Adkomst

Fra sentrum tar man inn Møllevannsveien etter ''Samsen''/Vesterveien. Ta direkte inn til venstre etter ca. 50 meter ved Arkivet. Bellevue 6 ligger på venstre side. Se kart i Finn-annonsen eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Boligen er merket med EXBO til salgs-plakat og det vil bli godt skiltet med EXBO visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Sentralt beliggende like utenfor Kvadraturen. Herfra er det gangavstand til alle byens fasiliteter. Boligen ligger i et rolig boligområde, i blindgate uten gjennomkjøring.
Det er gangavstand til barnehage, barneskole, ungdomsskole. Grim Torg med stor Meny matbutikk, Apotek, Pizza og China mat, bakeri og cafe.
Idrettsplassen "Idda" med ishall og flerbrukshall like i nærheten. Offentlig kommunikasjon som jernbane, busstasjon, flybuss, taxi og fergekaj er kun 5 minutter unna. På toppen av Dueknipen (overfor Bellevue) er det stort tur-og friområde, med badevann og turløyper. Det er kort vei til den pene Ravnedalen, og Baneheia som er byens mest populære friområde med sine, turløyper (lysløype) i vakre omgivelser, samt 3 Stamper og Svarttjønn.

Tomt

Eiet tomt på 483 kvm.
Tomten er pent opparbeidet med stor gressplen og platting på baksiden samt en nyere "utestue" under halvtak. Diverse og frodig beplantning. Belegningsstein foran huset og mot bakgården ble lagt i 2007/2008. En avløpskum for overvann nær /foran hver av de 2 garasjene, og 2 utvendige vannkraner (bilvask). Tomten er meget solrik og usjenert.

Adresse

Bellevue 6
4616 Kristiansand S

Informasjon

Adresse:
Bellevue 6
4616 Kristiansand S

Boligtype: Enebolig
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 6
Primærrom: 197 m2

Finn ID: 163210716

Omkostninger

6 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
10 300,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-))
--------------------------------------------------------
184 022,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 084 022,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1001
Gårdsnr: 151
Bruksnr: 97

Parkering

2 garasjer og 4 biloppstillingsplasser på egen tomt. Forøvrig gateparkering på kommunens eiendom.

Reguleringsforhold

Området er regulert til bolig iht. til reguleringsplan for Vestsiden datert 26.10.1942 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Ny plan under arbeid: Brønnstykket, Møllevannsveien, Bellevue, saksbehandler: Solheim 38108027. Plan under arbeid i nærområdet: Kvadraturen og vestre havn del 2 og Hampa-fergeterminal v/saksbeh. Bergland 97144754.

Det gjøres oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport

Innhold

Her har Exbo gleden av å presentere en stor og innholdsrik enebolig som går over 4 etasjer. Boligen har tidligere vært seksjonert som 2 mannsbolig, men er gjort om til en hel enebolig. Boligens to hovedetasjer byr på meget god takhøyde og dette gir oppholdsrommene en god og luftig følelse. Boligen er godt vedlikeholdt og har flere oppgraderinger fra nyere tid. Boligen har følgende innhold:

1.Etasje:
- Stort åpent vindfang m/sittegruppe og utsikt. Altan over inngangspartiet. Vindfanget ble bygget i 2009/2010 og er trivelig og innbydende.

- Romslig gang/hall med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Marabu-parkett på gulv og panel på veggene. Varmekabler.

- Soverom (innredet som kontor) med laminat på gulv og tapet på veggene.

- 2 romslige stuer som er innredet som hverdagsstue og spisestue. Rommene har originale gulv i heltre furu fra byggeår som er behandlet og tatt godt vare på. Skyvedør mellom stuene. Vedovn, varmepumpe og kamin. Boligens gode takhøyde (ca. 270 cm) og med rosetter i taket i stuene fremhever det herskapelige inntrykket. Fra "hverdagsstuen" er det utgang til den trivelige hagen, via terrassen og hagestuen.

- Praktisk kjøkken med god spiseplass. Kjøkkeninnredningen er av engelsk eik og er spesial-importert. Den ble i følge eier satt inn i 2005/2006. Integrerte hvitevarer som induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin og fryseskap medfølger i handelen. Stort fryseskap og kjøleskap er tilpasset kjøkkenet og medfølger også i handelen.
Parkett på gulv og tapet på veggene. Fliser mellom kjøkkenbenker og overskap.

- Bad / vaskerom. Selger opplyser om at badet er enkelt pusset opp i 2010 med innredning, toalett og dusjkabinett. Fliser på gulv og våtromstapet på veggene. Varmekabler.

2.Etasje:
- Gang med adkomst til alle etasjens rom. Originale furu-gulv og panel på veggene.

- 4 soverom av god størrelse. Ett av rommene har eget walk-in-closet. Forøvrig rikelig med oppbevaringsplass i garderobeskap. Fra to av rommene er det utgang til veranda er hhv. mot hagen og gaten. Mellom de to største soverommene er det en blendet/skjult dobbel skyvedør. Rommene har laminat/furu-gulv og tapet på veggene.

- Flott flislagt bad med dusjkabinett, vegghengt wc og baderomsinnredning. Selger opplyser om at badet er totalrenovert i 2008. Varmekabler.

Stort loft med god takhøyde:
- Innredet soverom med stort vindu for lufting, med utsikt til innseilingen/ferjeanløp. Rommet er ikke søkt godkjent som soverom og er av takstmann betegnet som "innredet rom".

- Innredet loftsrom/loftstue. Rommet er ikke søkt godkjent som lofstue og er av takstmann betegnet som "innredet rom".

- Loftet har rikelig med lagringsplass i kott og knevegger og disse er lett tilgjengelige fra begge rommene.

Kjeller:
- Kjelleren byr på rikelig med bodarealer, totalt 8 stk. som i dag benyttes utelukkende til lagring og oppbevaring. Bla. matbod, redskapsbod, arkivrom, vedbod, etc.

Standard

Takstmannens konklusjon:

Enebolig, tidligere tomannsbolig bygget 1932, dagens eier har bodd der siden 2004. Område med mange gode kvaliteter, kort avstand til sentrum, butikk med mer.
Boligen fremstår vedlikeholdt, hovedsaklig nyere vinduer, de fleste ytterdører, kledning på to av sider, nye utvendige avløpsrør mm. Samtidig er det ellers endel/de fleste bygningsdeler av eldre årgang, hvilket tilsier vedlikehold og utskiftninger med årene.
Ved vurdering av ulike bygningsdeler er alder, sammen med utførelse og slitasje grunnleggende for hvilken tilstandsgrad som blir satt. Tilstandsgrad må dermed sees i sammenheng med de levetider som er oppgitt.
En brukt eiendom vil kunne ha svakheter og egenskaper en ny eiendom ikke har. Dette kan være slitasje, utidmessigheter eller tekniske løsninger som ikke holder dagens standard. Desto eldre eiendommen er, desto flere slike forhold må forventes.
Skjønnhetsfeil, overflateslitasje liknende er ikke kommentert.
Grunnet snø på befaringsdagen er lite av de utvendige flater og bygningsdeler kontrollert. Det tas forbehold om skjulte feil og mangler/avvik.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses.

Selger opplyser også om at alle drensrørene er skiftet ut rundt huset i 2008-9, og senket noe med tanke på en eventuell fremtidig beboelse i kjelleretasjen.

Oppvarming

Elektrisk, varmepumpe, vedovn og kamin, varmekabel i gulv hall og på bad.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 20 088,85 pr. år.

Kommunale avgifter inkluderer:
Eiendomsskatt på kr. 6 726,-
Feie -og tilsynsavgift: kr. 150,-
Vanngebyr bruksareal: kr. 4 245,30
Fastgebyr vann: kr. 125,-
Avløpsgebyr bruksareal: kr. 8 717,55
Fastgebyr avløp: kr. 125,-

Renovasjon kommer i tillegg og faktureres fra Avfall Sør. Dette beløpet varierer etter forbruk. Det er 4 terminer i året

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:

1932/905615-1/93 Erklæring/avtale
23.11.1932 Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område

1932/905616-1/93 Erklæring/avtale
07.12.1932 Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område

1933/903077-1/93 Bestemmelse om gjerde
14.01.1933

1933/903078-1/93 Erklæring/avtale
01.02.1933 Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område

1933/903079-1/93 Best. om adkomstrett
15.02.1933

1975/6930-1/93 Best. om vann/kloakkledn.
04.07.1975 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Ferdigattester for bolig(tomannsbolig) og garasje foreligger, datert 24.10.1932 og 09.02.1955. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å kontakte megler som kan formidle gode finansieringstilbud via Søgne og Greipstad Sparebank.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke . Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 1 135 106,-
Som sekundærbolig: kr 4 086 381.-

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Takstmann Andreas Natvig, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Kontakt

Lars Hauge

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler