Solgt
 • Velkommen til Krogan 6 - Stor innholdsrik enebolig med leilighet
 • Det er stor asfaltert plass nede foran eiendommen også. Der parkerer leiligheten
 • Det er stor romslig stue med god plass til sittegrupper
 • Deilig kjøkken med god plass til kjøkkenbord
 • Det er rikelig med skap- og benkeplass
 • I stuen er det oppvarming med peisovn
 • Deilig terrasse med utgang i fra stuen
 • Hovedsoverom i hovedetasjen
 • Stor romslig gang
 • Baderom i hovedetasje
 • Toalett og dusjkabinett
 • Romslig vaskerom
 • Trapp opp til 2. etasje
 • Velkommen opp i 2. etasje - Deilig loftstue med god plass
 • Det er 3 gode soverom i øverste etasje
 • Soverom nummer 1
 • Soverom nummer 2
 • Soverom nummer 3
 • WC-rom med badekar og servant
 • Velkommen inn i leiligheten - Her er det også god plass til sittegruppe
 • Romslig kjøkken i leiligheten med god plass
 • Fra kjøkken sett mot stue
 • Det er 3 gode soverom i leiligheten
 • Soverom 2
 • Soverom 3
 • Baderom med dusjkabinett, WC og servant
 • Rolig utsikt i fra terrassen
 • Deilig garasje i forlengelse av boligen
 • Inngang til leilighet til venstre under taket
 • Plantegning hovedetasje
 • Plantegning loft
 • Plantegning leilighet i u-etasje
Selg med Exbo

Hjem / Krogan 6 / Søgne

(SOLGT) Krogan 6 / Søgne

Stor innholdsrik enebolig med leilighet | Fin og sentral beliggenhet på Krogan i Søgne | Solrikt

Prisantydning 4 300 000,-
Omkostninger 147 892,-
Totalpris 4 447 892,-
Byggeår 2007
P-rom 215 kvm
Bruksareal 270 kvm
Tomteareal 578 kvm
Soverom 6
Boligtype Enebolig
Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Se flere detaljer

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 215 kvm, Bruksareal: 270 kvm

Hovedetasje: BRA: 132 kvm, P-rom: 92 kvm, S-rom: 40 kvm.
Loft: BRA: 59 kvm, P-rom: 46 kvm, S-rom: 13 kvm.
Leilighet/Underetasje: BRA: 79 kvm, P-rom: 77 kvm, S-rom: 2 kvm.

På loftet er arealet på bad og i bod ikke målbart bruksareal. Bad er likevel tatt med under arealoppstillingen

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på tomten.
Parkering i garasje.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under reguleringsplan for Krogan ikrafttredelsesdato: 17.06.1986 og er godkjent for boligformål.
Se vedlagt reguleringsplankart.

Kommuneplan for Søgne 2018-2030

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Svært innholdsrik enebolig med leilighet som inneholder:
Hovedetajse: Gang, hall m/trapp, vaskerom, soverom, bad, stue/kjøkken med utgang til terrasse.
Loft: Gang, bad, stue samt to soverom.
Leilighet/underetasje: Gang, gang 2, bad/vaskerom, 3 soverom samt stue/kjøkken.

Alle rom er betegnet som p-rom.
Det er i tillegg garasje og bod i hovedetasje, loft over garasje og bod i underetasjen. Disse rommene er betegnet som s-rom.

Boligen er noe endret i fra opprinnelige godkjente tegninger og tenkt bruk:
Badet på loftet er opprinnelig markert som WC . Her er det satt inn et badekar.
Garasjeloft er ikke byggemeldt eller søkt godkjent i kommunen med bruksareal, men det er ca. 13 m2 målbart areal på loftet. Fasadeendring med at det er trapp opp på loftet.
Gangen står markert som overbygd areal med dør ut og mangler rombenevnelse.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Enebolig - Byggeår: 2007
UTVENDIG
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plast/metall og er fra byggeåret. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Boligen har takkonstruksjoner av tre med liten kontrollmulighet. Observasjon utført fra luke i knekott. Ikke observert åpenbare tegn til avvik. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget og det er liten mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasjer. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør, malt balkongdør i tre og skyvebalkongdør i malt tre. Terrassene/verandaen er bygd i tre.Terrassene/verandaen er bygd i tre og det er rekkverk av tre. Det er utvendige murt trapp ved inngangspartiet. Det er montert rekkverk/håndløper på den ene siden og lav høyde mot veien.

INNVENDIG
Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har malte plater/panelplater. Innvendige tak har malte plater, trepanel og himlingsplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har elementpipe og vedovn. Veggene er av mur og er pusset og malt innvendig og utvendig. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende konstruksjoner. Gulvet har fliser og parkett. Trappene har vanger og trinn av tre. Dørene har karmer og dørblad av tre. Boligen har integrert garasje, som har ipskledde
vegger og tak.

VÅTROM
Bad
Badet er fra byggeåret ifølge eier og blir på de fleste punkter vurdert etter forskriftene som gjaldt i denne perioden. Veggene har aderomsplater. Taket er malt. Gulvet er flislagt og har fall til sluk under dusjkabinett og oppkant ved dørsvill. Det er termostat på vegg som indikerer at det er varmekabler i gulvet. Funksjon er ikke kontrollert. Det er målt ca 10 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. Det er ca. 15 mm. oppkant ved dørsvill. I
sluket er det synlig mansjett under klemring, øvrige deler av membranen ligger skjult bak flisene. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Rommet er ventilert med avtrekksventil koblet til ventilasjonsanlegg. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det ble boret hull i stua i veggen bak dusjkabinettet. Hulltaking er ingen garanti for at det ikke er fukt eller svikt i konstruksjoner, men en indikasjon på at det
fremstår normalt i området der hulltaking erutført.

Bad/vaskerom
Badet er fra byggeåret ifølge eier og blir på de fleste punkter vurdert etter forskriftene somgjaldt i denne perioden. Veggene har aderomsplater og malt mur. Taket har himlingsplater. Gulvet er flislagt og har tilnærmet flatt gulv. Det er termostat på vegg som indikerer at det er varmekabler i gulvet. Funksjon er ikke kontrollert. Det er ingen høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. Ved døra er det ca. 3 cm oppkant. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. I sluket er det synlig mansjett under klemring, øvrige deler av membranen ligger skjult bak flisene. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Rommet er ventilert med mekanisk/elektrisk avtrekksvifte. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det ble boret hull gang i veggen bak dusjkabinettet. Hulltaking er ingen garanti for at det ikke er fukt eller svikt i konstruksjoner, men en indikasjon på at det fremstår normalt i området der hulltaking er utført.

Bad
Badet er fra byggeår ifølge eier og blir på de fleste punkter vurdert etter forskriftene som gjaldt i denne perioden. Veggene har baderomsplater. Taket har panel. Det er gulvbelegg og fall bort fra sluket under badekar. (motfall) Badet plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og badekar. Ledning over innredning. Rommet er ventilert med avtrekksventil koblet til ventilasjonsanlegg. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det ble boret hull på soverommet i veggen bak badekar. Hulltaking er ingen garanti for at det ikke er fukt eller svikt i konstruksjoner, men en indikasjon på at det fremstår normalt i området der hulltaking er utført.

Vaskerom
Badet er fra byggeåret ifølge eier og blir på de fleste punkter vurdert etter forskriftene som gjaldt i denne perioden. Veggene har baderomsplater. Taket er malt. Gulvet er flislagt og har fall til sluk ved bereder og oppkant ved dørsvill. Det er termostat på vegg som indikerer at det er varmekabler i gulvet. Funksjon er ikke kontrollert. Det er målt ca 10-12 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. Det er ca 15 mm. oppkant ved dørsvill. I sluket er det synlig mansjett under klemring, øvrige deler av membranen ligger skjult bak flisene. Rommet har veggmontert vaskekum og opplegg for vaskemaskin. Rommet har høyskap med eikefronter. Rommet er ventilert med avtrekksventil koblet til ventilasjonsanlegg. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våtsonen er bak skyllekar og ligger mot yttervegg.

KJØKKEN
Kjøkkenene har malte/folierte fronter og laminert benkeplate. Innredningen er fra byggeåret.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannrør er av typen rør-i-rør (plast-rør) med eget fordelerskap på vaskerom. Synlige deler av avløpsledninger er av plast og fra byggeåret. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg og aggregatet er plassert på garasjeloft. Det er avtrekksventiler fra våtrom og friskluftsventiler i andre oppholdsrom.
Boligen har varmepumpe luft/luft fra 2014. AS i 2017.) Varmepumpen fungerer normalt ifølge eier og jeg har ikke utført full tilstandsanalyse av varmepumpen fordi jeg ikke har spesialkompetanse på varmepumper. Vurderingen er derfor basert på alder og kvalitet. Dersom man ønsker full tilstandsvurdering av varmepumpen må man kontakte fagkyndig innen varmepumper. Varmtvannstanken i 1. etg. har et volum på ca. 200 liter, er produsert i 2007 og er plassert på vaskerommet. Varmtvannstanken i underetasje har et volum på ca. 200 liter, er produsert i 2011 og er plassert på vaskerommet. Det elektriske anlegget er fra byggetiden og har automatsikringer. Det foreligger samsvarserklæring fra Mydlands elektriske fra
2007 og 2011. Boligen har røykvarslere og brannslukningsapparat. Utstyret er ikke testet i forbindelse med oppdraget og alder er ikke kjent.

Oppvarming

Hoveddel:
Det er peisovn i stue. Varmepumpe i stue. Varmekabler på baderom, vindfang, stue/kjøkken og vaskerom.

Leilighet:
Vedovn i stue. Varmekabler på Bad og stue/kjøkken

Kart

Visning

For visninger utover de annonserte, ta kontakt med megler på telefon 982 80 347

Husk å lese salgsoppgave så du kan stille godt forberedt på visning.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen.

Bestill salgsoppgave

Kontakt meg

Kristoffer M. Munksgaard

Kristoffer M. Munksgaard

Eiendomsmegler

982 80 347
kmm@exbo.no

Ønsker du å gi bud

Legg inn bud på eiendommen

Se flere boliger i samme område

Nøkkelopplysninger

Prisantydning 4 300 000,-
Omkostninger 147 892,-
Totalpris 4 447 892,-
Byggeår 2007
P-rom 215 kvm
Bruksareal 270 kvm
Tomteareal 578 kvm
Soverom 6
Boligtype Enebolig
Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Eierform Selveier
Kommunenr 4204
Gårsnr 471
Bruksnr 220
Meglers referanse 3039278
Finnkode 123003501
Annonseendring 19.03.2023 11:13

Prisinformasjon

Prisantydning 4 300 000,-
Omkostninger 147 892,-
Totalpris 4 447 892,-
4 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 800,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
133 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
147 892,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 447 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om boligen

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 215 kvm, Bruksareal: 270 kvm

Hovedetasje: BRA: 132 kvm, P-rom: 92 kvm, S-rom: 40 kvm.
Loft: BRA: 59 kvm, P-rom: 46 kvm, S-rom: 13 kvm.
Leilighet/Underetasje: BRA: 79 kvm, P-rom: 77 kvm, S-rom: 2 kvm.

På loftet er arealet på bad og i bod ikke målbart bruksareal. Bad er likevel tatt med under arealoppstillingen

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på tomten.
Parkering i garasje.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under reguleringsplan for Krogan ikrafttredelsesdato: 17.06.1986 og er godkjent for boligformål.
Se vedlagt reguleringsplankart.

Kommuneplan for Søgne 2018-2030

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Svært innholdsrik enebolig med leilighet som inneholder:
Hovedetajse: Gang, hall m/trapp, vaskerom, soverom, bad, stue/kjøkken med utgang til terrasse.
Loft: Gang, bad, stue samt to soverom.
Leilighet/underetasje: Gang, gang 2, bad/vaskerom, 3 soverom samt stue/kjøkken.

Alle rom er betegnet som p-rom.
Det er i tillegg garasje og bod i hovedetasje, loft over garasje og bod i underetasjen. Disse rommene er betegnet som s-rom.

Boligen er noe endret i fra opprinnelige godkjente tegninger og tenkt bruk:
Badet på loftet er opprinnelig markert som WC . Her er det satt inn et badekar.
Garasjeloft er ikke byggemeldt eller søkt godkjent i kommunen med bruksareal, men det er ca. 13 m2 målbart areal på loftet. Fasadeendring med at det er trapp opp på loftet.
Gangen står markert som overbygd areal med dør ut og mangler rombenevnelse.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Enebolig - Byggeår: 2007
UTVENDIG
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plast/metall og er fra byggeåret. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Boligen har takkonstruksjoner av tre med liten kontrollmulighet. Observasjon utført fra luke i knekott. Ikke observert åpenbare tegn til avvik. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget og det er liten mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasjer. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør, malt balkongdør i tre og skyvebalkongdør i malt tre. Terrassene/verandaen er bygd i tre.Terrassene/verandaen er bygd i tre og det er rekkverk av tre. Det er utvendige murt trapp ved inngangspartiet. Det er montert rekkverk/håndløper på den ene siden og lav høyde mot veien.

INNVENDIG
Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har malte plater/panelplater. Innvendige tak har malte plater, trepanel og himlingsplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har elementpipe og vedovn. Veggene er av mur og er pusset og malt innvendig og utvendig. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende konstruksjoner. Gulvet har fliser og parkett. Trappene har vanger og trinn av tre. Dørene har karmer og dørblad av tre. Boligen har integrert garasje, som har ipskledde
vegger og tak.

VÅTROM
Bad
Badet er fra byggeåret ifølge eier og blir på de fleste punkter vurdert etter forskriftene som gjaldt i denne perioden. Veggene har aderomsplater. Taket er malt. Gulvet er flislagt og har fall til sluk under dusjkabinett og oppkant ved dørsvill. Det er termostat på vegg som indikerer at det er varmekabler i gulvet. Funksjon er ikke kontrollert. Det er målt ca 10 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. Det er ca. 15 mm. oppkant ved dørsvill. I
sluket er det synlig mansjett under klemring, øvrige deler av membranen ligger skjult bak flisene. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Rommet er ventilert med avtrekksventil koblet til ventilasjonsanlegg. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det ble boret hull i stua i veggen bak dusjkabinettet. Hulltaking er ingen garanti for at det ikke er fukt eller svikt i konstruksjoner, men en indikasjon på at det
fremstår normalt i området der hulltaking erutført.

Bad/vaskerom
Badet er fra byggeåret ifølge eier og blir på de fleste punkter vurdert etter forskriftene somgjaldt i denne perioden. Veggene har aderomsplater og malt mur. Taket har himlingsplater. Gulvet er flislagt og har tilnærmet flatt gulv. Det er termostat på vegg som indikerer at det er varmekabler i gulvet. Funksjon er ikke kontrollert. Det er ingen høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. Ved døra er det ca. 3 cm oppkant. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. I sluket er det synlig mansjett under klemring, øvrige deler av membranen ligger skjult bak flisene. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Rommet er ventilert med mekanisk/elektrisk avtrekksvifte. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det ble boret hull gang i veggen bak dusjkabinettet. Hulltaking er ingen garanti for at det ikke er fukt eller svikt i konstruksjoner, men en indikasjon på at det fremstår normalt i området der hulltaking er utført.

Bad
Badet er fra byggeår ifølge eier og blir på de fleste punkter vurdert etter forskriftene som gjaldt i denne perioden. Veggene har baderomsplater. Taket har panel. Det er gulvbelegg og fall bort fra sluket under badekar. (motfall) Badet plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og badekar. Ledning over innredning. Rommet er ventilert med avtrekksventil koblet til ventilasjonsanlegg. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det ble boret hull på soverommet i veggen bak badekar. Hulltaking er ingen garanti for at det ikke er fukt eller svikt i konstruksjoner, men en indikasjon på at det fremstår normalt i området der hulltaking er utført.

Vaskerom
Badet er fra byggeåret ifølge eier og blir på de fleste punkter vurdert etter forskriftene som gjaldt i denne perioden. Veggene har baderomsplater. Taket er malt. Gulvet er flislagt og har fall til sluk ved bereder og oppkant ved dørsvill. Det er termostat på vegg som indikerer at det er varmekabler i gulvet. Funksjon er ikke kontrollert. Det er målt ca 10-12 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. Det er ca 15 mm. oppkant ved dørsvill. I sluket er det synlig mansjett under klemring, øvrige deler av membranen ligger skjult bak flisene. Rommet har veggmontert vaskekum og opplegg for vaskemaskin. Rommet har høyskap med eikefronter. Rommet er ventilert med avtrekksventil koblet til ventilasjonsanlegg. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våtsonen er bak skyllekar og ligger mot yttervegg.

KJØKKEN
Kjøkkenene har malte/folierte fronter og laminert benkeplate. Innredningen er fra byggeåret.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannrør er av typen rør-i-rør (plast-rør) med eget fordelerskap på vaskerom. Synlige deler av avløpsledninger er av plast og fra byggeåret. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg og aggregatet er plassert på garasjeloft. Det er avtrekksventiler fra våtrom og friskluftsventiler i andre oppholdsrom.
Boligen har varmepumpe luft/luft fra 2014. AS i 2017.) Varmepumpen fungerer normalt ifølge eier og jeg har ikke utført full tilstandsanalyse av varmepumpen fordi jeg ikke har spesialkompetanse på varmepumper. Vurderingen er derfor basert på alder og kvalitet. Dersom man ønsker full tilstandsvurdering av varmepumpen må man kontakte fagkyndig innen varmepumper. Varmtvannstanken i 1. etg. har et volum på ca. 200 liter, er produsert i 2007 og er plassert på vaskerommet. Varmtvannstanken i underetasje har et volum på ca. 200 liter, er produsert i 2011 og er plassert på vaskerommet. Det elektriske anlegget er fra byggetiden og har automatsikringer. Det foreligger samsvarserklæring fra Mydlands elektriske fra
2007 og 2011. Boligen har røykvarslere og brannslukningsapparat. Utstyret er ikke testet i forbindelse med oppdraget og alder er ikke kjent.

Oppvarming

Hoveddel:
Det er peisovn i stue. Varmepumpe i stue. Varmekabler på baderom, vindfang, stue/kjøkken og vaskerom.

Leilighet:
Vedovn i stue. Varmekabler på Bad og stue/kjøkken

Øvrig informasjon

Finansiering

Exbo er delvis eiet av Søgne og Greipstad sparebank! Dette skal du som kunde tjene på. Vi jobber hver dag for å ta best mulig vare på hverandres og felles kunder. Exbos målsetning er at vi skal ha de mest fornøyde kundene på Sørlandet! La oss sammen se på totalbildet ved kjøp og finansiering av eiendom!

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp?

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Les mer om forsikringen i vedlagte materiell eller på help.no

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 534 410 per 2021
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 5 523 875 per 2021

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte tilstandsrapport utført av Frank Severinsen, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Gratis verdivurdering

Gratis verdivurdering

Skal du selge boligen din? Vi er lokalmegleren som selger boliger over hele Sørlandet.
Vi kan Sørlandet!

Få tilbud fra din lokale megler

Krogan 6 / Søgne

Krogan 6 4642 Søgne

Kristoffer Munksgaard, Daglig leder/Eiendomsmegler
Mob: 98 28 03 47

Enebolig

2007

Gnr. 471 bnr. 220 i Kristiansand kommune

1-23-0035

Se kart i finn-annonsen eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Det vil bli godt skiltet med EXBO-visningsskilt ved fellesvisning.

Boligen har en landlig og populær beliggenhet på Krogan vest i Søgne. Det er kort avstand til skoler, barnehage, butikker, buss og en rekke tur- og rekreasjonsmuligheter.
Kun en kort kjøretur eller sykkeltur til Tangvall, Søgne sentrum med alt av fasiliteter.
Det er også kort fra eiendommen opp til nye E39 som gjør det svært enkelt å komme inn til Kristiansand sentrum.

Eiet tomt på 578 kvm.
Tomten er lettstelt og er opparbeidet med parkering, terrasse og buskas.