Gjennom 60 år har Ime vokst seg stor. I dag bor nesten 2000 innbyggere i ett av Mandals største og mest barnevennlige boligfelt.

Den første utbygningen startet med boliger like vest Jåbekk, et boligfelt som ble kalt Ime 1. Siden kom Ime 2, enda litt nærmere sentrum. De siste ti årene har Skinsnesheia, populært kalt Ime 3, blitt bygget kraftig ut.

44 prosent barnefamilier

Man kan trygt si at barnefamiliene har funnet seg godt til rette på Ime, når nesten halvparten av de som bor der del av en barnefamilie.

  • Vi vet at 44 prosent av innbyggerne på Ime er barnefamilier. Her får man romslige tomter med kort vei til barnehager, skoler og lekearealer. Avstanden til sentrum er heller ikke lang, sier Siren Skoie, eiendomsmegler i Exbo Mandal.

Over 600 elever

I 1965 fikk Ime sin barneskole og ti år senere kom ungdomsskolen. Barneskolen, som i dag har 385 elever, fikk i 2006 nytt hovedbygg med idrettshall, musikkrom, formingsrom og kjøkken. Vassmyra ungdomsskole ligger i naturskjønne omgivelser og har 225 elever og 30 lærere.

Innbyggertallet på Ime har gjennom årene økt jevn og trutt. I 2009 har statistisk sentralbyrå registrert 1584 innbyggere. Siden den gang har mange flyttet inn i nye boliger i Skinsnesheia.

  • I dag er Ime en svært populær plass å bo på, sier Skoie.

Rikt jordbruksområde

Selv om Ime er i dag mest kjent som boligstrøk, har området har i mange år vært kjent som et rikt jordbruksområde. Historiene fra Ime strekker seg tilbake mange hundre år. På midten av 1500-tallet drev Morten Baad utstrakt handel med laks og trelast, en handel som til og med gikk Landskrona i næringen. Hus, brygge og pakkboder ble oppført i Mortensbua på Ime, like øst for Mandalselva. Den dag i dag omtales stedet hvor Baad skal ha drevet sin handel for Mortensbua.

Flotte turløyper

Under andre verdenskrig oppførte de tyske okkupantene et luftvernbatteri på Ime. I dag finnes fortsatt rester etter kanonstillinger og bygninger fra Ime Batteri.

Bor man på Ime er det heller ikke langt til turløyper i vakker natur. Fra Vassmyra skole kan man gå innover mot Regevika, eller ta turen oppover mot utsiktspunktene Kua og Kalven. Herfra kan man nyte sikten utover i Mandals skjærgård.

Hvem bor på Ime:

  • 44 % er barnefamilier
  • 89 % eier sin egen bolig
  • 6 % eier hytte
  • 59 % har bolig mellom 60-120 kvm
  • 33 % av boligene er nyere enn 20 år
  • 67 % bor i enebolig
  • 72 % av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill.

Hva finnes i området:

Barnehage – Rauneveien familiebarnehage, NLM – Imekollen barnehage og Skinsnesheia barnehage.

Skole – Ime barneskole, Vassmyra ungdomsskole og Mandal videregående skole (4,6 km)

Matbutikker – Matkroken Ime og Rema 1000 Skinsnes (ca. 1 km.)

Rekreasjonsområder – Det finnes flotte turområder i skogen bak Vassmyra skole. Her kan man enten gå en enkel tur inn til Regevika, eller ta stigningene opp mot Kua eller Kalven. Her er det utsiktspunkter ut mot skjærgården. Om vinteren kan man gå på skøyter på Stovetjønna.

Idrett – Fotballbane (grus) ved butikken. I skoleanleggene kan man spille både fotball, basketball og håndball. Mandal karateklubb holder til under matbutikken på Ime.

Avstander – Mandal sentrum, ca. 3 km, Mandal sykehus, litt over 3 km, togstasjon (Marnardal) rundt 24 km og flyplass (Kjevik), ca. 56 km.