Styling uten profesjonell hjelp

Dersom du styler boligen selv, bør du gjemme bort personlige eiendeler og bilder. Du bør også fjerne så mye som mulig av overflødige pyntegjenstander og passe på at det ikke er for mange møbler i hvert rom. Færre møbler gir en bedre romfølelse og får boligen til å virke større.

 

Oppussing: Du kommer langt med lite

Når det gjelder oppussing strides de lærde om i hvor stor grad dette anbefales. Hvis badet eller kjøkkenet er i veldig dårlig stand, kan det være smart å investere i en oppgradering. Her bør jobben utføres av fagfolk, slik at du kan vise frem dokumentasjon på utført arbeid.

Det de fleste er enige om, er at det lønner seg å gjøre enkle oppussingsgrep før visning. Et nytt strøk med maling trenger ikke å koste all verden, men det kan heve inntrykket av boligen betraktelig. Det samme gjelder å fikse dryppende kraner, løse lister, riper, hakk og eventuelle andre småskader.

 

Huskeliste før visningen

  • Vask og rengjør og ha det ryddig.
  • Fjern private bilder, baderomsartikler, fjernkontroller, ledninger og lignende.
  • Åpne gardinene, slipp lyset inn og sjekk at alle lyspærer fungerer.
  • Vis så mye gulv som mulig – fjern småmatter og ryer.
  • Kjøkken: Rydd kjøkkenbenken, fjern kluter, håndklær, såpeflasker, kjøleskapsmagneter og lignende. Pynt gjerne med en kokebok, krydderurter eller et fruktfat.
  • Soverom: Re opp sengen, legg på sengeteppe og gjerne noen puter. Rydd i garderobeskap.
  • Tenn gjerne lys og fyr i peisen hvis det er høst eller vinter, men unngå duftlys.
  • Gjør uteplassen koselig. Sett ut møbler og se til at det er rent og ryddig.
  • Vi har lang erfaring og vet hva boligkjøperne er opptatt av. Derfor lønner det seg å gå gjennom boligen med en av de dyktige meglerne våre før salgsprosessen starter.