Adkomst

Fra Lillesand sentrum kjør mot Møglestu/Lofthus inn under viadukten. Ta så andre vei til venstre etter viadukten inn på Solfladen. Deretter kjører du rett frem og du vil se boligen til venstre merket med Til Salgs plakat fra Exbo.

Beliggenhet

Rolig og barnevennlig sentral beliggenhet i et nyere og hyggelig boligområde. Boligen ligger på Solfladen, kun ca 8-10 minutters gange fra sentrum med alle Lillesands servicetilbud. Umiddelbar nærhet til turområder, idrettsanlegg, ungdoms- og videregående skoler. Det er opparbeidet en flott lekeplass i nabolaget.

Tomt

Eiet tomt på 284 kvm.
Solrik og opparbeidet tomt med terrasse, belegningsstein, hage med plen, hekk og murer. Utebelysning ved inngangsparti.

Adresse

Solfladen 22 A
4790 Lillesand

Informasjon

Adresse:
Solfladen 22 A
4790 Lillesand

Boligtype: Tomannsbolig
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 2
Primærrom: 161 m2

Omkostninger

3 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 900,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
87 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
98 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 388 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 926
Gårdsnr: 34
Bruksnr: 57

Parkering

Integrert garasje, ellers på egen tomt.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i reulert område med formål bolig under reguleringsplan Gnr. 34, bnr. 12 Solflaten datert 24.06.2015.
I følge kommunen:
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen: Ikke kjent
Eksisterer det igangsatt planlegging som berører eiendommen: Nei

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Vertikaldelt del av tomannsbolig med god standard, store rom og usjenert hage. Parkering i integrert garasje med oppvarming under asfalt, som er praktisk på vinteren. Fra garasje er det egen inngang til kjeller med bod og stort vaskrom. Få minutter til sentrum og byens fasiliteter, samt skole og bhg. Fin og solrik uteplass, samt overbygd spiseplass.

1. Etasje:
- Gang med fliser på gulv.
- Bad har gulv med fliser og panelplater på vegger. Innredning består av vegghengt toalett, baderomsinnredning og dusjkabinett.
- Tidligere vaskerom som nå benyttes som bod.
- Åpen stue/kjøkken løsning med store vinduer og enstavs parkettgulv. Innebygde høytalere i stue og på kjøkken. Varmepumpe og vedovn. Speisaltilpasset kjøkkeninnredning fra Avigo i lys utførelse med integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikro og dampovn.

Loftsetasje:
- Bad fra 2009/2010 og har gulv med fliser. Baderomspanel på vegger. Innreding består av baderomsinnredning, toalett og boblekar.
- Romslig loftstue med parkett på gulv og tapet på vegger.
- 2 soverom. Begge soverommene har elektrisk lukket/åpning takvindu ved eks. mye vind eller regn.

Kjeller:
- Vaskerom fra 2009/2010 har gulv med fliser og baderomsplater på vegger. Innredning med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Bod og gang har fliser.


Boligen er endret fra opprinnelig godkjente tegninger. Dagens rominndeling og bruken av rom i kjeller er endret fra kommunale godkjente tegninger og ikke søkt godkjent. På opprinngelige tegninger er godkjent for soverom i stuen.
Bu i hagen er bygget delvis over nabotomten.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Tomannsbolig bygd i 2005. Deler av boligen ble innredet i ca. 2009-2010. Boligen er oppført i trekonstruksjon på betong
grunnmur.
Følgende momenter antas å ha størst betydning:
-Boligen fremtrer i god teknisk stand.
-Badegulv er bygd opp uten fall til sluk, men har membranen limt opp på dørterskel.
-Loftsetasjen mangler tilfredsstillende rømningsvei.
-Ellers ble det ikke oppdaget større tilstandsvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen/tilstand på grunnlag av alder.
Rapporten må leses i sin helhet.

Oppvarming

Boligen varmes opp med vedfyring, varmepumpe og elektrisitet. Varmekabler i begge ganger, begge bad, tidligere vaskerom og vaskerom.

Vei, vann, kloakk

Vann
Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Eiendommen har vannmåler.
Avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei
Eiendommen er tilknyttet privat vei. D.d. er det kommunen som brøyter.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 8.101,80,- pr. år. Kommunale avgifter inkluderer vann/avløp,branntilsyn/feiing og eiendomsskatt på kr. 959,-.
Eiedommen har vannmåler. Forbruk vann i 2018 = 113 m3.
Renovasjon kommer i tillegg og utgjør kr. 4454,-. Dette beløpet varierer etter forbruk. Det er 2 terminer i året.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:
Ingen heftelser.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest datert 22.05.2006.

Konsesjon

Da det er boplikt i Lillesand kommune plikter kjøper å undertegne egenerklæring vedrørende konsesjonsfrihet.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Lillesands Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 750 960 per 31.12.17
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 2 703 457 per 31.12.17

Andre opplysninger

Vel avgift: I følge selger er det pliktig medlemskap i Solfladen Velforening med kr. 250,- pr. år. Dette rulleres på 19 boliger for hvem som er ansvarlig for registrering av innbetaling. Det er dugnad en gang i året på ryddig av fellesområdet Solfladen. Årlig velforeningsfest for de som ønsker.

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Kjell Erik Olsen, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Kontakt

Isabel Bermudez Myhre

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler