Med vindu mot havgapet lever man tett på naturkreftene på Langenes. Enten det er høststormene som river i deg eller den ekte sørlandsidyllen med båtliv, svaberg og bading om sommeren.

– Den unike beliggenheten og nærheten til sjøen gjør området ved Langenes til en av Søgnes flotteste perler. Mange av eiendommene har fantastisk sjøutsikt, sier Lars Hauge i Exbo.

Langenes er et tettsted langs riksvei 456, den gamle hovedveien mellom Søgne og Kristiansand, en halv mil sør-øst i Søgne sentrum. Ved bostedet som ligger et steinkast fra havet finner du Langenes barneskole, en arbeidskirke, Agder Folkehøyskole, og et gammelt fiskemottak.

– Dersom ikke den lokale matbutikken strekker til er det kort vei til Vågsbygd og Tangvall, sier Hauge.

Nesten 3000 innbyggere

Man regner at Romsvika, Langenesbygda, Stokkelandsskogen, Stausland/Stokkeland og Årosskogen går under betegnelsen Langenes. Stedet har i underkant av 3000 innbyggere.

Langenesbygda har flest med 372 husholdninger over 900 fastboende.

På nettstedet nabolag.no finner man fakta om bydeler i Norge. Her kan innbyggerne selv stemme over stedets fasiliteter og legge igjen kommentarer.

Innbyggerne på Langenes karakteriserer bostedet som rolig og trygt, med gode barnehager, skoler og turmuligheter.

– Velholdt og trivelig, skriver en av de lokalkjente på nettsiden.

Langenes har store friarealer med svaberg og områder for bading, soling, fiske og fangst. Verdt å nevne er Paradisbukta, Langviga/Langvigodden, Romsviga, Donevann, Lauviga og friluftsparken Helleviga som i 1999 ble utpekt til årets friluftsområde i Norge. Det har lokket folk fra både Øst- og Vestlandet til perlen i Søgne.

Skjelett fra blåhval

– Langenes er et meget populært fritidsbolig-område, sier Hauge i Exbo.

Like ved der Langenes barneskole ligger i dag ble skjelettet av en 12.000 år gammel blåhval funnet. Skjelettdelene er i dag utstilt på skolen. I friområdet rundt Kvernhusvannet er det også gjort funn av en steinalderbosetning.

Vi har plass til ca. 70 barn i aldersgruppen 0-6 år fordelt på 3 avdelinger, Humla, Myggen og Knotten. Hver avdeling har egen inngang med garderober. Vi har også egen

 

Et utsnitt av Langenes:Langenes 1

42 % er barnefamilier

83 % eier sin egen bolig

9 % eier hytte

59 % har bolig på over 120 kvm

65 % av boligene er nyere enn 20 år

55 % av eiendommene har pris på over 2,5 mill.

 

Hva slags boligtyper: Langenes 3

78 % enebolig

7 % rekkehus

9 % blokk

6 % annet

 

Hva finnes i området:

Barnehage – Søvig barnehage (3-5 år), Solstrålen barnehage (0-6 år) og Stokkelandåsen familiebarnehage (1 km).

Skole – Langenes barneskole, Tangvall ungdomsskole og Søgne videregående skole. Agder folkehøyskole ligger også på Langenes.

Matbutikker – Kiwi Langenes, Ica Nær Høllen (4 km) og Coop Mega Søgne (5 km).

Steder i nærheten – Søgne sentrum (5 km), Høllen (5 km), Vågsbygd (11 km) og Kvadraturen (15km).

Idrett – Langenes fotballbane, Agder folkehøyskole aktivitetssal, Family Sports Club Søgne (5 km) og Søgne Treningssenter (6 km).

Avstander – 30 km til Kjevik flyplass og 13 km til Nodeland togstasjon. Gode bussforbindelser.

 

Vi kan Søgne!

I uke 7 , 15-19 februar gir vi alle dere som har bolig på Langenes i Søgne, gratis verdivurdering av din bolig!

Ønsker DU at jeg skal komme hjem til deg og gi deg en GRATIS og uforpliktende verdivurdering av din bolig (verdi: kr. 2 500,-), så håper jeg du tar kontakt med meg på tlf. 982 80 340 eller på mail: lh@exbo.no