Lillesand og nærheten til alt

Bare 20 minutter øst for Kristiansand finner du sørlandsperlen Lillesand. Her kan du rusle mellom hvitmalte trehus og besøke det historiske Lillesand Hotel Norge, hvor den berømte forfatteren Knut Hamsun var stamgjest på 1930-tallet.

Like ved hotellet finner du havna, med koselige restauranter og en herlig stemning. Ta turen innom nisjebutikkene eller et galleri eller museum. Og du må selvfølgelig smake maten på den populære restauranten og fiskemarkedet Hos Oss!

Blindleia, med uthavner som Gamle Hellesund og Brekkestø, er perfekt for en dag i skjærgården. Heis seilene, bli med på en sightseeingtur, eller nyt en forfriskende dukkert.

En tur til Lillesand kan fint kombineres med en familieutflukt til Dyreparken i Kristiansand.

Exbo avd. Lillesand har kontor i sjøkanten i Lillesand og opplever bra trøkk på visninger om dagen.

 

Martin Olsen, eiendomsmegler i Exbo avdeling Lillesand

Martin, hva selges det mest av i Lillesand og Birkeland om dagen?

Gjennomsnittsprisen på en leilighet i Lillesand er derimot på ca 2.4 millioner kroner, men snittprisen på en enebolig er 3,4 millioner og rekkehus 2.370 millioner kroner.

 

Hvilke områder er mest attraktive?

De mest populære områdene i Lillesand og omegn er Kokkenes og Rosenberg på grunn av sin sentrale og sjønære beliggenhet. Andre områder som Borkedalen som er veldig familievennlig med nærhet til Borkedalen skole og Borketun barnehage. Strøget i Birkeland sentrum er også svært attraktivt. Nordåsen er ett område som mange ønsker å bo i på Birkeland. Her er det sentralt med relativt store enebolig med gang og sykkelsti til skoler også videre. Boliger på Birkeland mellom 2,2-3 mill raskest å omsette da det finnes mange kjøpere i denne priskategorien. I Lillesand gjelder det samme mellom 2.6 mill-3.3 millioner. Men vi opplever stor pågang og mye kjøpere i alle priskategorier om dagen, sier Olsen i Exbo Lillesand.

 

Hva er viktig for folk som skal bytte bolig?

Det er viktig å få solgt sin gamle bolig når de har fått tilslaget på ny bolig. Dette er ett stressmoment som vi ser kommer relativt kjapt etter aksept på ny bolig. Jeg vil anbefale alle som er i tenkeboksen om å flytte , å kontakte megler allerede nå for å få vite hva sin nåværende bolig er verdt. Dette fordi at da kan man også starte prosessen med å ta bilder osv. det er fort å miste fokus på sin gamle bolig når man har kjøpt ny. Stresset stiger, nervene kommer osv. Da er det masete å ha fotograf og takstmann osv inne. Vi i exbo kan også starte med å jobbe med å finne interessenter til boligen din. Jo flere interessenter, dess høyere pris sier eiendomsmegler i Exbo Lillesand Martin Olsen.

 

Hva bør førstegangskjøpere ha i bakhodet på sin første visning?

Når du skal på visning bør du ta med deg megler, eller en sakkyndig person som har greie på det byggtekniske. Vær obs på råteskader eller om vinduer må byttes. Vær også nøye når du sjekker badet, som ofte er det dyreste å fikse i etterkant.

Gå gjerne på flere visninger og skriv deg opp på listen som interessert, om noe passer deg. Da vil du bli oppdatert hvis det har kommet inn bud eller annen viktig informasjon underveis. Noe av det aller viktigste er å tenke over er totalsummen. Hva må man gi for boligen eller leiligheten, og hvor mye må man bruke på å pusse opp, sier Martin Olsen i Exbo.

 

Exbo i Lillesand har tett samarbeid og er delvis eid av Lillesand Sparebank. Dina H. Stendal, leder på personmarked i byens bank, sier at dette må man tenke på ved kjøp og salg av bolig:

Egenkapitalkravet er på minimum 15 prosent av kjøpesummen, pluss omkostninger. Dokumentavgiften til staten er 2,5 prosent av kjøpesummen – med noen unntak. Dokumentavgiften kan komme som en uventet utgift for mange, sier Dina.

Det er viktig å ta kontakt med både Exbo og Lillesands sparebank når man vurderer boligbytte eller skal skaffe lån. Vær ute i god tid, vi har kunderådgivere som er klare til å hjelpe med lån og finansiering, sier Dina H. Stendal.

 

Hva er viktig for de som skal selge bolig?

Hva er det viktigste å tenke på for dem som skal selge bolig Isabel?

Velge en megler som du tror kan selge, og ikke bare ekspederer. Velg den megleren du tror kan få mest mulig for boligen din og som kjemien stemmer med. En megler som er positiv og finner kvaliteter/gode salgsargumenter for boligen din, bør verdsettes. Man bør også velge en megler som er lokalkjent og vet hva som befinner seg i nærområdet. Viktige egenskaper både for kjøpere og selgere. Kunder av Exbo skal merke at vi jobber etter våre 3 verdier, glede, engasjement og troverdighet, sier Isabel Bermudez Myhre, daglig leder i Exbo Lillesand.

 

 

Hva trives du best med i jobben som eiendomsmegler?

Jeg liker veldig godt at det er varierte arbeidsoppgaver. I tillegg til å være på kontoret er vi også ute og møter mennesker i forskjellige livssituasjoner. Vi er så heldige at vi får være med på å realisere folks sine boligdrømmer. Det er ofte mange følelser involvert i ett boligsalg eller boligkjøp, og verdens beste følelse er å ringe kjøper og si: Gratulerer, du har fått tilslaget på drømmeboligen din, og hvor du hører at det jubles i bakgrunnen og kjøpere griner av glede, sier Martin Olsen i Exbo som har lang fartstid som megler i Lillesand.

Hva tror du om markedet for 2020 i Lillesand kommune?

Vi tror på en jevn vekst, med priser som stiger 2-3% ila året. Lillesand har vært en kommune som har vært god på utvikling og tiltrekke seg nye mennesker! Det er ny flott vei mellom Kristiansand og Lillesand, og vi ser en tilflytting fra Kristiansand, der boligprisene er adskillig høyere enn i Lillesand.

 

Og tilslutt Isabel; Hvilken tid på året får man mest for boligen sin?

Før påske! I Lillesand vil de fleste lansere eiendommene sine på våren/sommeren, da de mener eiendommen fremstår finest. Men slik tenker alle og derfor opplever vi et voldsomt trøkk og masse eiendommer i markedet som konkurrerer med hverandre. Derfor er sjansen større på høst og vinter  Flere interessenter gir høyest mulig pris. Men vi selger desidert flest eiendommer i April, Mai, Juni og August, sier leder i Exbo Lillesand Isabel Bermudez Myhre.

 

Går du eller noen du kjenner med tanker om å selge bolig i Lillesand og omegn? Ta kontakt med Isabel eller Martin i Exbo Lillesand for en uforpliktende prat!