Visning

Visning tirsdag 25/02 fra 1630 - 1715

Adkomst

Fra Arendal sentrum mot Eydehavn. I bunnen av bakken etter Statoil tar man så av til venstre mot Helleheia. Ta så første vei til venstre. Følg denne veien til man får bygget på venstre side (ca 150 meter).

Beliggenhet

Firemannsboligen ligger i et veletablert og hyggelig boligfelt ca. 10 km øst for sentrum.
Beliggenheten til leiligheten er sentral med gåavstand til skole, idrettsanlegg, barnehage, bussforbindelser og handlesenter. Videre er det også kort vei til fantastiske turområder, det kan her nevnes Buøya som har en av byens fineste sandstrender og svaberg.

Like nedenfor leiligheten befinner treningssenteret seg med eget nøkkelbrikkesystem som er åpent hver dag mellom klokken 06.30-22.00.

Tomt

Fellestomt på 1197 kvm.
Tomten er opparbeidet med gruslagt innkjørsel og parkeringsplass, brosteinslagt uteområde samt inngangsparti og terrasse i materialer av impregnert tre. God plass til både sofakrok og spisegruppe.

Adresse

Budalen 1D
4810 Eydehavn

Informasjon

Adresse:
Budalen 1D
4810 Eydehavn

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 3
Primærrom: 123 m2

Finn ID: 170506838

Omkostninger

1 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-))
7 100,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
50 692,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 740 692,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 4203
Gårdsnr: 44
Bruksnr: 528

Parkering

Parkering foran boligen samt felles parkering på tilleggstomt nedenfor. Videre er det gode parkeringsmuligheter nede ved treningssenteret.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under reguleringsplan for Hellesvingen, Eydehavn med formål:
Formål: Boliger m/ tilhørende anlegg. Vedtatt 07.01.2005.

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport utført av Kjell Erik Olsen, datert 06.01.20.

Innhold

1.Etasje: Gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom. Utvendig bod.
2.Etasje: Trapperom/loftstue, vaskerom, soverom

Standard

Lekker leilighet med gjennomgående god standard. Leiligheten er pent innredet med lyse og delikate farger.

I leilighetens første etasje entrer man en innbydende gang med lyse pene fargevalg, videre er det 2 romslige soverom, et flislagt bad med en pen baderomsinnredning, dusjhjørne samt toalett.
Innerst i leiligheten er stuen og en kjøkkenkrok med mye naturlig lys fra de 4 vinduene. Her vil det være god plass til et stort langbord dersom ny eier ønsker dette.

Opp trappen til andre etasje er det en flott loftstue med god plass til tv og sittegruppe eventuelt spillrom til de minste i familien.
I denne etasjen er det et soverom og vaskerom. Sistnevnte har svært god plass til både vaskemaskin, tørketrommel og systemer til skittentøyet. Det er også muligheter for å sette inn kverntoalett på vaskerommet dersom man ønsker ekstra toalett.

Den utvendige boden på 10 kvm har mange gode oppbevaringsmuligheter.

Utvendige fasader ble malt våren 2017.

Takstmannens konklusjon:
Selveierleilighet beliggende i 1 etasje og loftsetasje i bygg bygd i 2007. Bygget er oppført i trekonstruksjon på grunnmur. Følgende momenter antas å ha størst betydning: -Leiligheten fremtrer i god teknisk stand. -De fleste konstaterte tilstandsvekkelser ved leiligheten er forventet i forhold til leilighetens alder, vedlikehold og bruk. Rapporten må leses i sin helhet.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Ellers elektrisk.
Boligen har pipe, men dagens eier har ikke satt inn peis i leiligheten.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 14.838,- pr. år.
Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 2.976,-, renovasjon utgjør kr. 2.168,-.
Vann og avløp dekkes også. dette beløpet varierer etter forbruk.
Det er 12 terminer i året.

Servitutter

Servitutter registrert på denne eiendommen:

2008/300410-1/200 Seksjonering 15.04.2008
opprettet seksjoner: Snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 128/432

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 14.04.2008.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Lillesand Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Leiligheten er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 692 564 per 31.12.18
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 2 per 31.12.18

Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 464 pr.

Dette dekker: dekker forsikring og oppsparing av buffer. Forsikring fordeles etter antall kvm i leilighetene/sameiebrøk

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Kjell Erik Olsen, samt selgers egenerklæring.
Det gjøres oppmerksom på at plantegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Brøyting faktureres utenom de ordinære felleskostnadene og varierer ut i fra forbruk. I 2019 var beløpet kr. 1 800,- for denne leiligheten.

Det er ingen planer om økning i felleskostnadene.

Det informeres om at deler av bod er delvis bygget over nabogrensen. Kommunen eier nabotomten. Det foreligger ikke noen avtaler med kommunen vedrørende plassering av boden.

Kontakt

Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler