Visning

Visning onsdag 12/12 fra 1630 - 1730

Velkommen til fellesvisning!

Adkomst

Se kart i finn-annonsen eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Det vil bli godt skiltet med EXBO visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Attraktiv og meget sentral beliggenhet i midt i hjertet på Lund. Ca. 1 km til Universitetet og ca. 2 km til Kristiansand sentrum. Fra leiligheten har man stort sett alt man trenger innen gang/sykkelavstand. Rikelig med dagligvareforretninger, Sør Arena, barne- og ungdomsskole, barnehage, bussmetro med hyppige avganger, Bertesbukta med småbåthavn og sommerliv, samt Jegersberg med fantastisk turterreng og lysløype. Ellers er området behagelig, stille og rolig til så sentrumsnært og være.

Tomt

Fellestomt på 3953 kvm.

Pent opparbeidet med store gressplener, trær, sittegrupper og diverse beplantning.

Adresse

Johan Øydegards vei 81
4632 Kristiansand S

Informasjon

Adresse:
Johan Øydegards vei 81
4632 Kristiansand S

Boligtype: Leilighet
Eieform: Andel
Soverom: 2
Primærrom: 68 m2

Omkostninger

2 190 000,- (Prisantydning)
374 882,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 564 882,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
5 132,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 570 014,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1001
Gårdsnr: 152
Bruksnr: 532

Parkering

Det følger med et parkeringskort til leiligheten som gir rett til å parkere på oppmerkede plasser på borettslagets tomt så fremt disse er ledig. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser

Reguleringsforhold

Reguleringsplan: Kongsgård Alle Vedtatt: 30.01.52

Reguleringsformål: Bolig. Andre opplysninger: Området grenser til til reg. plan Marvikssletta datert 16.09.2015.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Her har Exbo gleden av å kunne presentere en lys og moderne 3-roms andelsleilighet som går over 2 etasjer. Leiligheten ligger fint til i Stjerneblokka på Lund og har flott kveldssol fra balkong. Leiligheten ligger i blokkens 1. og 2. etasje og har følgende innhold:

1.Etasje:
- Romslig gang med plass til oppbevaringsmøbler. Laminat på gulv og tapet på veggene.

- Lyst og fint flislagt bad. Nyere baderomsinnredning og dusjkabinett. Mekanisk avtrekksvifte.

- 2 soverom av god størrelse. Selger har innredet det ene soverommet med garderobeløsninger. Parkett på gulv og tapet på veggene. På hovedsoverommet er det et praktisk kott under trappen opp til 2. etasje.

2.Etasje:
- Stor og åpen stue med gjennomgående lys fra begge sider. Stuen har god plass til sofahjørne og spisestue overgang stue/kjøkken. Laminat på gulv og malte vegger.

- Fra stuen er det utgang til den trivelige flislagte balkongen. Fra balkongen er det kveldssol og flott utsyn ut over grønne fellesarealer.

- Kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er fra 2009 og er montert i leiligheten i 2014. Praktisk løsning med kjøkken-øy som et skille mot spisestuen. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen: Kjøleskap/fryseskap med vanntilkobling, oppvaskmaskin, komfyr og koketopp. Spiseplass. Laminat på gulv og malte vegger.

Det følger også med 2 kjellboder og en bod i etasjen over.

Boligen er endret fra opprinnelige godkjente plantegninger. Vegger mellom kjøkken/stue og et tidligere 3. soverom er blitt åpnet opp.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Sammenfattet beskrivelse
Leilighet over 2 etasjer. Boligen er oppført i 1955. Det er utført oppussing og noen oppgraderinger av bla:
* Ny baderomsinnredning i 2017, nytt dusjkabinett i 2014.
* Kjøkkeninnredningen er i fra 2009, montert i 2014.
* Dører og vinduer er byttet i 2011. Da ble også utvendige fasader og balkonger renovert.
* Innvendige flater er pusset opp.

Kommunale bygningsarkiver er ikke sjekket i forbindelsen med denne rapporten.
Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse.

Konklusjon tilstand
Boligen fremstår i god teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger. Badet er eldre, men oppusset med maling og innredning. Sikringsskap med automatsikringer.

Boligen varmes opp med: strøm, fjernvarme inn til fellesanlegg i blokka. 2 radiatorer i leiligheten. Gulvvarme på badet.

Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand.
Spørsmål om befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann på hverdager fra kl.09.00 til 16.00. Tlf 913 23180. Eventuelt send mail med dine spørsmål til henrik@energidoktoren.no
Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via radiatorer. Borettslaget er tilknyttet fjernvarme.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Inkludert i fellesutgiftene.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:

1997/14114-1/93 Erklæring/avtale.
17.09.1997 Bestemmelse om bebyggelse nærmere en 8 meter.

2006/14618-2/93 Bestemmelse iflg. skjøte.
04.07.2006 Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontra

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.12.1956.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Leiligheten er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 569 962,-
Som sekundærbolig: kr 2 051 863,-

Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 4 309 pr. mnd.

Dette dekker: Tv og internett, fjernvarme, kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, forretningsførsel, felles byggforsikring, renter/avdrag på fellesgjeld, mm.

Fellesgjeld

Andel fellesgjeld utgjør kr. 374 882

Spesifikasjon av lån:
Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.11.2018: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 119
Saldo per 30.11.2018: 24 848 475,-
Andel av saldo: 374 883,-
Første termin/første avdrag: 25.09.2018 ( siste termin 25.06.2048 )

Borettslaget er forsikret mot husleietap i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Se www.nbbl.no for mer informasjon.

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

Vedr. punkt om elektrisk anlegg i selgers egenerklæringsskjema. Det er i følge selger blitt byttet noen gamle ledninger i 2. etasje i sammenheng med oppussing. Dette er ikke gjort av faglærte personer. Bytte av sikringsskap er gjort av faglært, iht. egenerklæringsskjema.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Takstmann Henrik Løvdal, samt selgers egenerklæring.

Borettslagets vedtekter, husordensregler, referat fra siste generalforsamling og regnskap kan fås ved henvendelse til megler.

Det er vedtektsbestemt 20 dagers forkjøpsrett for medlemmer av borettslag og boligbyggelag.

Dyrehold er ikke tillatt i borettslaget. Må søkes til styret.

Kjøper må godkjennes av styret.

Fremleie må godkjennes av styre.

Dugnadsplikt.

Det gjøres oppmerksom på at plantegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende.

Kontakt

Lars Hauge

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler