Holum er ikke lenger kun for folk fra bygda. Nå bosetter flere og flere mandalitter seg i Mandals nordligste og mest landlige tettsted.

De siste årene har boligfeltene i Holum, ti kilometer fra Mandal sentrum, blitt bygget kraftig ut og tettstedet har økt i popularitet. En større matbutikk er etablert på Møllsletta og ny flerbrukshall etter sprengt kapasitet hos idrettslaget.

Romslig og naturskjønt

– Vi har sett en økende popularitet i området og i dag finner man mange nybygde boliger i Holum. Her får man romslige, naturskjønne tomter med Mandalselva i umiddelbar nærhet. Stedet er kun en ti minutters kjøretur unna Mandal sentrum, sier Kristoffer Munksgaard, eiendomsmeglerfullmektig i Exbo Mandal.

Holum har en lang og innholdsrik historie bak seg og før området ble slått sammen med Mandal i 1964, var Holum egen kommune. Faktisk gikk tettstedet under Holme kommune fra 1837 til 1911. Da Holum ble slått sammen med Mandal het kommunens ordfører Kåre Kvidbergskår. Under sammenslåingen ble områdene delt mellom Mandal og Søgne. Blant annet ble Stupstad og Svalemyren lagt til Søgne kommune.

Nesten 700 innbyggere

I dag inngår småstedene Holmegård, Sodeland, Møgland, Krossen, Fuskeland, Holmesland, Stoveland, Møll, og Ormestad i betegnelsen Holum. Totalt bor i underkant av 700 mennesker i Holum som er spesielt kjent for sitt drivende gode idrettsmiljø, som ledes av flere ildsjeler i Holum Idrettslag. Selve idrettsanlegget ligger like ved både Holum skole og Espira Holum barnehage.

Holum er et svært barnevennlig sted med gode opparbeidede og etablerte boligfelt. Mandalelva gir mange bade- og fiskemuligheter, mener Munksgaard.

Eldorado for laksefiskere

Elva som slynger seg vakkert gjennom bygda er en av landets beste lakseelver og det nest største vassdraget på Sørlandet. Årlige fangster av laks og sjøørret ligger på mellom 6 og 12,5 tonn. Elva en av Lindesnesregionens fremste turistmagneter. Fiskekort kan blant annet kjøpes på bensinstasjonen på Møllsletta.

 

 

Et utsnitt av Holum:

38 % er barnefamilier

85 % eier sin egen bolig

4 % eier hytte

45 % har bolig på over 120 kvm

49 % av boligene er eldre enn 20 år

64 % av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill – 2,5 mill.

 

Hva slags boligtyper:

72 % eneboliger

20 % hybel/annet

8 % rekkehus

 

Hva finnes i området:

Barnehage – Espira Holum barnehage, kulturvugga familiebarnehage (1 km) og Espira Aarkjær barnehage (6 km).

Skole – Holum barneskole, Vassmyra ungdomsskole og Mandal videregående skole (11 km).

Matbutikk – Flott ny dagligvarebutikk på Møllsletta.

Rekreasjonsområder – Mange flotte skogsområder i Holum. Laksefiske i Mandalselva som går gjennom tettstedet. Lysløypa blir flittig brukt sommer og vinter.

Idrett – Holum stadion. Her finnes fotballbane og friidrettsanlegg.

Avstander – 50 kilometer til Kjevik lufthavn, 15 km til togstasjon i Marnardal, 10 km med buss til Mandal.

 

Frem til 22 januar gir vi alle som bor i Holum, gratis verdivurdering. Ring Kristoffer på 982 80 344 for å avtale tid!

 

Vi kan Holum!