Prisene for fjellhytter steg med 4,4% på landsbasis det siste året. Den typiske fritidsboligen på fjellet koster nå 1 875 000 kroner.

Oppgang i hyttemarkedet

Interessen for hytter på fjellet er stabil og det ble i fjor solgt 4104 fjellhytter i Norge, noe som er en oppgang på 3% fra året før. Man ser også av statistikken at hytter beliggende ved langrennsdestinasjoner steg med 3,9% mens hytter beliggende ved alpinanlegg steg med hele 5,5%.

Dette bekrefter Exbo`s hyttemegler Svenn Erik Kvannes fra vårt kontor på Hovden. Pristrenden og aktiviteten er meget god og vi ser foreløpig ingen tegn til at dette skal endre seg. Det er mange familier som går med planer om å kjøpe seg en fritidseiendom på fjellet og vi ser at kjøperne kommer fra begge Agderfylkene og Rogaland.

Omsetningstiden synker

Selv om det tradisjonelt er noe lenger omsetningstid i hyttemarkedet enn i det tradisjonelle boligmarkedet, så har det siste året vist en markant nedgang i omsetningstid. Det samme viser trenden på Hovden, hvor vi i år har solgt flere hytter samme dag som hytten er lagt i markedet, forteller Svenn Erik Kvannes. Det er fortsatt hytter i prisklassen mellom 2 og 4 millioner det går flest av. I de høyere prisklassene tar det noe lenger tid å selge, men trenden er også her positiv.

Tilbud til hele familien

Megler Svenn Erik Kvannes er klar på hvorfor Hovden er en favoritt blant barnefamiliene. Det er veldig gode tilbud for hele familien på Hovden, sommer som vinter. I alpinbakken finnes det løyper for alle nivåer, skiparken er kåret til en av norges beste. For de som liker langrenn så er det mange muligheter med oppkjørte løyper og lysløyper. De senere årene har det kommet et enda bedre restauranttilbud på Hovden, det spenner fra lekre Hovden Alpin Lodge midt i bakken, afterski-i bunnen av slalombakken, til koselige kafeer i sentrum. Hovden har et flott badeanlegg, skøytebane og gode muligheter for shopping.

Vi i Exbo selger nesten annenhver hytte på Hovden, ta gjerne kontakt med oss for et godt tilbud! Tlf. 3809 55 50/926 37 843 eller email: post@exbo.no

Vi kan Hovden!