For mange år siden var Arendal Norges største sjøfartsby. Det populære bostedet Hisøy har alt et moderne bosted trenger, men på det maritime området henger innbyggerne fremdeles fast i fortiden.

– Hisøy er et maritimt område der beboerne i stor grad er opptatt av sjø og båtliv, understreker Per Erling Fløistad, eiendomsmegler i Exbo Arendal.

På 1800-tallet var Arendal en stor sjøfartsby i Norge. I 1884 var den landets fremste med rundt 500 skip og rundt 13 prosent av landets tonnasje. Hisøy er en del av denne stolte historien.

Hisøy, også kalt Hisøya, er sammen med Tromøy to store øyer som ligger utenfor Arendal sentrum. Hisøy er skilt fra Tromøya ved Galtesund i øst, og øya utgjør åtte kvadratkilometer.

Spesiell øy

Øya er spesiell ved at den har elveløp på innsiden, fjorder og hav på motsatt side.

Hisøy var lenge egen kommune, men i 1992 ble øya slått sammen med Moland, Øyestad og Tromøy til storkommunen Arendal.

I dag bor det 4450 mennesker på øya og stedet er blitt populært for både småbarnsfamilier og eldre.

– Her finnes variert bebyggelse, med en klar overvekt av eneboliger. På øya ved Skibberhei, Lystheia og His terrasse finner man leiligheter. I Kolbjørnsvik finner man blant annet eldre, sjarmerende trehusbebyggelse som Sørlandet er kjent for. PÅ øya er det også hytteområder, sier Fløistad.

– Kort vei til alt

His, Sandvigen og Kolbjørnsvik er tre av tettstedene på Hisøy. På nettstedet nabolag.no finner man fakta om bydeler og tettsteder i Norge. Her kan innbyggerne selv stemme over stedets fasiliteter og legge igjen kommentarer.

Kolbjørnsvik var kommunesenter da Hisøy var egen kommune. Tettstedet har den tetteste bosetningen med 545 husholdninger. De mange innbyggerne karakteriserer stedet som rolig, trygt, med gode barnehager og skoler og et naboskap med høy trivsel.

– Her er det kort vei til alt, skriver en av innbyggerne på nettsiden.

Stedets turmuligheter trekkes også frem med en score på 9,1 poeng i en skala som går fra én til ti.

I mer enn 100 år har båten Kolbjørn sørget for transport tvers over Arendals havnebasseng til Hisøy og Kolbjørnsvik.

Stølsviga er viktig å trekke frem. I tillegg til å være et av de mest populære badeplassene i Arendal er det lagt til rette med flott grøntområder, sandvolleyballbane og lekestativ.

 

Eget kunstgalleri

Hisøy har de fleste elementer et moderne bosted krever. Barnehager, skoler, idrettsanlegg, legesenter og matbutikker, samt kort vei til Arendal sentrum.

Av kulturelle fasiliteter kan man nevne His Galleri som ble etablert i 1990. Her finner norsk kvalitetskunst og i utstillingen finnes verk av blant andre Frank Brunner, Per Fronth, Kjell Nupen og Nico Widerberg. Galleriet har ved siden av sommer og juleutstillinger, fire større separatmønstringer hvert år.

 

 

Et utsnitt av Hisøy:

38 % er barnefamilierHisøya1

84 % eier sin egen bolig

6 % eier hytte

59 % har bolig på over 120 kvm

39 % av boligene er nyere enn 20 år

63 % av eiendommene har pris over 2,5 mill

 

Hva slags boligtyper:

82 % enebolig

7 % annet

6 % blokk

4 % rekkehus

 

Hva finnes i området:

Barnehage – Portveien barnehage (0-6 år), Soria Moria barnehage

Skole – Hisøy barne- og ungdomsskole, Arendal videregående skole (4 km) og Arendal International School.

Matbutikker – Rema 1000 Hisøy og Joker Hisøy.

Steder i nærheten – Trommestad, Guldsmedenga, Steinbukta, Stølsviga og Kolbjørnsvik

Idrett – His aktivitetsanlegg, Hisøyhallen flerbrukshall og grusbane.

Avstander – 60 km til Kjevik flyplass, 5 km til Arendal stasjon, gode bussforbindelser.

 

Vi kan Arendal!

Ønsker DU at jeg skal komme hjem til deg og gi deg en GRATIS og uforpliktende verdivurdering av din bolig (verdi: kr. 2 500,-), så håper jeg du tar kontakt med meg på tlf. 404 75 015 eller på mail: pef@exbo.no