• Exbo sørlandet v/Martin Olsen har gleden av å presentere Asdal 87- En sjarmerende bolig i vannkanten med brygge og strandlinje!
 • Stor platting med brygge
 • Koselig utestue hvor man kan nyte fine vår- sommer- og høstkvelder, denne ble oppført i forfjor og har markise for vind- og vannskjerming
 • Romslig stue med god plass til sofa- og spisestueavdeling. Stuen varmes opp av koselig vedovn. Store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys og utsikt til elva
 • Pent kjøkken med lyse fronter, god skap- og benkplass. Alle hvitevarer med følger i handelen, inkl. kjøleskapet
 • Pent bad med badekar med dusjløsning, lys baderomsinnredning med skuffer og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel
 • Ekstra toalett
 • Soverom 1
 • Soverom 2
 • Loftstue
 • Kjeller
 • Kjeller
 • Kjeller
 • Anneks med varmekabler
 • Vinterisolert anneks
 • Plantegning kjeller
 • Plantegning loftsetasje
 • Plantegning 1. etasje
 • Koselig platting hvor man har sol fra tidlig morgen til kvelden på sommerstid
 • Gode parkeringsmuligheter i bakkant av boligen med god plass til flere biler
Selg med Exbo

Hjem / Asdal 87 / Bjorbekk

Asdal 87 / Bjorbekk

Asdal - Sjarmerende eldre enebolig med strandlinje langs Nidelva - Gode solforhold - Ingen boplikt!

Prisantydning 4 990 000,-
Omkostninger 139 490,-
Totalpris 5 129 490,-
Byggeår 1900
P-rom 81 kvm
Bruksareal 120 kvm
Tomteareal 1 184 kvm
Soverom 2
Boligtype Enebolig
Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Se flere detaljer

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 120 kvm
Loftsetasje:
Primærrom: 37 kvm. Bruksareal: 37 kvm.

1. etasje:
Primærrom: 44 kvm. Bruksareal: 44 kvm.
Kjeller: Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 39 kvm.

Anneks:
Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 14 kvm.

Anneks:
Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 8 kvm.

Utvendig bu:
Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 5 kvm.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt med plass til flere biler.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i uregulert område under kommuneplan, godkjent til boligformål. Eiendommen ligger i henynssone: Kp angitt hensynssone, Kp faresone. Det er ingen planarbeider i nærheten innen 300 meter fra eiendommen.

Byggemåte

Utvendig:
Takkonstruksjon av taksperrer og åser. Undertak av bordtak, Sutaksplater og OSB plater. Betongtakstein fra ca. 2009 som taktekking. Ståltakrenner og pipebeslag. Yttervegger trolig av bindingsverk konstruksjon med stående kledning. Gavlvegg mot hovedveien ble kledd om for 11år siden. Vinduer i tre med 2-lags glass fra 2012 og de fleste vinduer i kjeller fra 2021-2022 montert i 2022. Vindu tre med 2 enkle glass av eldre dato i bod i kjeller. Inngangsdør i 1 etasje og kjellerdør. Terrasse i tre utførelse med tak over. Terrasse er ca. 10 år. Tak og en del av vegger er ca. 2 år. Terrasse i treutførelse på terreng ved brygge er ca. 9 år. Terrasse i treutførelse ved inngang. Utvendige trapper av varierende alder. Brygge i treutførelse.

Innvendig:
Støpt gulv i kjeller. Etasje skille av tre bjelkelag. Gulv med parkett, gulvbord, belegg, teppe og laminat. Malte vegger, panel, panelplater, tapet, baderomspanel. Malte himlinger, himlinger med malte bjelker, panel og Huntonit panel. Nyere vedovn i 1 etasje og eldre vedovn i kjeller er tilknyttet eldre teglsteinspipe. Pipe har feierluke i loftsetasjen og i kjeller. Innvendig trapp i
treutførelse. Innvendige profilerte dører. De fleste dørene er av eldre dato.

Våtrom:
Bad fra 2011 har gulv med belegg. Baderomspanel på vegger, belegg på vegger i hjørne ved badekar og malt himling med bjelker.
Toalett, baderomsinnredning, opplegg for vaskemaskin og badekar med dusjvegg.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 2012 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Stekeovn, platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Ventilator har avtrekk ut.

Spesialrom:
Toalettrom i loftsetasje fra 2011 har gulv med belegg, panelplater på vegger og malt himling. Toalett og vask.
Toalettrom i kjeller av eldre dato har støpt malt gulv, malte murvegger og panel i himling. Toalett og innredning.

Tekniske installasjoner:
Plastrør (rør i rør) med fordeler skap og nyere vannledninger av kobber. Eldre vannledninger av kobber. Nyere og litt eldre avløpsrør av plast. Naturlig ventilasjon med lufteventil i noe rom/vinduer. 200 liters varmtvannstank fra 2009. Sikringsskap med automatsikringer. Brannslokkingsapparat og røykvarslere.

Tomteforhold:
Boligen ligger i skrå terreng oppført på plass støpt betong grunnmur.

Innhold

P-rom:
Loftsetasje: Trappegang, loftstue, 2 soverom og toalettrom.
1. etasje: Gang, bad, stue/kjøkken
Kjeller: S-rom: 2 innredede rom, toalettrom og bod.
Det foreligger ikke opprinnelige godkjente tegninger i kommunens arkiver og dagens bruk av rommene kan være annerledes fra hvordan de opprinnelig var tatt i bruk uten at dette er søkt godkjent hos kommunen.

Bad: Romslig bad med belegg på gulv og fibo trespoplater på veggene, badekar med dusjløsning, lys baderomsinnredning med underskuffer og overspeil, samt toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Stue: Koselig stue med god plass til sofa- og spisestueavdeling. Stuen har store vinduer som gir rikelig med naturlig lys og fin utsikt til elva.

Kjøkken: Pent kjøkken med lyse fronter, god skap- og benkplass, integrerte hvitevarer og stort kjøleskap som følger med i handelen.

Standard

Takstmannens konklusjon: Enebolig med loftsetasje, 1 etasje og kjeller oppført i 1900. Det er utført oppussing og oppgraderinger av boligen. Nyere bygningsdeler fremtrer i god teknisk stand. Eldre bygningsdeler fremtrer i forventet tilstand med tanke på alder.

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig - Dører - 2
Det er avvik:
Kjellerdør har stor slitasje.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig - Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Trapper har varierende slitasje, eldre støpte trapper noen sprekker og stedvis mangler rekkverk.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på gulv i loftsetasjen opptil 65mm gjennom hele rom, i 1 etasje opptil 35mm og i kjeller opptil 35mm. Det er også skjevheter i himlinger.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig - Rom Under Terreng
Det er avvik:
I kjeller er det kjellerlukt. På støpt gulv og på innvendig grunnmur under terreng er det utslag på fuktindikatoren og noe kalkutlsag som indikerer fuktvandring gjennom grunnmur og fuktopptrekk i støpt gulv. Laminatgulv i det ene rommet står litt i spenn. Ved fuktmåling med pigger i treverk mot gulv ble det målt opptil 33,6 vekt% fukt. Eldre treverk i kjeller og enkelte andre steder i boligen har noe angrep av borebille. I følge eier ble det sprøytet av Anticimex mot borebille i 2012 i kjeller.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tomteforhold - Drenering
Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Langs utvendig grunnmur på baksiden er det nærmest umulig å drenere uten å sprenge bort fjell på utsiden av grunnmur.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tomteforhold - Forstøtningsmurer
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Forstøtningsmurer og gang baner mangler rekkverk
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig  Veggkonstruksjon
Det er avvik:
Kledning og utvendig treverk har varierende slitasje, på utsatte steder vær slitasje og råte. Kledning har lite lufting.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik:
Takkonstruksjon har avvik/skjevheter. Takkonstruksjon/loft har lufteventil i gavl ellers lite lufting. På undertak av OSB plater er det noe svertesopp. På undertak/takkonstruksjon og på plater i kott bak knevegger er det noen opptørkede fuktmerker etter tidligere lekkasjer. I takkonstruksjon ved pipe ble det målt fukt/lekkasje. En ås i nyere takkonstruksjon er skjøtet kun med et beslag og har sig.

Utvendig - Vinduer - 2
Det er avvik:
Vindu i bod i kjeller har slitasje.

Utvendig - Dører
Det er avvik:
Inngangsdør har slitasje og er est litt ut.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under
balkonger - 2 - 3
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrasse har normal slitasje og rekkverk med høyde på 0,80m.

Innvendig - Pipe og ildsted
Det er avvik:
Store deler av forventet brukstid på pipe er oppbrukt. I følge eier kan vedovn sote. Brannmur er derfor malt mørk og himling malt med glans slik at sot er lettere å vaske bort.

Tomteforhold - Terrengforhold
Det er avvik:
Terreng på baksiden skrår ned mot boligen. Terreng langs grunnmur de fleste steder er flatt med noe begrensede muligheter for avrenning.

Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er avvik:
Kloakkpumpe i utvendig nedgravd tank er 11,5 år og store deler av forventet brukstid er oppbrukt.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig - Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.

Utvendig - Andre utvendige forhold
Det er avvik:
Brygge har noe vær slitasje.

Innvendig - Overflater - 2
Det er avvik:
Enkelte overflater har noe slitasje. Blant annet er parkett ved kjøkkeninnredning sprekt opp etter tidligere lekkasje. Noen steder er det knirk i gulv.

Innvendig - Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trapp er bratt og har lite inntrinn. Rekkverk har høyde på 75cm og åpninger i rekkverk på 11cm.

Innvendig - Innvendige dører
Det er avvik:
Innvendige dører med normal slitasje. Enkelte dørblad tar imot karm og enkelte dørblad har avvik i forhold til karm.

Våtrom - Ventilasjon - Bad
Det er avvik:
Mangler luftespalte i dør for til luft til rommet

Spesialrom - Teknisk anlegg - Toalettrom
Det er avvik:
Mangler lufteventil i vegg/himling.

Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Toalettrom
Det er avvik:
Toalettrom av eldre dato.

Tekniske installasjoner - Vannledninger - 2
Det er avvik:
Over halvparten av forventet brukstid på eldre vannledninger er oppbrukt.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter
Det er avvik:
Grunnmur har ujevnheter.

Oppvarming

Koselig vedovn i stue, varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming.

Kart

Visning

For visninger utover de annonserte, ta kontakt med megler på telefon 982 80 342

Husk å lese salgsoppgave så du kan stille godt forberedt på visning.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen.

Bestill salgsoppgave

Kontakt meg

Martin Olsen

Martin Olsen

Eiendomsmegler

982 80 342
mo@exbo.no

Ønsker du å gi bud

Legg inn bud på eiendommen

Se flere boliger i samme område

Nøkkelopplysninger

Prisantydning 4 990 000,-
Omkostninger 139 490,-
Totalpris 5 129 490,-
Byggeår 1900
P-rom 81 kvm
Bruksareal 120 kvm
Tomteareal 1 184 kvm
Soverom 2
Boligtype Enebolig
Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Eierform Selveier
Kommunenr 4203
Gårsnr 436
Bruksnr 711
Meglers referanse 3042096
Finnkode 423005701
Annonseendring 10.04.2024 08:51

Prisinformasjon

Prisantydning 4 990 000,-
Omkostninger 139 490,-
Totalpris 5 129 490,-
4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
13 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
240,- (Pantattest kjøper)
124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
--------------------------------------------------------
139 490,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 129 490,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om boligen

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 120 kvm
Loftsetasje:
Primærrom: 37 kvm. Bruksareal: 37 kvm.

1. etasje:
Primærrom: 44 kvm. Bruksareal: 44 kvm.
Kjeller: Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 39 kvm.

Anneks:
Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 14 kvm.

Anneks:
Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 8 kvm.

Utvendig bu:
Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 5 kvm.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt med plass til flere biler.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i uregulert område under kommuneplan, godkjent til boligformål. Eiendommen ligger i henynssone: Kp angitt hensynssone, Kp faresone. Det er ingen planarbeider i nærheten innen 300 meter fra eiendommen.

Byggemåte

Utvendig:
Takkonstruksjon av taksperrer og åser. Undertak av bordtak, Sutaksplater og OSB plater. Betongtakstein fra ca. 2009 som taktekking. Ståltakrenner og pipebeslag. Yttervegger trolig av bindingsverk konstruksjon med stående kledning. Gavlvegg mot hovedveien ble kledd om for 11år siden. Vinduer i tre med 2-lags glass fra 2012 og de fleste vinduer i kjeller fra 2021-2022 montert i 2022. Vindu tre med 2 enkle glass av eldre dato i bod i kjeller. Inngangsdør i 1 etasje og kjellerdør. Terrasse i tre utførelse med tak over. Terrasse er ca. 10 år. Tak og en del av vegger er ca. 2 år. Terrasse i treutførelse på terreng ved brygge er ca. 9 år. Terrasse i treutførelse ved inngang. Utvendige trapper av varierende alder. Brygge i treutførelse.

Innvendig:
Støpt gulv i kjeller. Etasje skille av tre bjelkelag. Gulv med parkett, gulvbord, belegg, teppe og laminat. Malte vegger, panel, panelplater, tapet, baderomspanel. Malte himlinger, himlinger med malte bjelker, panel og Huntonit panel. Nyere vedovn i 1 etasje og eldre vedovn i kjeller er tilknyttet eldre teglsteinspipe. Pipe har feierluke i loftsetasjen og i kjeller. Innvendig trapp i
treutførelse. Innvendige profilerte dører. De fleste dørene er av eldre dato.

Våtrom:
Bad fra 2011 har gulv med belegg. Baderomspanel på vegger, belegg på vegger i hjørne ved badekar og malt himling med bjelker.
Toalett, baderomsinnredning, opplegg for vaskemaskin og badekar med dusjvegg.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 2012 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Stekeovn, platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Ventilator har avtrekk ut.

Spesialrom:
Toalettrom i loftsetasje fra 2011 har gulv med belegg, panelplater på vegger og malt himling. Toalett og vask.
Toalettrom i kjeller av eldre dato har støpt malt gulv, malte murvegger og panel i himling. Toalett og innredning.

Tekniske installasjoner:
Plastrør (rør i rør) med fordeler skap og nyere vannledninger av kobber. Eldre vannledninger av kobber. Nyere og litt eldre avløpsrør av plast. Naturlig ventilasjon med lufteventil i noe rom/vinduer. 200 liters varmtvannstank fra 2009. Sikringsskap med automatsikringer. Brannslokkingsapparat og røykvarslere.

Tomteforhold:
Boligen ligger i skrå terreng oppført på plass støpt betong grunnmur.

Innhold

P-rom:
Loftsetasje: Trappegang, loftstue, 2 soverom og toalettrom.
1. etasje: Gang, bad, stue/kjøkken
Kjeller: S-rom: 2 innredede rom, toalettrom og bod.
Det foreligger ikke opprinnelige godkjente tegninger i kommunens arkiver og dagens bruk av rommene kan være annerledes fra hvordan de opprinnelig var tatt i bruk uten at dette er søkt godkjent hos kommunen.

Bad: Romslig bad med belegg på gulv og fibo trespoplater på veggene, badekar med dusjløsning, lys baderomsinnredning med underskuffer og overspeil, samt toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Stue: Koselig stue med god plass til sofa- og spisestueavdeling. Stuen har store vinduer som gir rikelig med naturlig lys og fin utsikt til elva.

Kjøkken: Pent kjøkken med lyse fronter, god skap- og benkplass, integrerte hvitevarer og stort kjøleskap som følger med i handelen.

Standard

Takstmannens konklusjon: Enebolig med loftsetasje, 1 etasje og kjeller oppført i 1900. Det er utført oppussing og oppgraderinger av boligen. Nyere bygningsdeler fremtrer i god teknisk stand. Eldre bygningsdeler fremtrer i forventet tilstand med tanke på alder.

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig - Dører - 2
Det er avvik:
Kjellerdør har stor slitasje.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig - Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Trapper har varierende slitasje, eldre støpte trapper noen sprekker og stedvis mangler rekkverk.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på gulv i loftsetasjen opptil 65mm gjennom hele rom, i 1 etasje opptil 35mm og i kjeller opptil 35mm. Det er også skjevheter i himlinger.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig - Rom Under Terreng
Det er avvik:
I kjeller er det kjellerlukt. På støpt gulv og på innvendig grunnmur under terreng er det utslag på fuktindikatoren og noe kalkutlsag som indikerer fuktvandring gjennom grunnmur og fuktopptrekk i støpt gulv. Laminatgulv i det ene rommet står litt i spenn. Ved fuktmåling med pigger i treverk mot gulv ble det målt opptil 33,6 vekt% fukt. Eldre treverk i kjeller og enkelte andre steder i boligen har noe angrep av borebille. I følge eier ble det sprøytet av Anticimex mot borebille i 2012 i kjeller.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tomteforhold - Drenering
Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Langs utvendig grunnmur på baksiden er det nærmest umulig å drenere uten å sprenge bort fjell på utsiden av grunnmur.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tomteforhold - Forstøtningsmurer
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Forstøtningsmurer og gang baner mangler rekkverk
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig  Veggkonstruksjon
Det er avvik:
Kledning og utvendig treverk har varierende slitasje, på utsatte steder vær slitasje og råte. Kledning har lite lufting.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik:
Takkonstruksjon har avvik/skjevheter. Takkonstruksjon/loft har lufteventil i gavl ellers lite lufting. På undertak av OSB plater er det noe svertesopp. På undertak/takkonstruksjon og på plater i kott bak knevegger er det noen opptørkede fuktmerker etter tidligere lekkasjer. I takkonstruksjon ved pipe ble det målt fukt/lekkasje. En ås i nyere takkonstruksjon er skjøtet kun med et beslag og har sig.

Utvendig - Vinduer - 2
Det er avvik:
Vindu i bod i kjeller har slitasje.

Utvendig - Dører
Det er avvik:
Inngangsdør har slitasje og er est litt ut.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under
balkonger - 2 - 3
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrasse har normal slitasje og rekkverk med høyde på 0,80m.

Innvendig - Pipe og ildsted
Det er avvik:
Store deler av forventet brukstid på pipe er oppbrukt. I følge eier kan vedovn sote. Brannmur er derfor malt mørk og himling malt med glans slik at sot er lettere å vaske bort.

Tomteforhold - Terrengforhold
Det er avvik:
Terreng på baksiden skrår ned mot boligen. Terreng langs grunnmur de fleste steder er flatt med noe begrensede muligheter for avrenning.

Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er avvik:
Kloakkpumpe i utvendig nedgravd tank er 11,5 år og store deler av forventet brukstid er oppbrukt.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig - Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.

Utvendig - Andre utvendige forhold
Det er avvik:
Brygge har noe vær slitasje.

Innvendig - Overflater - 2
Det er avvik:
Enkelte overflater har noe slitasje. Blant annet er parkett ved kjøkkeninnredning sprekt opp etter tidligere lekkasje. Noen steder er det knirk i gulv.

Innvendig - Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trapp er bratt og har lite inntrinn. Rekkverk har høyde på 75cm og åpninger i rekkverk på 11cm.

Innvendig - Innvendige dører
Det er avvik:
Innvendige dører med normal slitasje. Enkelte dørblad tar imot karm og enkelte dørblad har avvik i forhold til karm.

Våtrom - Ventilasjon - Bad
Det er avvik:
Mangler luftespalte i dør for til luft til rommet

Spesialrom - Teknisk anlegg - Toalettrom
Det er avvik:
Mangler lufteventil i vegg/himling.

Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Toalettrom
Det er avvik:
Toalettrom av eldre dato.

Tekniske installasjoner - Vannledninger - 2
Det er avvik:
Over halvparten av forventet brukstid på eldre vannledninger er oppbrukt.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter
Det er avvik:
Grunnmur har ujevnheter.

Oppvarming

Koselig vedovn i stue, varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming.

Øvrig informasjon

Finansiering

Exbo er delvis eiet av Lillesands Sparebank! Dette skal du som kunde tjene på. Vi jobber hver dag for å ta best mulig vare på hverandres og felles kunder. Exbos målsetning er at vi skal ha de mest fornøyde kundene på Sørlandet! La oss sammen se på totalbildet ved kjøp og finansiering av eiendom!

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp?

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Les mer om forsikringen i vedlagte materiell eller på help.no

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig: Kr: 538 896,-
Som sekundærbolig: Kr: 2 047 806,-

Andre opplysninger

Kjøleskapet på kjøkkenet følger med i handelen.

Båten som står på eiendommen vil bli stående inntil 15 juni 2024 for så å bli fjernet.

Porten inn til eiendommen vil selger ta med seg og følger derfor ikke med i handelen.

Spiserihyllene på kjøkkenet følger ikke med i handelen.

Selger opplyser at det finnes en 32 amper sikring som ligger langs yttervegg og kan føres opp i tunet for el-billader.

Pipen feies innenfra.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte tilstandsrapport utført av Kjell Erik Olsen, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Gratis muntlig verdivurdering

Gratis muntlig verdivurdering

Skal du selge boligen din? Vi er lokalmegleren som selger boliger over hele Sørlandet.
Vi kan Sørlandet!

Få tilbud fra din lokale megler

Asdal 87 / Bjorbekk

Asdal 87 4824 Bjorbekk

Martin Olsen, Eiendomsmegler
Mob: 98 28 03 42

Enebolig

1900

Gnr. 436 bnr. 711 i Arendal kommune

4-23-0057

Se finn-kartet eller kontakt megler for nøyere beskrivelse. Boligen vil bli merket med til salgsplakat fra Exbo. Ved annonserte visninger vil det bli godt skiltet med visningsskilt fra Exbo. På venge av selger ønsker vi velkommen til en hyggelig visning!

Eiendommen ligger fint til langs vannkanten i Nidelva. Her har man sol fra morgen til kveld med kort vei til butikker, skoler, barnehager, treningssenter, frisør, apotek mm. Fra eiendommen er det ca. 10 minutters kjøring til Arendal. Det er også gode bussforbindelser til Arendal og Grimstad. Fine turmuligheter i området blant annet med lysløype rundt Asdal skole.

Eiet tomt på 1184 kvm.
Pent opparbeidet med gruslagt innkjørsel og biloppstillingsplasser, plen, hekk, platting, brygge, skiferheller, murer beplanting og utestue. Den nedre delen av tomten mot vannet, plenen fra plattingen og til hekken er på annen manns eiendom og tilhører ikke denne eiendommen, se vedlagt kart i prospektet.