• Fra eiendommen har man fantastisk sjøutsikt!
 • Koselig stue med god plass til sofa- og spisestueavdeling. Mange vinduer som gir rikelig med naturlig lys. Malt i lyse fine farger.
 • Praktisk kjøkken med fronter i heltre og lys benkeplate, integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin.
 • Nyoppusset bad i 2. etasje belegg på gulv, fibo trespoplater på vegger, lys baderomsinnredning med dobbelservant og badekar
 • Toalettrom
 • Loftstue
 • Bad 1 i 1. etasje
 • Bad 2. i 1.etasje
 • Soverom 1
 • Soverom 2
 • Soverom 3
 • Kystveien 17 - Planskisse 1 - 3D Floor Plan
 • Kystveien 17 - Planskisse 2 - 3D Floor Plan
 • Velkommen til visning i Kystveien 27- Presentert av Exbo Sørlandet v/Martin Olsen!

Visning

 • onsdag 29. mai 16:30 til 17:00
Selg med Exbo

Hjem / Kystveien 27 / Arendal

Kystveien 27 / Arendal

Barbu - Innholdsrik og sentrumsnær enebolig med nydelig utsikt og fine uteplasser - Parkering med plass til 2 biler!

Prisantydning 2 800 000,-
Omkostninger 84 142,-
Totalpris 2 884 142,-
Byggeår 1868
P-rom 140 kvm
Bruksareal 166 kvm
Tomteareal 559 kvm
Soverom 3
Boligtype Enebolig
Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Se flere detaljer

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 166 kvm
2.Etasje: Primærrom: 64 kvm. Bruksareal: 75 kvm.
1.Etasje: Primærrom: 76 kvm. Bruksareal: 79 kvm.
Kjeller: Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 12 kvm.

Parkering

Plass til 2 biler på egen tomt.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i regulert område under reguleringsplan Barbu, ikraftsatt: 22.05.1989, godkjent til kjørevei, områder for boliger m/tilhørende anlegg. Spesialområde, bevaring boliger. Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.

Bygningene i SEFRAK-registeret kan være tillagt spesielle restriksjoner. Man må påregne at kommunen tar en vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygningen.

Byggemåte

Utvendig:Takkonstruksjon av sperrebukker med åser og noe taksperre. Stålplater som taktekking på hovedtaket på baksiden og lite tak over inngang i 1 etasje. Glasserte tegltakstein som taktekking. Ståltakrenner og pipebeslag. Tømmervegger og bindingsverk konstruksjon med stående og noe liggende kledning. Et helt nytt vindu i PVC/plast. Vinduer i PVC/plast med 2-lags glass fra 2022. Vinduer i tre med 2-lags glass fra 70-80 tallet, noen fra 2002-2005, eldre vinduer med koblet glass og enkle glass. Inngangsdør i 1 etasje er fra 2013. Inngangsdør i vinterhage er fra 2022. Inngangsdør i 2 etasje er i PVC/plast av nyere dato. Inngangsdør til kjeller og plassbygd dør til utvendig bod i 2 etasje.

Innvendig: Enkelte støpt gulv. Etasje skille av tre bjelkelag. Gulv med gulvbord, laminat, teppe og belegg. Malte vegger, panel, malt tapet, baderomspanel, panelplater og vegger med malt strie. Malte himlinger og panel. Vedovn er tilknyttet den ene teglsteinspipe. Pipene har feierluke i 1 og 2 etasje. Den ene pipe er ikke i bruk. Vindeltrapp trapp fra 2021. Innvendige profilerte og slette dører av forskjellig alder.

Våtrom: Bad 1 i 2 etasje fra ca. 2017 har gulv med belegg. Panelplater på vegger, baderomspanel på vegger i dusj, malt himling og litt panel. Toalett, baderomsinnredning og dusjvegg. Bad 2 i 2 etasje fra 2021-2022 har gulv med belegg. Baderomspanel på vegger og malt himling med takbjelker. Toalett, baderomsinnredning og badekar. Bad/vaskerom i 1 etasje av eldre dato har gulv
med belegg. Malt strie på vegger og panel i himling. Utslagsvask, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter, enkelte profilert og laminert benkeplate. 2 stekeovner, platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator har avtrekk ut.

Spesialrom: Toalettrom av eldre dato har gulv med belegg, malte vegger, panel og panel i himling. Nyere toalett og innredning.

Tekniske installasjoner:
Plastrør (rør i rør) med fordeler skap fra 2021-2022. Eldre vannledning av kobber. Nyere avløpsrør av plast. Noe eldre avløp av støpejern. Nyere ca. 200 liters varmtvannstank i kjeller og 200 liters varmtvannstank fra 2009 i utvendig bod i 2 etasje. 2 sikringsskap med automatsikringer. Brannslokkingsapparat og røykvarslere.

Tomteforhold: Boligen ligger i skrå fjell tomt oppført på gråsteinsmur og plass støpt betong grunnmur.

Innhold

P-rom:
2. etasje: Gang, 2 bad, stue, 3 soverom. S-rom: 3 Kott, utvendig bod.
1. etasje: Gang, bad/vaskerom, toalettrom, kjøkken, stue, spisestue/soverom, vinterhage. S-rom: 2 boder.
Kjeller: S-rom: Boder
Boligen er endret fra opprinnelig godkjente tegninger. Dette er ikke søkt godkjent hos kommunen. Dagens bruk er endret litt fra kommunale godkjente tegninger ved at det er bygd et bad i tidligere kjøkken i 2 etasje. Dette er ikke søkt godkjent hos kommunen.

Stuer 1. etasje: 1. etasjen har 2 stuer, i en av dem har du god plass til sofa og tv og i den andre spisestueavdeling med plass til langbord.

Kjøkken: Praktisk kjøkken med heltre fronter og lys benkeplate. Integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Bad i 2. etasje: Pusset opp i senere tid med belegg på gulv, fibo trespo plater på veggene, baderomsinnredning med underskuffer og dobbel servant, samt badekar med dusjløsning.

Standard

Takstmannens konklusjon: Enebolig med kjellerboder, 1 etasje og 2 etasje oppført i 1868. Det er utført oppussing og oppgraderinger av boligen. Nyere bygningsdeler fremtrer i god teknisk stand. Eldre bygningsdeler fremtrer i forventet tilstand med tanke på alder.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Fallforhold på takrenner er ikke kontrollert, men takrenne på hovedtaket på baksiden er bøyd noe ned.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er avvik:
Kledning og utvendig treverk har varierende slitasje, på utsatte steder vær slitasje og en del råte.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik:
Takkonstruksjon har noen avvik/skjevheter. Takkonstruksjon har begrenset ventilering. Del av takkonstruksjon har angrep av skadedyr, det er også angrep av skadedyr i gammelt treverk i kjeller. Kan være angrep andre steder. På undertak/takkonstruksjon er det noen opptørkede fuktmerker etter tidligere lekkasjer.

Utvendig > Vinduer - 2
Det er avvik:
Vinduer har varierende slitasje og utsatte steder vær slitasje. Glass i vinduer fra 70-80 tallet er en del år, det er derfor påregnelig at det kan være eller kan bli punkteringer i glass.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. I 2 etasje ble det målt høydeforskjell/skjevhet på 55mm gjennom hele rom og i 1 etasje opptil 50mm gjennom hele rom. Noen steder er det knirk i gulv og enkelte steder litt svikt/bevegelse.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er avvik:
Store deler av forventet brukstid på piper er oppbrukt.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er avvik:
I kjellerboder er det synlig vann som kommer ned langs fjell som kommer inn gjennom grunnmur. I liten bod med skråvegg i 1 etasje er det utslag på fuktindikatoren på mursteinsvegg mot grunnmur under terreng.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 1
Det er avvik:
Det er noen hull i vegger etter tidligere røropplegg som er fjernet. I nedre del av vegger i dusj er det utslag på fuktindkatoren.

Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2
Det er avvik:
Over halvparten av forventet brukstid på eldre vannledninger fer oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2
Det er avvik:
Store deler av forventet brukstid på eldre avløpsrør av støpejern er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er avvik:
Flere rom i boligen har begrenset ventilering uten lufteventil i vindu/rom utover lufting med vinduer.

Tomteforhold > Drenering
Det er avvik:
Det er nærmest umulig og drenere langs utvendig grunnmur på en tomt som denne uten å sprenge bort fjell på utsiden av grunnmur. En eventuell drenering/fuktsikring må antas å ha begrenset eller ingen effekt som følge av alderssvekkelser.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er avvik:
Eldre forstøtningmurer, trapper, støpte plattinger og gangbaner har varierende slitasje, noen sprekker, mye sprekker i støpt plattinger og stedvis rekkverk med for lav høyde. En del av rekkverk er forhøyet med tre paller. Det er ikke montert rekkverk langs mur ved parkeringsplass.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik:
Fjell skrå ned langs bolig og i kjellerbod kommer fjell inn under grunnmur.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er avvik:
Kombinasjonen av alder og materiale på deler av innvendige vann- og avløpssystemet tilsier at også deler av utvendige vann- og avløpsrør kan være av eldre dato.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Det er avvik:
Stålplater har vær slitasje. Over halvparten av forventet levetid er oppbrukt.

Utvendig > Dører - 2 - 3
Det er avvik:
Kjellerdør har normal slitasje og plassbygd dør er av eldre dato med slitasje.

Innvendig > Overflater - 2
Det er avvik:
Diverse eldre innvendige overflater har stedvis slitasje.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn
dagens forskriftskrav. Trapp har smal bredde på 61cm. Åpninger i rekkverk på 23cm og åpninger mellom trinn på 19 cm. Det mangler litt rekkverk oppe langs trappeåpning.

Innvendig > Innvendige dører
Det er avvik:
Innvendige dører har varierende slitasje.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt >
Bad/vaskerom
Det er avvik:
Over halvparten av forventet brukstid for belegg er oppbrukt.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 1
Det er avvik:
Krav til fall er ikke oppfylt. Det er 12mm høydeforskjell/fall fra gulv ved dør til gulv ved sluk men også felt av gulv i dusj med lite fall til sluk. 32mm oppkant med belegg ved dør.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2
Det er avvik:
Krav til fall er ikke oppfylt. Gulv er tilnærmet flatt. Det er 10mm høydeforskjell/fall fra gulv ved dør til gulv ved kant av badekar, men 15mm oppkant med belegg ved dør.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Det er avvik:
Toalettrom er av eldre dato med normal slitasje.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er avvik:
Grunnmur har noen riss og sprekker.

Oppvarming

Vedovn i stue, varmekabler på badet i 2. etasje, ellers elektrisk oppvarming.

Kart

Visning

onsdag 29. mai 16:30 til 17:00

Legg inn kalender

For visninger utover de annonserte, ta kontakt med megler på telefon 982 80 342

Husk å lese salgsoppgave så du kan stille godt forberedt på visning.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen.

Meld deg på visning

Bestill salgsoppgave

Kontakt meg

Martin Olsen

Martin Olsen

Eiendomsmegler

982 80 342
mo@exbo.no

Ønsker du å gi bud

Legg inn bud på eiendommen

Se flere boliger i samme område

Nøkkelopplysninger

Prisantydning 2 800 000,-
Omkostninger 84 142,-
Totalpris 2 884 142,-
Byggeår 1868
P-rom 140 kvm
Bruksareal 166 kvm
Tomteareal 559 kvm
Soverom 3
Boligtype Enebolig
Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Eierform Selveier
Kommunenr 4203
Gårsnr 507
Bruksnr 318
Meglers referanse 3040269
Finnkode 423001901
Annonseendring 15.05.2024 08:48

Prisinformasjon

Prisantydning 2 800 000,-
Omkostninger 84 142,-
Totalpris 2 884 142,-
2 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-))
12 800,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
84 142,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 884 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om boligen

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 166 kvm
2.Etasje: Primærrom: 64 kvm. Bruksareal: 75 kvm.
1.Etasje: Primærrom: 76 kvm. Bruksareal: 79 kvm.
Kjeller: Primærrom: 0 kvm. Bruksareal: 12 kvm.

Parkering

Plass til 2 biler på egen tomt.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i regulert område under reguleringsplan Barbu, ikraftsatt: 22.05.1989, godkjent til kjørevei, områder for boliger m/tilhørende anlegg. Spesialområde, bevaring boliger. Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.

Bygningene i SEFRAK-registeret kan være tillagt spesielle restriksjoner. Man må påregne at kommunen tar en vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygningen.

Byggemåte

Utvendig:Takkonstruksjon av sperrebukker med åser og noe taksperre. Stålplater som taktekking på hovedtaket på baksiden og lite tak over inngang i 1 etasje. Glasserte tegltakstein som taktekking. Ståltakrenner og pipebeslag. Tømmervegger og bindingsverk konstruksjon med stående og noe liggende kledning. Et helt nytt vindu i PVC/plast. Vinduer i PVC/plast med 2-lags glass fra 2022. Vinduer i tre med 2-lags glass fra 70-80 tallet, noen fra 2002-2005, eldre vinduer med koblet glass og enkle glass. Inngangsdør i 1 etasje er fra 2013. Inngangsdør i vinterhage er fra 2022. Inngangsdør i 2 etasje er i PVC/plast av nyere dato. Inngangsdør til kjeller og plassbygd dør til utvendig bod i 2 etasje.

Innvendig: Enkelte støpt gulv. Etasje skille av tre bjelkelag. Gulv med gulvbord, laminat, teppe og belegg. Malte vegger, panel, malt tapet, baderomspanel, panelplater og vegger med malt strie. Malte himlinger og panel. Vedovn er tilknyttet den ene teglsteinspipe. Pipene har feierluke i 1 og 2 etasje. Den ene pipe er ikke i bruk. Vindeltrapp trapp fra 2021. Innvendige profilerte og slette dører av forskjellig alder.

Våtrom: Bad 1 i 2 etasje fra ca. 2017 har gulv med belegg. Panelplater på vegger, baderomspanel på vegger i dusj, malt himling og litt panel. Toalett, baderomsinnredning og dusjvegg. Bad 2 i 2 etasje fra 2021-2022 har gulv med belegg. Baderomspanel på vegger og malt himling med takbjelker. Toalett, baderomsinnredning og badekar. Bad/vaskerom i 1 etasje av eldre dato har gulv
med belegg. Malt strie på vegger og panel i himling. Utslagsvask, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter, enkelte profilert og laminert benkeplate. 2 stekeovner, platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator har avtrekk ut.

Spesialrom: Toalettrom av eldre dato har gulv med belegg, malte vegger, panel og panel i himling. Nyere toalett og innredning.

Tekniske installasjoner:
Plastrør (rør i rør) med fordeler skap fra 2021-2022. Eldre vannledning av kobber. Nyere avløpsrør av plast. Noe eldre avløp av støpejern. Nyere ca. 200 liters varmtvannstank i kjeller og 200 liters varmtvannstank fra 2009 i utvendig bod i 2 etasje. 2 sikringsskap med automatsikringer. Brannslokkingsapparat og røykvarslere.

Tomteforhold: Boligen ligger i skrå fjell tomt oppført på gråsteinsmur og plass støpt betong grunnmur.

Innhold

P-rom:
2. etasje: Gang, 2 bad, stue, 3 soverom. S-rom: 3 Kott, utvendig bod.
1. etasje: Gang, bad/vaskerom, toalettrom, kjøkken, stue, spisestue/soverom, vinterhage. S-rom: 2 boder.
Kjeller: S-rom: Boder
Boligen er endret fra opprinnelig godkjente tegninger. Dette er ikke søkt godkjent hos kommunen. Dagens bruk er endret litt fra kommunale godkjente tegninger ved at det er bygd et bad i tidligere kjøkken i 2 etasje. Dette er ikke søkt godkjent hos kommunen.

Stuer 1. etasje: 1. etasjen har 2 stuer, i en av dem har du god plass til sofa og tv og i den andre spisestueavdeling med plass til langbord.

Kjøkken: Praktisk kjøkken med heltre fronter og lys benkeplate. Integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Bad i 2. etasje: Pusset opp i senere tid med belegg på gulv, fibo trespo plater på veggene, baderomsinnredning med underskuffer og dobbel servant, samt badekar med dusjløsning.

Standard

Takstmannens konklusjon: Enebolig med kjellerboder, 1 etasje og 2 etasje oppført i 1868. Det er utført oppussing og oppgraderinger av boligen. Nyere bygningsdeler fremtrer i god teknisk stand. Eldre bygningsdeler fremtrer i forventet tilstand med tanke på alder.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Fallforhold på takrenner er ikke kontrollert, men takrenne på hovedtaket på baksiden er bøyd noe ned.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er avvik:
Kledning og utvendig treverk har varierende slitasje, på utsatte steder vær slitasje og en del råte.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik:
Takkonstruksjon har noen avvik/skjevheter. Takkonstruksjon har begrenset ventilering. Del av takkonstruksjon har angrep av skadedyr, det er også angrep av skadedyr i gammelt treverk i kjeller. Kan være angrep andre steder. På undertak/takkonstruksjon er det noen opptørkede fuktmerker etter tidligere lekkasjer.

Utvendig > Vinduer - 2
Det er avvik:
Vinduer har varierende slitasje og utsatte steder vær slitasje. Glass i vinduer fra 70-80 tallet er en del år, det er derfor påregnelig at det kan være eller kan bli punkteringer i glass.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. I 2 etasje ble det målt høydeforskjell/skjevhet på 55mm gjennom hele rom og i 1 etasje opptil 50mm gjennom hele rom. Noen steder er det knirk i gulv og enkelte steder litt svikt/bevegelse.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er avvik:
Store deler av forventet brukstid på piper er oppbrukt.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er avvik:
I kjellerboder er det synlig vann som kommer ned langs fjell som kommer inn gjennom grunnmur. I liten bod med skråvegg i 1 etasje er det utslag på fuktindikatoren på mursteinsvegg mot grunnmur under terreng.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 1
Det er avvik:
Det er noen hull i vegger etter tidligere røropplegg som er fjernet. I nedre del av vegger i dusj er det utslag på fuktindkatoren.

Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2
Det er avvik:
Over halvparten av forventet brukstid på eldre vannledninger fer oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2
Det er avvik:
Store deler av forventet brukstid på eldre avløpsrør av støpejern er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er avvik:
Flere rom i boligen har begrenset ventilering uten lufteventil i vindu/rom utover lufting med vinduer.

Tomteforhold > Drenering
Det er avvik:
Det er nærmest umulig og drenere langs utvendig grunnmur på en tomt som denne uten å sprenge bort fjell på utsiden av grunnmur. En eventuell drenering/fuktsikring må antas å ha begrenset eller ingen effekt som følge av alderssvekkelser.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er avvik:
Eldre forstøtningmurer, trapper, støpte plattinger og gangbaner har varierende slitasje, noen sprekker, mye sprekker i støpt plattinger og stedvis rekkverk med for lav høyde. En del av rekkverk er forhøyet med tre paller. Det er ikke montert rekkverk langs mur ved parkeringsplass.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik:
Fjell skrå ned langs bolig og i kjellerbod kommer fjell inn under grunnmur.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er avvik:
Kombinasjonen av alder og materiale på deler av innvendige vann- og avløpssystemet tilsier at også deler av utvendige vann- og avløpsrør kan være av eldre dato.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Det er avvik:
Stålplater har vær slitasje. Over halvparten av forventet levetid er oppbrukt.

Utvendig > Dører - 2 - 3
Det er avvik:
Kjellerdør har normal slitasje og plassbygd dør er av eldre dato med slitasje.

Innvendig > Overflater - 2
Det er avvik:
Diverse eldre innvendige overflater har stedvis slitasje.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn
dagens forskriftskrav. Trapp har smal bredde på 61cm. Åpninger i rekkverk på 23cm og åpninger mellom trinn på 19 cm. Det mangler litt rekkverk oppe langs trappeåpning.

Innvendig > Innvendige dører
Det er avvik:
Innvendige dører har varierende slitasje.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt >
Bad/vaskerom
Det er avvik:
Over halvparten av forventet brukstid for belegg er oppbrukt.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 1
Det er avvik:
Krav til fall er ikke oppfylt. Det er 12mm høydeforskjell/fall fra gulv ved dør til gulv ved sluk men også felt av gulv i dusj med lite fall til sluk. 32mm oppkant med belegg ved dør.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2
Det er avvik:
Krav til fall er ikke oppfylt. Gulv er tilnærmet flatt. Det er 10mm høydeforskjell/fall fra gulv ved dør til gulv ved kant av badekar, men 15mm oppkant med belegg ved dør.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Det er avvik:
Toalettrom er av eldre dato med normal slitasje.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er avvik:
Grunnmur har noen riss og sprekker.

Oppvarming

Vedovn i stue, varmekabler på badet i 2. etasje, ellers elektrisk oppvarming.

Øvrig informasjon

Finansiering

Exbo er delvis eiet av Lillesands Sparebank! Dette skal du som kunde tjene på. Vi jobber hver dag for å ta best mulig vare på hverandres og felles kunder. Exbos målsetning er at vi skal ha de mest fornøyde kundene på Sørlandet! La oss sammen se på totalbildet ved kjøp og finansiering av eiendom!

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp?

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Les mer om forsikringen i vedlagte materiell eller på help.no

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 714 300 per 27.02.23 Ligningsverdi som sekundærbolig kr 2 571 479 per 27.02.23

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven.

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte tilstandsrapport utført av Kjell Erik Olsen, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Gratis muntlig verdivurdering

Gratis muntlig verdivurdering

Skal du selge boligen din? Vi er lokalmegleren som selger boliger over hele Sørlandet.
Vi kan Sørlandet!

Få tilbud fra din lokale megler

Kystveien 27 / Arendal

Kystveien 27 4841 Arendal

Martin Olsen, Eiendomsmegler
Mob: 98 28 03 42

Enebolig

1868

Gnr. 507 bnr. 318 i Arendal kommune

4-23-0019

Se finn-kart eller kontakt megler for nærmere beskrivelse. Boligen vil bli merket med til salgsplakat fra Exbo. Ved annonserte visning vil det bli godt skiltet med visningsskilt fra Exbo. På vegne av selger ønsker vi velkommen til en hyggelig visning og boligopplevelse!

Eiendommen ligger fint til i Barbu i blindvei med gangavstand til alle byens fasiliteter. Eiendommen ligger ved Barbu brygge med strandpromenade til Pollen. Utsikt til arkitektonisk spennende byggverk og ellers til by og hav. Fine og usjenerte utearealer.

Eiet tomt på 559 kvm.
Pent opparbeidet med plen, gjerder, trapper og platting. Det er noen usikre grenser, faktisk areal kan derfor avvike fra oppgitt areal.