Adkomst

Fra sentrum, kjør opp Jernbanegata og ta til venstre i rundkjøringen ta så til høyre og første til venstre og du ankommer leiligheten rett fram. Leiligheten er merket med til salgsplakat fra Exbo. Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med visningsskilt fra Exbo. På vegne av selger ønsker vi velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt i Lillesand sentrum med kjempeflott utsikt utover byen, Storegabet og innseilingen til byen. Sydvendt fasade med sol fra ca kl. 07.00 til ca kl. 17.00 om sommeren. Det er kun ett par minutters gange til du er midt i sentrum med alle byens fasiliteter. I nærområdet finner vi flotte turløyper og idylliske badeplasser på Springvannsheia. Kort vei til barnehage, barne- og ungdomskole.

Tomt

Fellestomt på 906 kvm.
Velstelt og usjenert uteplass. Direkte utgang til uteplassen fra stue. Gruset gårdsplass som har godt med biloppstillingsplass.

Adresse

Nedreberg 1 A
4790 Lillesand

Informasjon

Adresse:
Nedreberg 1 A
4790 Lillesand

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 2
Primærrom: 79 m2

Finn ID: 147546828

Omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))
7 100,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
83 072,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 073 072,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 926
Gårdsnr: 33
Bruksnr: 1112

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på fellestomt.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i regulert område under reguleringsplan Områdeplan for sentrum- Sentrumsplanen, iverksatt:16.11.2016, godkjent til boligformål.

Det er reguleringsplan under arbeid i nærheten:
ID: 2017000855
Navn: Dovreveien 5
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Detaljregulering

Se kommunens hjemmeside for mer info.

Det er også planlagt bygging i forkant av leiligheten på gnr. 33 bnr. 1111. Utfra tegningene som foreligger vil dette ikke påvirke utsikten ut mot veien, se reguleringsplantegningen vedlagt i prospektet.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

P-rom:
1. etasje: Gang, bad, 2 soverom, stue/kjøkken. S-rom: Bod.

Stue: Romslig stue malt i lyse fine farger. I stuen er det god plass til sofa- og spisestueavdeling. Stuen har store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til hagen.

Kjøkken: Pent kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkenet har lyse fronter med god skap- og benkplass, samt integrerte hvitevarer.

Bad: Praktisk bad med fliser på gulv, dusjkabinett, lys baderomsinnredning og toalett.

Leiligheten har 2 romslige soverom.

Standard

Takstmannens konklusjon: Selveierleilighet i flermannsbolig oppført i 1997. Planløsning over en etasje. Boligen varmes opp med vedfyring og varmepumpe/strøm. Bygningsmassen begynner å bli noen år gammel og derfor må det påregnes forhold som retningsavvik og skjevheter, kommende utskiftninger og generelt vedlikehold. Bad og kjøkken er funksjonelle, men aldrende. Boligen som helhet vurderes å være i normal teknisk stand i forhold til alderen.

Hva kan ha betydning for deg som kjøper:
- Vegger og himlinger er nylig malt
- Aldrende kjøkken og bad
- Slitasje på gulv

Kjøper har undersøkelsesplikt, og oppfordres derfor til grundig gjennomgang av fremlagt salgsdokumentasjon. Interessenter kan vederlagsfritt kontakte undertegnede ved eventuelle spørsmål vedrørende rapporten. Noe du lurer på? Ring 90 81 91 80 eller send mail til post@kibsgaardtakst.no. Rapporten må leses i sin helhet.

Oppvarming

Varmekabler på bad, vedovn og varmepumpe i stue, ellers elektrisk oppvarming.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 5 076,38 pr. år. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 1 214,-, vann og avløp. Det er montert vannmåler i leiligheten og kommunale avgifter vil variere etter forbruk ifølge Lillesand kommune. Renovasjon kommer i tillegg og utgjør kr. 4 130,-. Dette beløpet varierer etter forbruk. Det er 2 terminer i året. Denne seksjonen deler dunker med 2 andre seksjoner ifølge Libir.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:
1997/4649-1/37 Seksjonering
12.08.1997
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 92/372
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

2008/169149-1/200 Erklæring/avtale
27.02.2008
Rettighetshaver:LILLESAND KOMMUNE
Org.nr: 964965404
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert: 04.10.2001.

Konsesjon

Da det er boplikt i Lillesand kommune plikter kjøper å undertegne egenerklæring vedrørende konsesjonsfrihet.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Lillesand sparebank.
Hjemmeside: www.byensbank.no
mailadresse: post@lillesands-sparebank.no

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Leiligheten er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 507 602
Som sekundærbolig: kr 1 827 36

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Fredrik Kibsgaard, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at plantegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om objektet, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk fagkyndig.

Kontakt

Martin Olsen
Martin Olsen

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler