Nyter man en sommerdag fra verandaen i Helmers Hus har man kanskje Grimstads beste utsikt. Her kan man sitte i sola mens det yrende båtlivet går sin gang.

– Leilighetene i Helmers Hus har flott utsikt mot sjøen og båthavna i Grømbukta. Her har man god beliggenhet og behagelig gåavstand til Grimstad sentrum, hvor man finner alle servicetilbud, sier Isabel Bermudez Myhre, eiendomsmegler i Exbo Grimstad.

Helmers Hus består av Helmers Hus Borettslag (A-blokka), Sameiet Helmers Hus I (D-blokka) og Sameiet Helmers Hus III (B og C-blokka). Totalt består Helmers Hus av 85 leiligheter. I kjelleren av hver blokk er det garasjeplass og boder.

Bading på Groos

Helmers Hus ligger i Groos grunnkrets en liten kilometer unna Grimstad sentrum. Her finner man en vakker og vennlig sørlandsby med et intimt sentrum som består av trivelige gater, trange smug og et rikt utvalg av koselige kafeer.

Blokkene ligger like ved det vakre friluftsområdet på Groos, som er et svært populært utfluktssted blant innbyggerne i sørlandsbyen. Her er det store gressarealer og mange gode bademuligheter.

– Fra Helmers Hus er det kort vei til Groos sine langgrunne sandstrender, badebrygge med stupebrett og svaberg. Her har man også tilgang til en flott sommeråpen restaurant like ved sjøen, nevner Bermudez Myhre i Exbo. Groos er også stedet for musikkfestivalen Skral Festival som de siste årene har fått et skikkelig oppsving.

Eget bibliotek, trening og sauna

I A-blokka finner man en rekke gode fasiliteter og tilbud for de som bor i Helmers Hus. Her har man blant annet en stor festsal, to hybler til utleie for beboere, bibliotek, eget treningsstudio, solarium og sauna.

Bøkene i biblioteket er blitt samlet av gavmilde innbyggere fra Grimstad.

”Har du lyst til å låne ei bok her, så er det bare å låne i vei. Skulle du ønske å beholde den, er det også greit”, heter det i en informasjon på nettstedet helmershus.no.

Beboerne i Helmers Hus har også kort avstand til Universitetet i Agder – Campus Grimstad. Skolen har hele 3500 studenter fordelt på seks fakulteter og avdeling for lærerutdanning. Hoveddelen av studentene i Grimstad tar studier innen teknologi og helsefag.

Generelt må man kunne si at Grimstad er en høyst moderne norsk småby, med et variert og pulserende næringsliv og et stort antall teknologi- og kunnskapsbedrifter.

 

Et utsnitt av nabolaget:

15 % er barnefamilier

81 % eier sin egen bolig

40 % har bolig på over 120 kvm

63 % av boligene er nyere enn 20 år

52 % av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill.

 

Hva slags boligtyper:

64 % enebolig

23 % blokk

10 % rekkehus

3 % annet

 

 

Hva finnes i området:

Barnehage – Elisabethstua barnehage (1-5 år ), Groosåsen barnehage (0-6 år) og Grimstad barnehage (0-5 år).

Skole – Frivoll barneskole, Jappa barneskole, Holvika barneskole, Drottningborg ungdomsskole, Dahlske videregående skole.

Matbutikker – Meny Grimstad, Rema 1000 Grimstad og Ica Supermarked Odden.

Steder i nærheten – Grimstad kunstforening (1 km), Torskeholmen (1 km), Ibsenhuset og Grimstad bymuseum (1 km) og Apotekergaarden (1 km).

Idrett – Grimstadhallen, Grimstad barneskoles aktivitetsanlegg, fotball- og friidrettsbaneanlegg på Levermyr og Aktiv Trening Grimstad.

Avstander – 45 km til Kjevik flyplass, 18 km til Rise jernbanestasjon, gode bussforbindelser.

 

 

Vi kan Grimstad!

I uke 9 (fra 1 til 4 mars) har vi gratis meglertakst for alle som har bolig i dette området!

Ønsker DU at jeg skal komme hjem til deg og gi deg en GRATIS og uforpliktende verdivurdering av din bolig (verdi: kr. 2 500,-), så håper jeg du tar kontakt med meg på tlf. 926 38 257 eller på mail: ibm@exbo.no