Visning

Visning onsdag 12/12 fra 1600 - 1700

Adkomst

Se kart i Finn-annonsen eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Det vil bli godt skiltet med EXBO visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Super leilighet beliggende i et populært og nyere boligområde på Søm. Her er det kort vei til idrettsanlegg, turterreng og golfbane. Buss i umiddelbar nærhet. Det er fine gang- og sykkelveier. På Søm finner du alt du trenger i det daglige med både dagligvareforretning (Kiwi og Coop), legesenter og det nye senteret i Rona med blant annet Meny-butikk, tannlege, apotek og treningssenter. Kort vei til Sørlandsparken med alle sine bransjebutikker og handlesenter. Ca. 8 km til sentrum.

Tomt

Felles eiet tomt på 10734 kvm.
Pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass og grøntarealer. Leiligheten har to solrike terrasser. En terrasse/uteplass ved inngangspartiet og en terrasse på baksiden med med prydbusker og utsikt mot friareal.

Adresse

Tommelitenvei 30
4638 Kristiansand S

Informasjon

Adresse:
Tommelitenvei 30
4638 Kristiansand S

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 1
Primærrom: 47 m2

Omkostninger

1 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,-))
6 900,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
58 522,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 848 522,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1001
Gårdsnr: 61
Bruksnr: 637

Parkering

Felles parkeringsplasser like ved. ca. 20 meter unna inngangsdøren.

Reguleringsforhold

Reguleringsoplan for Strømme-Korsvik, Felt 1, vedtatt 03.11.99
Reguleringsformål: Bolig

Plan under arbeid i nærområdet: Rona Kollektivterminal m/sykkelekspressvei fra Varoddbrua til Håneskrysset v/Syversen 95997992 og Kongsgård Vige havneområde v/saksbeh. Lindjord 38243015.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

P-rom: Gang, bad, stue/kjøkken, soverom og bod

Boden er ikke medregnet i P-rom.

En utvendig bod like utenfor inngangsdøren til leiligheten.

Standard

Meget koselig 2-roms leilighet med gjennomgående god standard og god planløsning. Leiligheten har et hyggelig inngangsparti med en fin uteplass. Det er uttak for gass til gassgrill. Pent flislagt bad med varmekabler. Innredet med dusjkabinett, baderomsinnredning med skap, wc og opplegg for vaskemaskin. Åpen kjøkkenløsning med pen innredning. Flott ventilator i børstet stål over kjøkkenøy samt opplegg for oppvaskmaskin. Lys og fin stue med plass til sofagruppe og spisebord. Koselig gasspeis til kalde vintermåneder. Utgang til stor solrik terrasse. Romslig soverom med garderobeskap. En innvendig bod og en utvending bod. Det er parkett på alle gulv, utenom bad som har fliser. Veggene er malt i lyse farger.

Takstmannens konklusjon:
Selveier leilighet beliggende i 1 etasje i bygg bygd i 2003. Bygget er oppført i trekonstruksjon på støpt ringmur.
Følgende momenter antas å ha størst betydning:
- Leiligheten fremtrer i god teknisk stand.
- Det ble ikke oppdaget tilstandsvekkelser ved leiligheten utover forventet slitasje/tilstand på grunnlag av alder.

Rapporten må leses i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisk. Moderne flott gasspeis i stuen. Varmekabler på bad. Gassuttak til grill ved uteområde.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 4 176 pr. år. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 1 606,-.
Renovasjon er inkl. i fellesutgiftene.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:

2003/1308-2/93 Erklæring/avtale
27.01.2003
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/3115-2/93 Bestemmelse om gjerde
26.02.2003
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt
Pliktig medlemskap i velforening m.v.

2003/1308-1/93 Seksjonering
27.01.2003
opprettet seksjoner:
snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 51/5420

2014/725472-1/200 ** Reseksjonering
29.08.2014
Bestemmelse om tilleggsdel
Seksjon 13 mottar 22 kvm grunn fra seksjon 15

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest datert 23.02.2005

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Leiligheten er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:

Som primærbolig: kr 471 815 Som sekundærbolig: kr 1 698 534

Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 796 pr. mnd.

Dette dekker: Forretningsførsel, styrehonorar, vedlikehold, renovasjon, forsikring av bygget og årlig kontroll av gassanlegg.

Velavgift

Velavgift:

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Kjell Erik Olsen, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at plantegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Sameiets vedtekter, husordensregler, referat fra siste generalforsamling og regnskap kan fås ved henvendelse til megler.
Det er pliktig medlemskap i velforeningen.

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om objektet, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk fagkyndig.

Leiligheten er ferdig utvasket og overtas som den står på visning. (ikke salongbord)

Kontakt

Marit Havik Staalesen

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler