Visning

Visning onsdag 26/02 fra 1630 - 1730

Velkommen til fellesvisning!

Adkomst

Se kart på finn-annonse eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Boligen er merket med EXBO til salgs-plakat og det vil bli skiltet med EXBO visningsskilt ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Sentral, men likevel landlig beliggenhet på Sangvik i Søgne. Boligen ligger i et etablert boligområde med eneboliger i trygge og rolige omgivelser mellom Høllen og Amfenes. Boligen ligger i blindvei med lite trafikk forbi eiendommen. Her bor man midt i Søgne, med korte avstander til det meste. Turområder, badeplasser, shopping (Tangvall), skoler og barnehager mm. finnes innen gå- eller sykkelavstand.

Tomt

Eiet tomt på 790 kvm.
Tomten er pent opparbeidet med en stor solrik gressplen med div beplantning, store plattinger med plass til flere sittegrupper og steinlagt gårdsplass. Fra boligen er det hyggelig utsyn ut over landbruksarealer.

Adresse

Vestrusveien 11
4640 Søgne

Informasjon

Adresse:
Vestrusveien 11
4640 Søgne

Boligtype: Enebolig
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 6
Primærrom: 271 m2

Finn ID: 170481508

Omkostninger

4 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
109 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000,-))
--------------------------------------------------------
111 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 501 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Det tas forbehold om at forsikringsselskapet kan gjøre endringer i forsikringspremien.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 4204
Gårdsnr: 423
Bruksnr: 381

Parkering

Romslig garasje med automatisk portåpner. Bortstuingsplass på loft. Ellers god plass til biler på tomten.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under kommunens arealplan i område avsatt til boligbebyggelse.

Byggemåte

Se tilstandsrapport

Innhold

Exbo har gleden av å kunne presentere en stor og innholdsrik enebolig med godkjent hybelleilighet i underetasjen som pdd. leies ut for kr. 6 500,- pr. mnd. + strøm.

Boligen har følgende innhold:

1.Etasje:
- Vindfang med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Fliser på gulv og panel/malte vegger. Varmekabler i gulv.

- Romslig gang med meget god oppbevaringsplass i stor garderobeløsning. Parkett på gulv og malte vegger.

- Stor og åpen stue med store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys i rommet. Stuen har god plass til flere sittegrupper og spisestue. Fra stuen er det også utgang til den trivelige hagen. Parkett på gulv og malte vegger.

- Kjøkken med delvis åpen løsning mot stuen. Pen kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Benkeplate i heltre og hvite fronter. Integrerte hvitevarer som komfyr, kokeplate, oppvaskmaskin, kjøleskap og mikrobølgeovn medfølger i handelen. God spiseplass på kjøkkenet. Peis. Parkett på gulv og malte vegger.

- Lyst og fint flislagt bad med badekar og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Varmekabler i gulv. Elektrisk avtrekksvifte.

- Soverom av god størrelse. Rommet benyttes i dag som en ekstra stue/hobbyrom, men er godkjent som soverom iht. byggetegninger. Parkett på gulv og malt panel på veggene. Utgang til veranda.

2.Etasje:
- Gang / loftstue med parkett på gulv og malte vegger.

- 4 soverom av god størrelse. Rommene har laminat på gulv og malte vegger. På hovedsoverommet er det en stor vegg-til-vegg garderobeløsning. Ett av soverommene disponeres i dag som kontor/garderoberom, men er godkjent som soverom iht. byggetegninger.

- Stort og flott flislagt bad med hjørnebadekar, dusjvegger i herdet glass, vegghengt toalett og elektrisk avtrekksvifte. Varmekabler i gulv.

- Bod for oppbevaring.

U.Etasje: Hoveddel:
- Kjellerstue/bod med egen inngang.

U.Etasje: Hybel:
- Vindfang
- Stue
- Soverom
- Kjøkken
- Bad
- Bod

Hybelen er pusset opp i nyere tid og holder en gjennomgående god standard mtp. videre og fremtidig utleie. Pdd. er hybelen utleid for kr. 6 500,- pr. mnd + strøm. Den er tilkoblet egen kurs.

Boligen er noe endret fra originale byggetegninger. En del av det ene soverommet i 2.Etasje er bygd om til en praktisk bod.
Det foreligger ikke byggetegninger for U.Etasjen etter den ble godkjent til hybel.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Sammenfattet beskrivelse:
Enebolig med godkjent utleiedel. Den ble godkjent i 2013. Boligen er oppført i. 1980. Taket ble hevet i 1981. Det ble da laget en ekstra etasje. Det er utført oppussing og noen oppgraderinger av bla: badet i 2.etg. ble pusset opp av tidligere eier. Kjøkken er pusset opp.
Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse.

Konklusjon tilstand:
Boligen fremstår i ok teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger. Taktekking ble sjekket i fra bakkenivå. Det er fra byggetiden. Undertaket har nådd forventa levetid. Det var ingen synlige lekkasjer på befaringsdagen, men det må påregnes å snart måtte byttes ut i fra alder. Drenering er ikke gjort noe med siden byggetiden. Da ble det smørt Gudrong på vegger under bakken (Sort kjærelingnende produkt). Det var ingen synlige fuktmerker på innvendige vegger på befaringsdagen, men de fleste deler av vegger er fort ut innvendig. Badet i 1.etg. er fra byggetiden. Det så ok ut, men fuktsikring har nådd forventa levetid. Badet i hybelen er pusset opp, men eldre. Eier opplyser om at hybelen er laget etter krav ved søknadstidspunktet. I underetasjen er trapp tatt vekk i mellom stuen og kjellerstuen. Det er ikke montert himlingsplater hvor trappen stod. Utvendig trenger vannbord og kledning vanlig vedlikehold.

Boligen varmes opp med: Varmepumpe fra 2018. Vedovn, åpen peis i kjøkken og åpen peis i kjellerstuen. Varmekabel i vindfang 1.etg. og 3 bad.

Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand.
Spørsmål om befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann på hverdager fra kl.09.00 til 16.00. Tlf 913 23180. Eventuelt send mail med dine spørsmål til henrik@energidoktoren.no Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende

Oppvarming

Varmepumpe fra 2018. Vedovn, åpen peis i kjøkken og åpen peis i kjellerstuen. Varmekabel i vindfang 1.etg. og 3 bad.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vann og kloakk. Eiendommen er tilknyttet privat vei hvor det er tinglyst veirett.

Gnr. 423 bnr. 360 og 252 har tinglyst veirett over denne eiendommen.

Selger opplyser om at kommunen frem til i dag har brøytet inn til eiendommen. Da disse 50-60 meterne av veien er privat og deles mellom 6 boliger er ikke dette noen selvfølge, og ny eier bør ta høyde for evt. endringer i denne ordningen i fremtiden. Normalt løses dette ved en felles brøyteavtale mellom flere naboer.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 5 532,- i faste gebyrer pr. år. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 2 538,-.

Eiendommen har vannmåler og kostnad for vann/kloakk vil avhenge av forbruk.

Renovasjon kommer i tillegg og faktureres fra Avfall Sør. Dette beløpet varierer etter forbruk. Det er 4 terminer i året

Servitutter

1965/5664-3/93 Bestemmelse om veg
06.08.1965
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/20739-1/93 Bestemmelse om veg
26.09.2006
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:423 Bnr:252
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:423 Bnr:360
Gjelder denne registerenheten med flere

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 07.05.1981 for bolig, og midlertidig brukstillatelse datert 07.07.1987 for påbygget.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke . Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 1 171 796,-
Som sekundærbolig: kr 4 218 466,-

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Takstmann Henrik Løvdal, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Kontakt

Lars Hauge

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler