Riktig megler

Når du skal selge bolig er det lurt å velge en megler som du har tro på at du kan legge til rette for at du oppnår mest mulig for eiendommen din. Det gjelder både meglers fremtoning, skreddersydd markedsføring for nettopp din bolig og ikke minst strategier i forhold til lansering, visning, budrunde og interessenter. Det er også lurt å velge en megler som er lokalkjent og som har solgt flere boliger i området der du bor. Bruk megleren som en sparringspartner og rådgiver.

Kjøp og selg i samme marked.

De fleste kjøper bolig før de har solgt sin nåværende. Det er lurt å selge og kjøpe i samme i marked, så legg ut boligen din for salg kjappest mulig etter kjøp av ny bolig.

Rådfør deg med en eiendomsmegler i Exbo før salget. Inngangspartiet er kanskje det viktigste stedet når man skal selge. Har man en enebolig er det viktig å spyle asfalten eller belegningssteinene før foto og visning. Samt pynte opp med planter og blomster. Dette er det stedet interessenter først ser og det siste stedet de ser før de drar fra visning. Her tas det beslutninger. Et generelt råd er å gjøre gunstige oppgraderinger av boligen før visning og salg. Bytte ut en sprukken flis, få på lister på en dør som mangler det, litt flikking med malerkosten osv.

 

Verdivurdering og takst

Mange banker krever i dag E takst. Da tar megler bilder av kjøkken, stue, fasade og baderom og lager en elektronisk takst som kan brukes av flere banker. En verdivurdering bestilles gjerne om man ønsker en kjapp tilbakemelding om hva boligen kan være verdt i dag, og når man går med tanker om å selge. På Sørlandet opererer vi med tilstandsrapport av boliger som vi selger. Her kommer takstmann hjem til deg og gjennomgår boligen med tilstandsgrader fra 1-3, der tilstandsgrad 1 er det beste og tilstandsgrad 2 er midt på treet og 3 er dårlig og bør utbedres av kjøper.

 

Hva gjør en eiendomsmegler

En eiendomsmegler gjør slik at du kan senke skuldrene med ditt eget boligsalg. Vårt første møte med deg som kunde er gjerne på telefon eller visning av andre boliger. Vi kommer så hjem til deg for å befare din eiendom. Der kommer vi med råd og vink som skal være med å oppnå høyest mulig pris for nettopp din bolig. Her kommer vi med skreddersydd markedsføring til din bolig. Når vi har fått signert oppdragsavtale fra deg, kan vi begynne den viktige jobben med å samle flest mulig interessenter til boligen din. Vi i Exbo er spesialister på salg av eiendommer på Sørlandet og har vårt eget unike boligsøkerregister. Her får interessenter beskjed om at boligen din kommer for salg allerede samme dag som du har signert oppdraget. Deretter innhenter vi alle offentlige dokumenter på eiendommen som kommunale opplysninger, panteattest og servitutter. Vi bestiller takstmann og fotograf som avtaler befaring sammen med deg som selger. Så utarbeider vi en flott selgende salgsoppgave på eiendommen din og lanserer den på finn.no. Alt dette etter at du som selger har godkjent alt av tekst og bilder. I tillegg har alt materiale vært gjennom en kvalitetskontroll av Exbos kvalitetsavdeling. Nå starter jakten på flest mulig kjøpere gjennom vår digitale og unike markedsføringsplattform Exbonert! Denne pakken går digitalt og bannerannonser i Norges største aviser samt i sosiale medier som Facebook og Instagram. Vi er på jakt etter de menneskene som ikke nødvendigvis vet selv at de er på boligjakt, for vi i Exbo vet at den megleren som klarer å skaffe flest mulig interessenter på boligen din, har størst forutsetninger til å oppnå høyest mulig pris. Vi gjennomfører så visning ca 1 uke etter at boligen er lansert i markedet. På visning går vi gjennom boligen din med interessenter og avklarer spørsmål og videre fremdrift. Dagen etter visning er vi i kontakt med alle som har vært på visning og eller generelt involvert i eiendommen. Gjennom hele prosessen holder vi deg som selger informert om hva som skjer. Så kommer den viktige og strategiske budrunden. Her ligger mye strategi og spør gjerne en av Exbos meglere i ditt område på hvilken strategi de har. Etter at budrunde og overtakelsesdato er avtalt, innkalles kjøper og selger til kontraktsmøte på vårt lokale meglerkontor. Etter endt kontraktsmøte er det kun overtakelse for dere som selgere av eiendommen som gjenstår, og med mindre noe annet er avtalt, skal eiendommen leveres ryddig og rengjort til kjøper. Vi foretar alt av tinglysning og det økonomiske oppgjøret.