Adkomst

Fra Arendal, kjører du E18 vestover og tar av mot Nedenes. Kjør rett frem i de 3 neste rundkjøringene. Ta til venstre rett etter rundkjøring nr. 3 (ved Engene kirke), inn på Østre Vessøya. Ta til venstre i neste kryss, inn på Vessøyveien. Ta til venstre inn på Sømsveien. Ta første vei til venstre, og deretter hold høyre. Leiligheten ligger i byggets 1. etasje. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i landlige og sjønære omgivelser på Søm/Fevik. Kort vei til båthavn, flotte badestrender, turområder og diverse butikker på Feviktoppen. Fevik skole og flere barnehager ligger en spasertur unna leiligheten. Flott tur i verneområde med Norges nest største bøkeskog, like utenfor eiendommen. Velkommen!

Tomt

Fellestomt på 5797 kvm.
Meget pent opparbeidet hage som tilhører sameiet. Innkjørsel om utvendige biloppstillingsplasser er asfaltert. 1 parkering i parkeringskjeller som tilhører seksjonen, i tillegg til eksklusiv bruksrett til uteplass (ca. 40 kvm.) med utgang fra stuen.

Adresse

Sømsveien 149 B
4870 Fevik

Informasjon

Adresse:
Sømsveien 149 B
4870 Fevik

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 2
Primærrom: 94 m2

Finn ID: 143110357

Omkostninger

3 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
92 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-))
6 900,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
4 312,50 (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
300,- (Medlemskap Arendal boligbyggelag)
--------------------------------------------------------
105 234,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 805 234,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 904
Gårdsnr: 58
Bruksnr: 32

Parkering

1 parkeringsplass i garasjen, i tillegg til utvendig gjesteparkering.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område. Formål kommuneplan: LNF, hensyn landbruk og båndleggingssone landskapsvernområde. Det foreligger arealplaner under arbeid i området med plannavn: Raet Nasjonalpark.
Det hviler strenge restriksjoner ifm. riving/bygging/endringer i et slikt område.

Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport fra takstmann Kjell Erik Olsen, datert 07.03.19.

Innhold

P-rom:
1. etg.: Entré, bad, vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom.

Det foreligger avvik mellom kommunens tegninger og leiligheten. Et 3. soverom er tegnet inn der hvor kjøkkenet er i dag. Kjøkkenet er tegnet inn i den andre enden av stuen. Seksjoneringsdokumentene stemmer med hvordan leiligheten er benyttet i dag.

Standard

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje med alt på et plan og heis ned til parkeringskjeller/ ekstern bod. Her er det også felles sykkelparkering, trimrom, behandlingsrom og garderober med toalett, dusj og badstue, som tilhører sameiet. Sameiet har også lokaler (kr. 800,- + vask for sameiet) og 2 soverom i uthuset (kr. 100 pr. natt), for utleie.
Leiligheten holder en meget høy standard og har stått ubebodd siden den ble bygget i 2010. Det finnes derfor minimalt med bruksmerker i boligen. Vannbåren varme i store deler av leiligheten, unntatt soverommene. Deler av gangen er flislagt. Romslig stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til uteplass som tilhører leiligheten (eksklusiv bruksrett til ca. 40 kvm.) med kveldssol og trapp ned til en pent opparbeidet hage som tilhører sameiet. Uteplassen som tilhører leiligheten, er kledd med belegningsstein, glassvegger/hekk mot naboene og elektrisk markise. Meget usjenert beliggenhet med vestvendt uteområde. Stuen har spotter i tak, gasspeis og god plass til spisebord. Heltre eikekjøkken fra Strai med benkeplate i granitt, koketopp på gass/strøm og integrerte hvitevarer.
Flislagt bad med dusjhjørne, toalett og servant. God skapplass på badet. Eget flislagt vaskerom. Leiligheten har god lagringsplass i skyvedørsgarderober i begge soverom og i gangen.Gode parkeringsmuligheter i parkeringskjeller og utvendig gjesteparkeringsplasser. God lagringsplass i ekstern bod i kjeller. Leiligheten har iflg. selger også noe lagringsplass oppe på låven (foreligger ingen skriftlig dokumentasjon eller fast lagringsplass). Mulighet iflg. selger til å sette seg på liste, for leie av båtplass like nedenfor eiendommen, på Søm båtforening.

Takstmannens konklusjon:
Selveierleilighet beliggende i 1 etasje i bygg bygd i 2010. Bygget er oppført i trekonstruksjon, mur og betong.
Følgende momenter antas å ha størst betydning:
-Leiligheten fremtrer i god teknisk stand.
-Det ble ikke oppdaget større tilstandsvekkelser ved leiligheten utover det forventede slitasje/tilstand på grunnlag av alder.
Rapporten må leses i sin helhet.

Oppvarming

Vannbåren varme i store deler av leiligheten. Det er montert gasspeis i stuen. Ellers elektrisk oppvarming.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vann og kloakk.
Privat stikkvei inn til eiendommen. Denne tilhører Grimstad kommune.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 12 813 for 2019. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 5 132,-. Det er 12 terminer i året. Avgiftene inkluderer vann, avløp, delt renovasjon og eiendomsskatt. Det er ikke installert vannmåler i leiligheten.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:
- Fredningsvedtak, tinglyst 26.09.2006.
Vern av Hasseltangen Landskapsvernområde i Grimstad og Arendal kommuner.
- Erklæring/avtale, tinglyst 02.06.2010.
Rettighetshaver: knr. 0904, gnr. 58, bnr. 1.
Bestemmelse om gård/landbrukseiendom med de ulemper dette måtte kunne medføre av støy/lukt/sjenanse.
- Erklæring/avtale, tinglyst 10.01.2017.
Forskrift om vern av Søm landskapsvernområde i Grimstad kommune i Aust-Agder fylke.
- Seksjonering, tinglyst 26.05.2010.
Sameiebrøk: 1/14.
Tilleggsdel: grunn.
Formål: bolig.

Kontakt megler for å få tilsendt kopi av tinglyste dokumenter.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 23.11.2010.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Leiligheten er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 472 013,-.
Som sekundærbolig: kr 1 699 245,-.

Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 4 053 pr. mnd.

Felleskostnader pr. mnd: 2 564,-
Dette dekker: forsikring av bygget, tv, internett, a-konto strøm, a-konto varmtvann, a-konto gulvvarme, a-konto gass, strøm fellesarealer, snømåking, strøm fellesarealer, årskont. boligbyggelag, forretningsf.honorar, fremtidig vedlikehold, gartner.

I tillegg er dette inkludert i de månedlige utgiftene:
Tv og internett: kr. 389,-
A-konto varmtvann: kr. 100,-.
A-konto gass: kr. 100,-.
A-konto strøm i leiligheten: kr. 500,-.
A-konto gulvvarme: kr. 400,-.

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av takstmann Kjell Erik Olsen, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at plantegningen som ligger vedlagt prospektet er skissetegning utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningen er ikke målsatt eller juridisk bindende.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Sameiets referat fra siste generalforsamling og regnskap kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om objektet, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk fagkyndig.

Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan bruker av seksjonen holde dyr, dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen. Bruker av seksjonen må søke sameiets styre om dyrehold.

Kjøper må godkjennes av sameiets styre.

Kontakt

Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler