Adkomst

Se kart i Finn-annonsen eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Det vil bli godt skiltet med EXBO visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt boligområdene på Lund.
I nærområdet er det flere barnehager, barneskole, lekeplasser, fotballbane, Kristiansand stadion, tennisbaner, bakeri, pizzabaker, treningssenter og flere matbutikker. Gangavstand til Kristiansand sentrum og Univertitetet. Flere flotte turområder i nærheten, som Bertes, Baneheia og Jegersberg.

Tomt

Felles eiet tomt på 785 kvm.
Parkmessig opparbeidet med asfaltert gårdsplass, beleggningsstein, gressplen og flere frodige blomsterbed. Flott utvendig belysning.

Adresse

Torridalsveien 61
4630 Kristiansand S

Informasjon

Adresse:
Torridalsveien 61
4630 Kristiansand S

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 2
Primærrom: 78 m2

Finn ID: 162554586

Omkostninger

3 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
75 620,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
83 942,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 273 942,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1001
Gårdsnr: 38
Bruksnr: 19

Parkering

1 garasjeplass medfølger.

Reguleringsforhold

Plan nr. 87 Nedre Lund
Reguleringsbestemmelser i tilknytning til nedre Lund.
Stadfestet 17.10.1958

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Lys og moderne toppleilighet med solrik og usjenert veranda med fint utsyn.
Inngang til leiligheten er i 2. etasje med god plass til å henge fra seg ytterklær.
Lys og romslig stue med peisovn og utgang til veranda. Parkett på gulv og malte, slette vegger og tak. Spotter i taket. Innholdsrikt kjøkken fra HTH med heltre benkeplate. Godt med skap og benkeplass, integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Fryseboks står plassert i kneloft. På kjøkkenet er det også parkett på gulv og malte, slette vegger og tak.
Stort flislagt bad med veggmontert toalett, dusjkabinett og dobbel servant. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulvet.
Hovedsoverom med god plass til garderobeløsning. Parkett på gulv og malte, slette vegger og tak.
Soverom nr. 2 har også parkett på gulv og malte, slette vegger og tak.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Selveierleilighet i flermannsbolig, oppført i 2011. Planløsning over en etasje, samt inngangsparti. Oppvarming med vedfyring, varmepumpe og ellers strøm. Leilighetens installasjoner, bygningsdeler og overflater er i all hovedsak fra byggeåret og fremstår med lite lbruksslitasje. Boligen vurderes å være i normal teknisk stand i forhold til alder, og kan betraktes som vedlikeholdt. Det ble ikke avdekket alvorlige feil eller mangler under befaringen.

Hva kan ha betydning for deg som kjøper:
- Vedlikeholdt bolig

Kjøper har undersøkelsesplikt, og oppfordres derfor til grundig gjennomgang av fremlagt salgsdokumentasjon. Viktig at rapporten leses i helhet. Interessenter kan vederlagsfritt kontakte undertegnede ved eventuelle spørsmål vedrørende rapporten. Noe du lurer på? Ring 90 81 91 80 eller send mail til post@kibsgaardtakst.no, så tar vi en prat.
Lykke til på visning

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med varmepumpe og vedfyring. Varmekabler på bad.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 8 736,- pr. år. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 4 355,-.
Renovasjon kommer i tillegg. Dette beløpet varierer etter forbruk. Det er 4 terminer i året

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:
1916/900417-1/93 Bestemmelse om veg
24.06.1916 Rettighetshaver: Aslak Hægeland.
Overført fra: 1001-38/19

1959/6270-2/93 Skjønn
19.12.1959 Bestemmelse om veg
Overført fra: 1001-38/19

2011/230111-1/200 Seksjonering
23.03.2011 opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/3

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.03.2011.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Leiligheten er energimerket og har fått energimerke. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 715 268 per 2017
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 2 574 964 per 2017

Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr.1 780,- pr. mnd.
Dette dekker: Felles byggforsikring og strøm til fellesarealer (780,-).
Resterende kr 1 000,- settes av på sameiets felles konto for fremtidlig vedlikehold.

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

Det er lagt inn fiber i boligen. TV og internett fra GET.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Fredrik Kibsgaard samt selgers egenerklæring.
Det gjøres oppmerksom på at plantegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.
Da det ikke eksisterer vedtekter eller husordensregler for sameiet, reguleres sameieforholdet ihht. Lov om Eierseksjoner av 1997.

Kontakt

Erik Johan Mathisen
Erik Johan Mathisen

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler