Adkomst

Se kart på finn-annonse eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Boligen er merket med EXBO til salgs-plakat og det vil bli skiltet med EXBO visningsskilt ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Meget rolig og barnevennlig beliggenhet på Eik i Søgne, mellom Vaglen og Lunde. Nabolaget har flere barnefamilier og ingen gjennomgangstrafikk. Lekeplass i området. Den sentrale beliggenheten "midt i Søgne" gjør at de fleste fasiliteter er innen gang- og sykkelavstand. Ca. 2 km til Lunde med skoler, butikker, bensinstasjon, slakter, m.m. Tangvall er drøye 3 km unna med de aller fleste fasiliteter. Kort avstand til bussholdeplass samt flotte og populære turområder, både ved sjøen og merkede turløyper "innlands. Ikke langt unna ligger vakre Eiketjønna med gode badetemperaturer på sommeren og skøyteis på vinteren.

Tomt

Eiet tomt på 386 kvm.
Pent opparbeidet tomt med stor gressplen rundt boligen samt div. beplantning. Asfaltert gårdsplass. Tomten er flat og lettstelt, samt solrik og usjenert bak hekker mot naboene/veien.

Adresse

Røseveien 31
4640 Søgne

Informasjon

Adresse:
Røseveien 31
4640 Søgne

Boligtype: Enebolig
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 3
Primærrom: 158 m2

Finn ID: 171104822

Omkostninger

2 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
81 392,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 871 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 4204
Gårdsnr: 428
Bruksnr: 431

Parkering

Boligen disponerer en halvpart av en dobbel garasje, på andre siden av veien for boligen. Forøvrig god plass til biloppstilling på egen tomt.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under reguleringsplan for Eik - Sangvik, datert 19.05.1982. Formål: Boligformål

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Her har Exbo avd. Søgne gleden av å kunne presentere en trivelig enebolig m/ hybel i et barnevennlig og populært nabolag. Boligen har bla. et helt nytt bad og garasjeplass.

Boligen har følgende innhold:

1.Etg:
- Vindfang med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Sikringsskap. Det er lagt nye fliser og varmekabler i gulv i 2013. Panel på veggene.

- Stor og luftig stue med vedovn i rommet og varmepumpe i trappeoppgang. Stuen har god plass til stort sofahjørne og har godt med lysinnslipp via store vindusflater. Parkett på gulv og tapet/panel på veggene. Fra stuen er det også utgang til den trivelig og solrike verandaen med adkomst til hagen.

- Spisestue / kjøkken med god plass til dekking på langbord. Kjøkkeninnredningen er lys og fin og byr på god skap- og benkeplass. Laminat på gulv og tapet/panel på veggene.

- Stort bad med dusjkabinett og elektrisk avtrekksvifte. Belegg på gulv og våtromsplater på veggene.

Loftsetg.:
- 3 soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har romslig garderobeskap og utgang til egen lufteveranda. 2 av rommene har laminatgulv og hovedsoverommet har originale furugulv. Rommene har panel på veggene.

- Gang med laminat på gulv og panel på veggene.

- Totalrenovert bad vinteren 2020 (gjort av fagfolk) med dusjkabinett, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksvifte, rør-i-rør skap. Vask med baderomsinnredning. Fliser på gulv og våtromsplater på veggene. Varmekabler.

U.Etg. hoveddel:
- Bod for oppbevaring.

U.Etg. hybel:
- Entré/kjøkken med lys og fin kjøkkeninnredning.

- Sovealkove med adkomst fra entré/kjøkken.

- Kjellerstue med laminat på gulv og panel/tapet på veggene.

- Bad/vaskerom med belegg på gulv og malte vegger. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Elektrisk avtrekksvifte.

- Toalettrom

Boligen er endret fra opprinnelig godkjente tegninger. Det er gjort diverse endringer i rominndelingen i underetasjen ved. ombyggingen til hybelleilighet av tidligere eier. Dette er ikke søkt godkjent hos kommunen og hybelen er pdd. ikke godkjent for utleie.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Sammenfattet beskrivelse:
Enebolig i Søgne. Boligen er oppført i 1984, garasjen er fra 1992. Underetasjen er innredet og utleid. Boligen har fått noen oppgraderinger: Deler av kledningen er byttet. 2 vinduer i kjellerstuen er byttet, 2. soveromsvindu, baderomsvindu og terrassedør er byttet. Det er montert varmepumpe. Vvbereder er i fra 2016. I 2016 ble det tettet rundt pipen. Kommunale bygningsarkiver er ikke sjekket i forbindelsen med denne rapporten. Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse.

Konklusjon tilstand
Boligen fremstår i vanlig teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger. Garasjen trenger vanlig vedlikehold. Porten er litt slitt nederst. Døren trenger maling. Badet i 1.etg. har eldre fuktsikring. Utleiedel fremstår som litt slitt. Oppgraderinger må påregnes.

Boligen varmes opp med: ved og strøm. Varmepumpe er montert.

Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand.
Spørsmål om befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann på hverdager fra kl.09.00 til 16.00. Tlf 913 23180. Eventuelt send mail med dine spørsmål til henrik@energidoktoren.no Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm. Varmepumpe er montert. Varmekabler i gulv på bad i loftsetasjen og vindfang.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 3 967,- i faste gebyrer pr. år. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 1 348,-.

Eiendommen har vannmåler og kostnad for vann/kloakk vil avhenge av forbruk.

Forbruk vann kr. 6,70 pr m³
Forbruk avløp kr. 14,28 pr m³

Forventet vannforbruk pr år er ca 100 m³ for denne boligen.

Renovasjon kommer i tillegg og faktureres fra Avfall Sør. Dette beløpet varierer etter forbruk. Det er 4 terminer i året

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:

1984/5670-2/93 Bestemmelse om veg
30.04.1984
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 29.10.1984

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke . Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 818 323,-
Som sekundærbolig: kr 2 945 961,-

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

Varmepumpe innlagt 2009.

Fiber innlagt ca 2015.

Nye varmekabler og fliser i gang i hovedetasjen 2013.

Hybelen i underetasjen er pdd. utleid for kr. 6 000,- pr. mnd. inkl. strøm og internett. Denne er ikke søkt godkjent hos kommunen.

Selger opplyser om at det foreligger en avtale på garasjetomten om at alle 6 eierne av tomten skal være med å dekke kostnadene for sprengning ved utbygging garasjerekke/flere garasjer.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Takstmann Henrik Løvdal, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Kontakt

Lars Hauge

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler