Søm er et veldig populært boligområde i Kristiansand. Der finner man 2185 boliger, et aktivt idrettsmiljø i Sørlandets største idrettsklubb og en vakker beliggenhet like ved sjøen.

 

– Søm er et flott sted å vokse opp. Det er et etablert sted som mange kommer tilbake til etter endt studieperiode og jobb utenbys, inkludert meg selv smiler Marit Havik Staalesen.

 

”Hjemmet ved sjøen”

Hun er ei ekte Søms-jente og i dag en del av Exbos meglerteam, med ansvar for kjøp og salg av boliger på Søm. Området ligger fem kilometer øst for Kristiansand sentrum, avgrenset av Topdalsfjorden i vest og nord, Korsvikfjorden i sørøst og jordene på Strømme i øst. Stedsnavnet Søm stammer fra norrønt og betyr ”Hjemmet ved sjøen”. Søm er en del av indre Randesund, som omfatter Søm, Strømme, Korsvik og Rona.

Havik Staalesen sier at eneboliger med romslige tomter er karakteristisk for Søm. Statistikkene viser at nesten ni av ti boliger er større enn 120 kvadratmeter og over 90 prosent av boligmassen er verdsatt til over 2,5 millioner kroner.

 

Store, flotte eiendommer

Før 1950 kom de første boligene på Søm, men den store utbyggingen skjedde mellom 1950-1970 da det ble bygget hele 400 eneboliger og nesten 100 rekkehus. Etter 1990 og frem til i dag er det i tillegg bygget rundt 450 leiligheter på Søm.

– Området består hovedsakelig av eneboliger fra 70-tallet med romslige tomter, samt rekkehus og terrasseblokker. Søm har spesielt mange flotte eiendommer med utsikt over Topdalsfjorden og Byfjorden, mener megleren i Exbo.

 

Mange fritidstilbud

I 2016 ble det solgt 160 boenheter på Søm. Havik Staalesen tror folk ønsker seg til Søm av flere grunner. Det rike tilbudet innen idrett, skole og barnehager står sterkt.

– Det er et stort tilbud av fritidsaktiviteter for barn og ungdom, sier hun og peker på Randesund Idrettslag som i dag er den største idrettsklubben på Sørlandet, Randesund Golfklubb, egen squash-hall, idrettshallen på Sukkevann, tennisanlegg og en rekke fotballbaner.

På vestsiden av Søm ligger flere flotte badestrender, blant annet Fuglevikstranda og Sømsstranda.

 

 

Hvem bor på Søm:

50% er gift

50% har høyskoleutdanning

48% har inntekt over 300.000

87% eier sin egen bolig

26% eier hytte

86% har bolig på over 120 kvm

93% av boligene er eldre enn 20 år

64% bor i enebolig

 

 

Hva finnes i området:

Barnehage – Offentlige barnehager er Søm Barnehage, Veslefrikk barnehage og Askeladden barnehage. I tillegg er det private barnehager som Solkollen barnehage, Liantjønn barnehage og Rødhette barnehage.

Skole – Barneskoler er Vardåsen skole og Strømme skole. Haumyrheia ungdomsskole.

Matbutikker – Det finnes to butikker på Søm: Kiwi, med egen flott ferskvaredisk og Extra Vardåsen.

Rekreasjonsområder – Søm har to flotte badestrender, Fuglevikstranda og Sømsstranda. I tillegg er det flere flotte turstier fra Sukkevannshallen og Golfbanen. Det er en super tursti rundt Sukkevann på ca 6 km. Det er også en flott kupert lysløype på 2,5 km ved Sukkevann.  Ønsker en bare en luftetur så er det sykkel og gangstier rundt Søm.  Man kan også følge Vardåsveien rundt (5 km.)

Idrett – Randesund Idrettslag er Sørlandets største idrettsklubb. Søm har flere fotballbaner. Ved krysset Vardåsveien og Salbustadveien ligger Vardåsbanen. Haumyrheia skole har fotballbane og svømmebasseng. På Haumyrheia har Søm Squashklubb en egen hall med tre baner. Strømme skole har håndballbane og fotballbane. Sukkevann Idrettspark ligger i utkanten av bydelen med ballhall, utendørs tennisbaner og fotballbaner samt lysløype. Kristiansand Golfklubb Randesund ligger like ved.

Avstander – Fra Søm til Sentrum er det ca. 8 km og til Sørlandssenteret er det ca. 7 km.  Til Kjevik Flyplass er det ca 13 km. Det er gode bussforbindelser til sentrum.

 

Ønsker DU at jeg skal komme hjem til deg og gi deg en GRATIS og uforpliktende verdivurdering av din bolig (verdi: kr. 2 500,-), så håper jeg du tar kontakt med meg på tlf. 918 21225 eller på mail: mh@exbo.no