Adkomst

Se kart på finn-annonse eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Boligen er merket med EXBO til salgs-plakat og det vil bli skiltet med EXBO visningsskilt ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet like ved Høllen. Gangavstand til skole, barnehager, dagligvarebutikk, båthavn, offentlig kommunikasjon samt de flotte badestrendene Årossanden og Høllesanden. For øvrig er også Tangvall med alle fasiliteter kun en rask gåtur/sykkeltur unna.

Tomt

Fellestomt på 406 kvm.
Opparbeidet med asfaltert oppkjørsel og div. blomsterbed. Denne leiligheten har også to store verandaer, en ved inngangsparti og en med utgang fra stuen.

Adresse

Daleheia 19
4640 Søgne

Informasjon

Adresse:
Daleheia 19
4640 Søgne

Boligtype: Tomannsbolig
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 3
Primærrom: 76 m2

Finn ID: 162584067

Omkostninger

2 090 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
52 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 090 000,-))
7 100,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
60 572,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 150 572,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1018
Gårdsnr: 23
Bruksnr: 492

Parkering

Biloppstillingsplass på tomten. Selger opplyser om at denne leiligheten disponerer p-plassene skrått opp ved siden av boligen, mens leiligheten i 1.etasje disponerer p-plass på framsiden av boligen.

Reguleringsforhold

Eiendommen omfattes av bestemmelser og retningslinjer til kommuneplanens arealdel 2012 - 2020 som ble vedtatt 20.12.2012. Selger kjenner ikke til planer/forslag til endringer som vil påvirke bruken av eiendommen.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Har har Exbo avd. Søgne gleden av å kunne presentere en nyere renovert 4-roms leilighet like ved Høllen i Søgne. Leiligheten holder en gjennomgående meget god standard og fremstår i lyse og moderne farger. Leiligheten ligger i 2. etasje og har følgende innhold:

- Entré / gang med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Sikringsskap med automatsikringer. Laminat på gulv og panelplater på veggene.

-Stor og luftig stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen har god plass til både spisestue og sofahjørne og har utgang til en trivelig veranda med gode solforhold. Kjøkkeninnredningen byr på god skap- og benkeplass og har spiseplass på kjøkken-øy. Integrert komfyr, kokeplate, oppvaskmaskmaskin, mikrobølgeovn, kjøleskap og frys medfølger i handelen.
Stue og kjøkken har laminat på gulv og panelplater på veggene.

- 3 soverom. Hovedsoverommet har en meget god størrelse og de to andre rommene har normal størrelse som feks. barnerom/gjesterom/kontor. Rommene har laminat på gulvene og panelplater på veggene.

- Romslig bad med dusjkabinett, vegghengt toalett, vask med baderomsinnredning og elektrisk avtrekksvifte. Varmekabler. Fliser på gulv og våtromsplater på veggene.

- Praktisk vaskerom med varmtvannstank, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, rør-i-rør skap og elektrisk avtrekksvifte. Varmekabler. Fliser på gulv og panelplater på veggene.

- Leiligheten har også et meget romslig bortstuingsloft med god takhøyde. Her er det i følge selger nylig blitt isolert og lagt gulvplater.

Boligen er endret fra opprinnelige godkjente tegninger. Badet er er flyttet til rom som opprinnelig var bod og det er laget vaskerom i opprinnelig bad. Det ble laget 3 soverom i stedet for 2. Alle endringene er gjort av utbygger i sammenheng med renoveringen av leiligheten i 2017.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Sammenfattet beskrivelse
Leilighet i flermannsbolig. Boligen er oppført i 1976, ombygget og renovert i 2017. Badet sammen med alle innvendige flater og rom er renovert i 2017.
Utvendig er det montert nye vinduer og dører. Kledningen er også byttet. Taktekking på den ene siden er byttet. Taktekking på andre siden er eldre.
Kommunale bygningsarkiver er ikke sjekket i forbindelsen med denne rapporten.
Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse.

Boligen varmes opp med strøm.

Konklusjon tilstand
Boligen fremstår i god teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand.
Spørsmål om befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann på hverdager fra kl.09.00 til 16.00. Tlf 913 23180. Eventuelt send mail med dine spørsmål til
henrik@energidoktoren.no
Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på bad og vaskerom.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør ca. kr. 5 032,- pr. år. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på ca. kr. 677,-.

Det er vannmåler tilhørende boligen og årlig estimert kostnad er beregnet ut i fra antatt forbruk på 100 m3 vann og 100 m3 avløp.

Kostnad pr. m3 vann: Kr. 8,98,-
Kostnad pr. m3 avløp: kr. 7,09,-

Renovasjon kommer i tillegg og utgjør kr. 3 925,- pr. år for et gjennomsnittsabonnement i Søgne. Dette beløpet varierer etter forbruk og faktureres 4 ganger i året fra Avfall Sør.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:

2017/223017-1/200 Seksjonering
14.03.2017opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/2


Andel i realsameie

2016/201061-2/200 Endring av realsameie
08.03.2016 Denne matrikkelenhet har andel i:
Knr:1018 Gnr:23 Bnr:469 1/12

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger, datert 04.07.2017

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke . Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 485 471,-
Som sekundærbolig: kr 1 747 697,-

Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 400 pr. mnd

Dette dekker: Felles byggforsikring

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven. Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Takstmann Henrik Løvdal, samt selgers egenerklæring.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Det gjøres oppmerksom på at plantegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende.

Da det ikke eksisterer vedtekter eller husordensregler for sameiet, reguleres sameieforholdet ihht. Lov om Eierseksjoner av 1997.

Kontakt

Lars Hauge

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler