1. Hvis ikke du var eiendomsmegler, hva ville du ha valgt?

Jeg liker å jobbe med mennesker og kunne godt ha jobbet som sosionom. Jeg har pedagogikkutdannelse og vurderte å bli sosionom før jeg til slutt landet på eiendomsmegler.

2. Hvorfor skal folk velge Exbo? Hva gjør Exbo annerledes?

Etter mitt syn har Exbo en unik markedsføringsplattform gjennom kombinasjonen av annonser, sosiale medier og boligavis. Så vidt jeg vet er vi den eneste megleren med egen Facebook-profil som heter ”små og store perler på Sørlandet”. Der har vi 2284 følgere. I tillegg har vi en boligavis vi kan forme helt selv.

Vi har også en stor kundedatabase av interessenter som vi bruker aktivt når nye eiendommer skal selges.

3. Hva er den dyreste boligen du har solgt?

Jeg solgte en eiendom i Stavanger for 7 millioner kroner da jeg jobbet for Obos.

4. Hva er den pinligste opplevelsen du har hatt som megler?

Jeg hadde en uheldig episode da jeg jobbet som megler i Stavanger. På vei opp ei betongtrapp før en befaring klarte jeg å gå skikkelig på tryne. Resultatet ble hull i buksa og masse blod. Jeg ringte likevel på døra og gjennomførte befaringen, men det var så vondt at jeg dro på sykehuset litt senere. Undersøkelsene viste at jeg hadde fått brist i et bein. Det ble noen rolige påfølgende uker med beina på kontorpulten.

5. Hvordan ser meglerbransjen ut om ti år? Blir meglerne overflødige?

Jeg tror det alltid vil være bruk for meglere, men jeg tror ikke alle vil overleve den harde konkurransen. Skal man selge bolig selv i dag finnes mange fallgruver man må passe seg for ikke å havne i. Derfor er det behov for en profesjonell part.

Yrket vil bli mer spesialisert i fremtiden og meglere vil møte tøffe krav i forhold til faglig oppdatering. Jeg opplever at vi må ha flere og flere kurs i dag.