Adkomst

Fra Froland sentrum (Osedalen) følger du Frolandsveien mot Frolands verk. Kjør rett frem i rundkjøringen ved Ovelandsheia/Bliksåsen. Kjør forbi innkjørsel til Kleivene og ta deretter inn til høyre inn Tveitenveien. Ta til høyre når veien deler seg. Leiligheten ligger i 1. etg. på høyre side av veien. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Fin beliggenhet ved Frolands Verk og flott utsikt mot Trevann. Leiligheten har enkel adkomst i byggets 1. etg., slik at den passer for mennesker i alle aldre. Tomten er pent opparbeidet og har gode solforhold. Området består av spredt boligbebyggelse. Sentral beliggenhet, kun 3 km. fra Osedalen, med dagligvarer, bensinstasjoner, apotek, vinmonopol, badeland, bank etg. Flotte turområder og badeplass i området.

Tomt

Fellestomt på 1106 kvm.
Felles eiet tomt er pent opparbeidet med biloppstillingsplasser, belegningstein og terrasser.

Adresse

Tveitenveien 6
4827 Frolands Verk

Informasjon

Adresse:
Tveitenveien 6
4827 Frolands Verk

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 2
Primærrom: 82 m2

Finn ID: 117995984

Omkostninger

2 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-))
7 100,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
60 822,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 160 822,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 919
Gårdsnr: 20
Bruksnr: 215

Parkering

Parkeringplasser på fellesarealet.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under reguleringsplan for Frolandverk, datert 01.10.1986. Det foreligger reguleringsplaner under arbeid i området. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport fra takstmann Kjell Erik Olsen, datert 05.04.2019.

Innhold

P-rom: Entrè, 2 soverom, bad/vaskerom og stue/kjøkken.

Standard

Nyere og lekker selveierleilighet ved Frolands Verk, med enkel adkomst i 1. etg. Leiligheten passer derfor for mennesker i alle aldre. Gang med garderobeskap, spotter i tak og flislagt gulv. Romslig stue med åpen kjøkkenløsning og spotter i tak. Fra stuen er det utgang til uteplass med sol fra morgen til kveld og flott utsikt mot Trevann. Kjøkken fra HTH i hvit utførelse med integrert komfyr/koketopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys fra AEG. Flislagt bad med varmekabler i gulvet, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Vaskemaskin/tørketrommel fra AEG kan medfølge i handelen om ønskelig. Leiligheten har vannbåren gulvvarme i alle rom, unntatt i utebod (varmekabler i gulv på badet). Det er lagt inn fiber fra GET. Leiligheten har balansert ventilasjon og mulighet for montering av peis i stue.

Styreleder i sameiet informerer:
- Bygningen er kledd med murstein og vinduer av tre, bekledd med aluminium. Bygget er derfor mer eller mindre vedlikeholdsfritt.
- Vannbåren varme gir en stabil varme med svært lav kostnad ang strøm.
- Alle innvendige vegger bekledd med fibergips. Denne garanteres å tåle vekten av 15 kg hengende i en skrue. Man kan henge nesten hva som helst, hvor som helst uten bruk av gipsskruer.

Takstmannens konklusjon:
Selveierleilighet beliggende i 1 etasje i bygg bygd i 2013. Bygget er oppført i mur.
Følgende momenter antas å ha størst betydning:
-Leiligheten fremtrer i god teknisk stand.
-Det ble ikke oppdaget tilstandsvekkelser ved leiligheten utover den forventede slitasjen/tilstand på grunnlag av alder.

Rapporten må leses i sin helhet.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt bad (varmekabler) og utebod.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 12 012 for 2017. Det er 3 terminer i året. Avgiftene inkluderer vann, avløp og renovasjon.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:
- Bestemmelse om veg, tinglyst 04.08.2010.
3 naboeiendommer har i dag rett til vei over denne eiendommen og fremtidige utskilte parseller av disse.
- Seksjonering, tinglyst 21.12.2012. Sameiebrøk 1/4.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 12.04.2013.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Leiligheten er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 429 470,-
Som sekundærbolig: kr 1 546 091,-

Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 1 200 pr. mnd.

Dette dekker: Forsikring av bygget, vannbåren varme/varmtvann, utebelysning og brøyting..

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av takstmann Kjell Erik Olsen, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at plantegningen som ligger vedlagt prospektet er skissetegning utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningen er ikke målsatt eller juridisk bindende.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Dyrehold er tillatt i sameiet.

Det foreligger ingen vedtekter/husordensregler i sameiet iflg. styreleder.

Da det ikke eksisterer vedtekter eller husordensregler for sameiet, reguleres sameieforholdet ihht. Lov om Eierseksjoner av 1997.

Kontakt

Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler