Adkomst

Fra Mandal: Ta av fra E-39 mot Marnardal. (Følg Holumsveien/Marnarveien) til broa før Øyslebø - ta til høyre. Følg Brelandsveien (ca 1,5 km) til skilt Brendebakke. Kjør inn i feltet og ta andre vei til venstre. Boligen ligger på venstre side og er merket med til salgs plakat fra Exbo. Det vil være godt skiltet til fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Øyslebø i Marnardal kommune og har en fin og barnevennlig beliggenhet i byggefeltet Brendebakke. Avstand til Mandal er ca. 20 km og Kristiansand ca. 40 km. Eiendommen ligger ca 2 km fra Øyslebø skole med enkel adkomst via sykkelvei fra boligen. Marnardal Idrettslag har mange tilbud til små og store på skoleområdet. Det vises også tidvis kino i aulaen på skolen.
Like i nærheten av Brendebakke finnes flere turløyper og badeplasser (Høyevannet/Nomevannet/badeplasser i elva). Mandalselva som renner gjennom Marnardal er en av landets beste lakseelver. Barna i kommunen fisker gratis.
Eiendommen ligger 2,4 km fra Øyslebø sentrum hvor man bl.a. finner gartneri, bank, bensinstasjon og nærbutikk samt 8 km til Marnardal stasjon. Her det går ca 5 daglige avganger mot Kristiansand og mot Stavanger.

I Brendebakke er det godt naboskap. Byggefeltet utvikles og vedlikeholdes gjennom felles dugnadsinnsats. Ønsker man å bo landlig med høy standard, men likevel sentralt med kort avstand til Mandal og Kristiansand er dette ideelt.

Tomt

Eiet tomt på 1170 kvm.
Stor og pent opparbeidet tomt med plen, trær, hekker og beplanting på flere platåer samt ca 400 kvm belegningsstein på eiendommen og noe asfaltert innkjørsel. Her er det flere lune og fredelige sitteplasser og terrasser med plass til mange. Uteområdet er utviklet med murer i granittstein. Det er montert Sørlands-gjerde rundt deler av eiendommen. Solrik tomt med flott utsikt!

Adresse

Brendebakke 72
4532 Øyslebø

Informasjon

Adresse:
Brendebakke 72
4532 Øyslebø

Boligtype: Enebolig
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 6
Primærrom: 310 m2

Finn ID: 154255825

Omkostninger

4 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
116 272,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 306 272,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 4205
Gårdsnr: 682
Bruksnr: 97

Parkering

Gode parkeringsmuligheter - i dobbel garasje tilhørende eiendommen, samt rikelig med plass på tomten. Egen biloppstillingsplass for utleiedel.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et regulert område under detaljreguleringsplan Brendebakke vedtatt 16.06.2014 og kommuneplan Marnardal kommune 2015-1027 vedtatt 26.06.2015, avsatt til boligbebyggelse- frittliggende småhusbebyggelse.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Romslig og innholdsrik enebolig med utleiedel. I underetasjen er det bad/vaskerom, entrè, stue/kjøkken, trapperom, vaskerom/dusj og 2 soverom, samt bod/treningsrom. 1.etasje inneholder gang, kjøkken/spisestue, kontor/soverom, 2 stuer og en wc, samt bod/garderobe. I 2.etasje er det bad, gang og 4 soverom.

Utleiedel i underetasjen er ca 85 kvm og består av stue/kjøkken, bad/ vaskerom, 2 soverom, gang og bod. Egen inngang og biloppstilling plass.

Det foreligger ikke tegninger på husets 1 og 2 etasje i henhold til Marnardal kommune og det vites derfor ikke om huset er endret iht godkjente tegninger. Stue i garasjen stemmer ikke med godkjente tegninger og er derfor ikke godkjent for varig opphold.

Standard

Boligen holder en gjennomgående meget god standard. Her er det lagt vekt på fine materialvalg som gir ett ekslusivt helhetsinntrykk.
Synlige betongvegger på boligen som er bekledd med Trysil steinpanel. I Hagestuen er en vegg og peis/pipe bekledd med tilsvarende steinpanel.
Kjøkkeninnredningen i hovedetasjen, er fra Sigdal. Både kjøleskap, fryseskap, stekeovn, kompaktovn (mikroovn m.v.), oppvaskmaskin og stor induksjon koketopp, er fra Miele.
Kjøkkeninnredningen i underetasjen er fra IKEA.
Toaletter og vaskeservanter er fra Villeroy & Boch.
Det er montert lameller fra Kirsch i alle større solutsatte vindu. I hagestuen er det plisègardiner fra samme leverandør. I flere små vinduer er det montert rullegardiner fra Kirsch.

Takstmannens konklusjon:
Enebolig bygget 2009, dagens eier har bodd der siden 2012. Meget romslig bolig med mange muligheter. Fremstår godt vedlikeholdt. Boligen fremstår i normal teknisk stand utfra alder. Det er ikke registrert vesentlige bygningstekniske mangler med unntak av normal alderslitasje på bygningsdeler. Levetid er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses.

Oppvarming

Hovedetasje: Varmepumpe på kjøkken, vedovn i hovedstue. Varmekabler på bad 2 etasje, kjøkken, gang og wc samt på vaskerom i underetasje. Utleiedel: Varmekabler i alle rom, og vedovn i stue.
Hele huset har villavent med varmegjenvinning.

Vei, vann, kloakk

Kommunal vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

MARNARDAL
Vann kr. 2.599,- + forbruk ifølge vannmåler kr. 20,00 pr. m3
Avløp kr. 3.721,- + forbruk ifølge vannmåler kr. 28,75 pr. m3
Feieravgift kr. 498,-
Vannmålerleie kr. 320,-
4 terminer årlig; mars, juni, september og desember.
Renovasjon, standardløsning beholder med 2 kammer kr. 2.734,-

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:

2008/528404-1/200 Registrering av grunn 27.06.2008
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1021 Gnr:82 Bnr:55

2008/818847-3/200 Forkjøpsrett på vilkår 09.10.2008
Rettighetshaver:MARNARDAL KOMMUNE Org.nr: 964966931

2008/818847-2/200 Bestemmelse iflg. skjøte 09.10.2008
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Med flere bestemmelser

1994/1769-3/39 Rettigheter iflg. skjøte 25.04.1994
Refusjonsplikt til kommunen Overført fra: 1021-82/55
Gjelder denne registerenheten med flere

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på boligen datert 01.07.2009 og på garasjen 31.08.2015, samt på enebolig med hybel/sokkelleilighet datert 26.02.2013.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har valgt å ikke tegne boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Ved salg og utleie av fast eiendom skal det på oppdrag inngått fra og med 01.07.2010 oppgis en energiklassifisering på en skala fra A_G. Det foreligger ikke energisertifikat på denne eiendommen pr. avtaletidspunkt. Kjøper må derfor ta høyde for energimerke G.

Ligningsverdi

2017:
Som primærbolig: kr 738 645
Som sekundærbolig: kr 2 659 122

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte tilstandsrapport utført av Andreas Natvig, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Fra 1. januar 2014 er det krav om at radon nivået måles i utleieboliger. Det er ikke foretatt radonmåling av denne boligen. Hvis kjøper ønsker å leie ut, blir det kjøpers ansvar å gjennomføre måling og foreta eventuelle utbedringer som følge av resultatet av målingen.

Kontakt

Maiken Skoie
Maiken Skoie

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler