Adkomst

Følg FV152 fra Osedalen mot Jomås. Enebolig ligger på venstre side før
bussstasjonen på Heldalsmo. Velkommen!

Beliggenhet

Landlig beliggende eiendom i naturskjønne omgivelser på Heldalsmo. Ca. 20km unna ligger Osedalen med
skoler, idrettsanlegg, bibliotek, bank og butikker. Det går skolebuss.Området har nærhet til flotte turområder og 100 meter til fin badestrand.

Tomt

Eiet tomt på 1359 kvm.
Opparbeidet med gruset innkjørsel, fin hage med beplantning og dobbelt garasje.

Adresse

Heldalsveien 363
4820 Froland

Informasjon

Adresse:
Heldalsveien 363
4820 Froland

Boligtype: Enebolig
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 4
Primærrom: 207 m2

Finn ID: 150118578

Omkostninger

1 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
61 272,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 051 272,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 919
Gårdsnr: 44
Bruksnr: 30

Parkering

Dobbelt garasje, i tillegg til oppstillingsplass på egen tomt.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område. Avsatt til boligbebyggelse nåværende iht kommuneplanen, plannavn Froland, kommuneplan. Det er ikke registrert pågående planarbeidene på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport av Kjell Erik Olsen, datert 04.06.2019.

Innhold

P-rom:

1.etg: Vindfang, kjøkken, 2 stuer og soverom/kontor.
2.etg: Bad, gang, innredet rom og 3 soverom.
Kjeller: 4 boder.

Det foreligger godkjente tegninger fra ombyggeingen i 1978. Boligen er noe endret fra opprinnelige godkjente tegninger, se vedlegg i salgsoppgaven.

Standard

Velkommen til Heldalsveien 363!

Flott enebolig i landlige omgivelse. Hyggelig inngangsparti med fliser på gulv med varmekabler og garderoberom. Kjøkken med god skap- og benkplass, benkplate i granitt. Stor stue med god plass til spisestue og sofagruppe, og varmekabler i nesten hele gulvet. Store vindusflater som gir et fint lys i rommet. Utgang til veranda og en fott sommerstue. Mellomgangen har Jøtul peisovn og varmepumpe. Wc innredet med toalett og vask.
Flislagt bad i 2.etasje innredet med vegghengt klosett, dusjhjørne med glassbyggerstein, servant med over og underskap, varmekabler i gulv og badekar. Tre romslig soverom, et med skyvedørsgarderobe. Hoverdsoverommet har utgang til balkong.

Takstmannens konklusjon:

Enebolig bygd i 1927 og påbygd i 1978. Boligen er oppført i trekonstruksjon på støpt grunnmur.
Følgende momenter antas å ha størst betydning:
-Boligen fremtrer i god teknisk stand.
-Det er utført utført oppussing og oppgradering av boligen.
-Konstaterte tilstandsvekkelser ved boligen er forventet i forhold til boligens alder, vedlikehold og bruk.
-Boligen begynner å bli en del år og inneholder eldre bygningsdeler som blant annet taktekking på hovedtakene og de fleste vinduer.
Rapporten må leses i sin helhet.

Oppvarming

Peis samt elektrisk. Varmepumpe. Varmekabler i entré og på bad/wc.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, Offentlig vei, privat brønn og septik. Felles pumpehus fra vann for 6 hus. Det er også brønn felles for 4 eiendommer som brukes ved strømbrudd og vedlikehold avpumper.Rettigheter er ikke tinglyst. Septik tømmes annenhvert år.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 5 820 pr. år for 2019. Kommunale avgifter inkluderer slam, ab standard, restavfallsgebyr og feie-/tilsynsgebyr. Det er 3 terminer i året.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:

Registrering av grunn
06.11.2007
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0919 Gnr:44 Bnr:19

Bestemmelse om veg
19.11.2007
rettighetshaver:Knr:0919 Gnr:44 Bnr:19
rettighetshaver:Knr:0919 Gnr:44 Bnr:30

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse på boligen.
Ferdigattest datert 31.03.2016 for garasjen foreligger. Denne kan fås hos megler.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: Kr: 651 353,-
Som sekundærbolig: Kr: 2 344 870,-

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Kjell Erik Olsen, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Kontakt

Caroline Dalene
Caroline Dalene

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler