Visning

Visning tirsdag 20/08 fra 1815 - 1900

Velkommen til fellesvisning!

Adkomst

Se kart på finn-annonse eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Boligen er merket med EXBO til salgs-plakat og det vil bli skiltet med EXBO visningsskilt ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Trivelig og solrik beliggenhet ca. 1 km nord for Nodeland sentrum. På Nodeland finnes de fleste fasiliteter som, butikker, bensinstasjon, bank, togstasjon, idrettshall, ungdomsskole, apotek, omsorgssenter, m.m. Det er gang/sykkelsti fra eiendommen og ned til Nodeland sentrum. Det er også gode buss- og togforbindelser til Kristiansand. Med bil tar det ca. 15 minutter til Kristiansand sentrum. Eiendommen ligger landlig til med umiddelbar nærhet til elva og flere turområder.

Tomt

Eiet tomt på 593 kvm.
Meget flott og frodig opparbeidet tomt med gode solforhold. Tomten består av asfaltert gårdsplass, store gressplener og diverse beplantning. Solrik terrasse med utgang fra stuen i 1.Etasje.

Adresse

Songdalsvegen 149B
4645 Nodeland

Informasjon

Adresse:
Songdalsvegen 149B
4645 Nodeland

Boligtype: Enebolig
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 4
Primærrom: 151 m2

Finn ID: 150647212

Omkostninger

2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
80 272,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 830 272,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1017
Gårdsnr: 103
Bruksnr: 54

Parkering

Boligen deler en dobbel garasje med naboeiendommen. Det er også biloppstillingsplass på tomten. Denne boligen disopnerer også en utvendig bod i sammenheng med garasjen

Reguleringsforhold

Tilhører kommuneplan med bestemmelser vedtatt 26.09.2012.
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Her har Exbo gleden av å kunne presentere en innholdsrik enebolig i landlige omgivelser. Boligen går over 3 plan og har hybel i underetasjen samt garasjeplass. Boligen har følgende innhold:

1.Etasje:
- Stor vinkelstue med god plass til både sofahjørne og spisestue. Fra stuen er det også utgang til den trivelige og solrike terrassen. Parkett på gulv og tapet på veggene. Stuen har varmepumpe og vedovn.

- Praktisk kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkenet har en klassisk innredning og har plass til spisebord. Parkett på gulv og tapet på veggene. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.

- Pent flislagt bad med dusjkabinett og nytt toalett. Varmekabler i gulv. Badet er delvis pusset opp i 2017 med nye fliser, nytt toalett og dusjkabinett.

- Romslig gang med plass til oppbevaringsmøbler. Parkett på gulv og tapet på veggene.

- Vindfang

Loftsetasje:
- 4 soverom av god størrelse. Rommene har laminat på gulv og tapet på veggene og 3 av rommene har romslige garderober. Ett av rommene har utgang til lufteveranda.

- Gang med laminatgulv og tapet på veggene.

U.Etasje:
- Kjellerstue med praktisk og åpen kjøkkenløsning.

- Gang

- Vaskerom med fliser på gulv og tapet på veggene. Det er satt inn dusjvegger og toalett på vaskerommet. Opplegg til vaskemaskin og praktisk innredning. Varmekabler i gulv.

- Bad med fliser på gulv og våtromstapet på veggene. Dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin. Varme i gulv.

- 2 boder for oppbevaring. Den ene boden er i dag innredet som et soverom, men dette er ikke søkt godkjent hos kommunen. Rommet vil ikke være godkjent for varig opphold før det er blitt gjort.

(Hybelen i underetasjen består av kjellerstuen/kjøkken, bad og boder. Den ene boden er innredet som soverom, men dette er ikke søkt godkjent. Hybelen er pdd. ikke utleid.)

Det følger også med en utvendig bod i sammenheng med garasjen.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Sammenfattet beskrivelse
Enebolig med garasje. Boligen er oppført i 1995. Det er utført oppussing og noen oppgraderinger av bla: Parkett i 1.etg. er montert i 2016. Badet i 1.etg. er pusset opp i 2017. Vaskerommet i underetasjen har fått dusjhjørne og wc. Nytt dusjhjørne i badet i underetasjen.
Tegninger på boligen er sjekket.

Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse.

Konklusjon tilstand
Boligen fremstår i ok teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger.

Boligen varmes opp med: ved og strøm. Varmepumpe.

Tg: 2 er satt på:
- Vaskerom i underetasjen.
- Bad i underetasjen.

Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand.

Spørsmål om befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann på hverdager fra kl.09.00 til 16.00. Tlf 913 23180. Eventuelt send mail med dine spørsmål til
henrik@energidoktoren.no
Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Det er varmepumpe i boligen

Vei, vann, kloakk

Offentlig vann og kloakk.

Privat vei, med tinglyst veirett over naboeiendom (Gnr. 103, bnr. 8). Vedlikehold av veien og parkeringsarealet utenfor garasjen deles mellom naboene.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 14 139 pr. år. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt.

Eiendommen er tilknyttet off. vann og avløp.
Boligen har vannmåler.
Pris pr. m³ vann: Kr. 15,33 inkl. mva + abonnementsgebyr
Pris pr. m³ avløp: Kr. 24,06 inkl. mva + abonnementsgebyr

Faktisk gebyr:
Vann og avløpsgebyret er regnet ut etter et forbruk vann med grunnlag på 150 m³. Blir forbruket mer må det betales tilsvarende mer, blir forbruket mindre betales tilsvarende mindre. Vannmåleren leses av en gang i året (i desember).

Renovasjon kommer i tillegg og faktureres 4 ganger pr. år fra Avfall Sør. Gebyret varierer ut i fra forbruk.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:

1996/271-3/93 Bestemmelse om veg
05.01.1996 Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1995/19398-1/93 Registrering av grunn
21.12.1995 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1017 Gnr:103 Bnr:8

1995/19398-2/93 Grensejustering
21.12.1995 Gjelder denne registerenheten med flere

1995/19398-3/93 Målebrev
21.12.1995

1996/271-4/93 Forkjøpsrett
05.01.1996 rettighetshaver:Knr:1017 Gnr:103 Bnr:54
(Denne boligen og naboeiendom har gjensidig forkjøpsrett til hverandres bolig ved salg)

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse for boligen foreligger, datert 30.06.1995.
Ferdigattest for innredning av kjellerleilighet foreligger, datert 15.06.1999

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke . Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 635 525,-
Som sekundærbolig: kr 2 287 891,-

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Takstmann Henrik Løvdal, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Kontakt

Lars Hauge

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler