Visning

Visning torsdag 23/01 fra 1630 - 1715

Ta kontakt med megler for å avtale privat visning

Adkomst

Fra Arendal sentrum kjører du opp Vestregate og tar til høyre inn i tunnelen på toppen av bakken. Ta til høyre i rundkjøringen når du kommer ut av tunnelen. Kjør deretter rett frem i neste rundkjøring, mot Barbu. I rundkjøringen i Barbu, tar du til venstre. Følg veien rett frem i de to neste rundkjøringene og ta til høyre i neste rundkjøring, mot Tromøya. Kjør over Tromøybroa og kjør rett frem i de 3 neste rundkjøringene. Følg Skilsøveien og ta til venstre inn mot Furukollen. Ta første vei til venstre, mot Solliåsen. Ta deretter til venstre de to neste avkjørslene. Boligen ligger på venstre side av veien.

Beliggenhet

Boligen ligger i et nyere boligfelt på Tromøya, med kort vei til Roligheten barne-og ungdomsskole. Kort avstand til barnehage og dagligvare. Gode bussforbindelser til sentrum. Tromøya har flotte turområder, som Hove og Spornes. 20 minutters gange til ferje over til Arendal sentrum.

Tomt

Eiet tomt på 434 kvm.
Tomten er pent opparbeidet med belegningsstein, murer, gjerde og plen. Solrik beliggenhet.

Adresse

Solliåsen 50
4818 Færvik

Informasjon

Adresse:
Solliåsen 50
4818 Færvik

Boligtype: Enebolig
Eieform: Eier (Selveier)
Soverom: 3
Primærrom: 125 m2

Finn ID: 167666855

Omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (Valgfritt))
--------------------------------------------------------
86 392,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 076 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 4203
Gårdsnr: 205
Bruksnr: 874

Parkering

Parkering i garasje, i tillegg til rikelig med biloppstillingsplasser i egen innkjørsel.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under reguleringsplan: "Solliåsen, Roligheten", datert 25.09.2008 med formål: områder for boliger m/tilhørende anlegg.
Iht. kommuneplanen er eiendommen regulert til: boligbebyggelse nåværende.
Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.

Byggemåte

Se boligsalgsrapport fra takstmann Morten Heiberg Storm, datert 05.01.2020.

Innhold

P-rom:
1. etg.: Entre/gang, bad, vaskerom, stue/kjøkken.
2. etg.: Lofts gang/loftstue, 3 soverom, bad.

Boligen er endret fra opprinnelig godkjente tegninger. Dette er ikke søkt godkjent hos kommunen. Bad og vaskerom i 1. etg. var opprinnelig søkt som et rom, men er omgjort til to. Det ene soverommet på i 2. etg. er omgjort til 2 soverom. I tillegg har et soverom og badet byttet plass. Det er tegnet inn pipe i boligen. Boligen er levert uten pipe. Se godkjente tegninger vedlagt i salgsoppgaven.

Standard

Nyere og flott enebolig fra 2016 med frittstående garasje. Tomten fremstår som solrik og pent opparbeidet, med plen, murer og belegningsstein. Stue med åpen kjøkkenløsning, spotter i taket og god plass til spisebord. Fra stuen er det utgang til hage. Moderne kjøkkeninnredning i glanset grå utførelse, med kjøkkenøy med barløsning. Kjøkkenet har god skap-og benkeplass, benkeplate i stein, integrert vinskap og hvitevarer fra Miele med blant annet platetopp på 90 cm. Lekkert bad med dusjnisje, vegghengt toalett og dobbel servant. Vaskerom på innsiden av badet.
2. etg. består av 3 soverom og et romslig bad. Badet er flislagt med spotter i tak, dusjnisje, badekar, vegghengt toalett og dobbel servant.
Nymalt fasade i 2019.
Eiendommen har iflg. selger sol til ca. kl. 22:00 på sommertid.
Velkommen til visning!

Takstmannens konklusjon:
Eiendommen er en boligeiendom med garasje fra 2016. Boligen og garasjen er i god stand. Det er kun avdekket mindre avvik som fremkommer i rapportens
enkeltpunkter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Vei, vann, kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 13 116 for 2019. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 4 124,-. Det er installert vannmåler i boligen. Dette beløpet varierer etter forbruk. Det er 12 terminer i året. Avgiftene inkluderer abonnementsgebyr vann/avløp, akonto vann/avløp, målerleie, standardabonnement renovasjon og eiendomsskatt.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst:
- Registrering av grunn, tinglyst 27.06.2011.
- Arealoverføring, tinglyst 20.03.2015.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på boligen, datert 18.05.2017.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp? Boligkjøperforsikringen fra Legal 24 bidrar til å gi deg som kjøper en økonomisk trygghet og senker risikoen ved et boligkjøp. Legal 24 sine advokater er eksperter på eiendom og står klare til å hjelpe deg. Legal 24 dekker dine og eventuelt idømte saksomkostninger.

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 750 318,-.
Som sekundærbolig: kr 2 701 145,-.

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

AS/IS KLAUSUL

Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingsloven § 3-9.
Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og svakheter ved eiendommen reduseres med dette i forhold til avhendingsloven.
Eiendommen har uansett en mangel, jfr. avhendingsloven § 3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven § 3-7 eller § 3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av takstmann Morten Heiberg Storm, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Kontakt

Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn

Bruk dette skjemaet for å sende en direkte melding til megler