Adkomst

Ta opp Vågsbygd Ringvei fra Auglandsbukta og hold venstre inn på Øvre Ringvei etter ca. 1 km. Boligen dukker så opp på venstre side av veien etter ca. 200 meter. Ta til venstre inn Bjørkeliveien, og parkeringsplassen til sameiet dukker umiddelbart opp på venstre side av veien.
Boligen er tydelig merket med Exbo til salgs-plakat og det vil bli godt skiltet ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Meget flott og sentral beliggenhet midt i Vågsbygd. Her har man god utsikt inn mot byen og utover innseilingen. I nærområdet finnes flere skoler og barnehager og man har busstopp like i nærheten av eiendommen med flere avganger i timen. Kort avstand til Vågsbygd Amfi-senter med 45 butikker som byr på gode shoppingmuligheter. Auglandsbukta og Storenes byr på flotte badeplasser med sjøen, mens turløypene og badevannene i Vågsbygdskauen er mangfoldige.

Tomt

Eiet tomt på 636 kvm.
Opparbeidet med felles biloppstillingsplass og utvendige boder.

Adresse

Bjørkeliveien 30
4622 Kristiansand S

Informasjon

Adresse:
Bjørkeliveien 30
4622 Kristiansand S

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 2
Primærrom: 57 m2

Omkostninger

1 890 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
6 900,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
55 372,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 945 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1001
Gårdsnr: 12
Bruksnr: 1105

Parkering

Biloppstillingsplass på sameiets fellesareal. Forøvrig gateparkering.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under reguleringsplanen for "Øvre Ringvei 7", datert 03.11.2005.
Formål: Bolig. Deler av eiendommen er regulert til felles parkeringsplass.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Exbo har gleden av å kunne presentere en nyere og flott 3-roms selveierleilighet med en sentral beliggenhet. Leiligheten holder en gjennomgående god standard, har egen P-plass og stort oppbevaringsloft. Leiligheten ligger fint til i 2. etasje og har nydelig utsikt. Leiligheten har følgende innhold:

- Entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Sikringsskap med automatsikringer. Parkett på gulv og malte vegger. Takluke opp til bortstuingsloft med god takhøyde.

- Romslig stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Stuen har vedovn og utgang til veranda med flott utsikt God plass til sofahjørne og spisestue. Parkett på gulv, malte vegger og downlights i himling.

- Lyst kjøkken med integrert komfyr, koketopp og oppvaskmaskin som medfølger i handelen. Kjøkkenet byr på god skap- og benkeplass og har en flyttbar "kjøkken-øy".
Parkett på gulv og fliser/malte vegger.

- Pent flislagt bad med badekar og dusjkabinett. Mekanisk avtrekk og varmekabler i gulv.

- 2 soverom av god størrelse. Hovedsoverom har en romslig garderobe som medfølger i handelen. Begge rommene har parkett på gulv og malte vegger.

- Bod (Innredet som vaskerom) med belegg på gulv og malte vegger. Opplegg til vaskemaskin, vamtvannstank og praktiske hyller for oppbevaring. Innredningen som vaskerom er ikke søkt godkjent hos kommunen.

- Utvendig bod ved parkeringsplass.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Sammenfattet beskrivelse
Leilighet i flermannsbolig. Boligen er oppført i 2006. Det er utført vanlig vedlikehold i leiligheten.
Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse.

Konklusjon tilstand
Boligen fremstår i god teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger.

Boligen varmes opp med: Strøm og peisovn.

Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand.

Spørsmål om befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann på hverdager fra kl.09.00 til 16.00. Tlf 913 23180. Eventuelt send mail med dine spørsmål til henrik@energidoktoren.no
Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.

Oppvarming

Elektrisitet og vedfyring. Varmekabler på badet.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 5 119,- pr. år.

Kommunale avgifter inkluderer:
Eiendomsskatt på kr. 2 140,-
Vanngebyr BRA på kr. 881,-
Fastgebyr vann på kr. 125,-
Avløpsgebyr BRA på kr. 1 847,-
Fastgebyr avløp på kr. 125,-

Renovasjon er inkl. i felleskostnadene.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:

2008/7998-1/200 Seksjonering
07.01.2008 opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/4

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger, datert 26.09.2007

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Leiligheten er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 554 709,-
Som sekundærbolig: kr 1 996 952,-

Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 850 pr. mnd.

Dette dekker: Felles byggforsikring, renovasjon

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

Selger opplyser om at lader til El-bil kan medfølge etter avtale.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Takstmann Henrik Løvdal, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at plantegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

En av de to utvendige bodene sameiet disponerer (ikke hvor denne leiligheten har bod) ligger noe over tomtegrensen mot veien. Eies av Kristiansand Kommune.

Øvre ringvei 7(nabohuset) har søkt og fått samtykke av selger for liten utvidelse av 2. etasje i form av et påbygg på
eksisterende terrasse. Foretak/tiltakshaver Flatness Bygg Consult AS ved Fredrik Kielland Svært. Mob. 95 04 77 97

Kontakt

Lars Hauge

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler