• Velkommen til Bjornesveien 74!
  • Kontakt megler for visningspåmelding.
  • Kjøkken i malt hvit profil.
  • Tv-stue.
  • Spisestue.
  • Hovedsoverom.
  • Wc-rom.
  • Soverom.
  • Uinnredet rom i andre etasje
  • Bad.
  • Badet er innredet med dusjkabinett.
Selg med Exbo

Hjem / Bjornesveien 74 / Arendal

Bjornesveien 74 / Arendal

Austre Moland - Sjarmerende enebolig på en stor tomt. Uthus, og flott utsikt mot Longumvannet!

Prisantydning 2 190 000,-
Omkostninger 68 892,-
Totalpris 2 258 892,-
Byggeår 1860
P-rom 162 kvm
Bruksareal 185 kvm
Tomteareal 5 940 kvm
Soverom 3
Boligtype Enebolig
Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Se flere detaljer

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 162 kvm, Bruksareal: 185 kvm

Loftsetasje: P-rom: 49 kvm, BRA: 67 kvm.
1. etasje: P-rom: 113 kvm, BRA: 118 kvm.
Kjeller: P-rom: 0 kvm, BRA: 0 kvm.

Parkering

Godt med biloppstillingsplass på egen tomt.

Reguleringsforhold

Boligen ligger i uregulert område, men er i kommuneplanen avsatt til LNF nåv. og kp sikringssone, i ikrafttredelsesdato 23.05.2019.
Eiendommen ligger i et område som er regulert til LNF (Landbruk, Natur og Friluft). Det gjøres oppmerksom på at det hviler strenge restriksjoner vedrørende bygging, endring og rivning i LNF-områder.
Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.
Eiendommen er SEFRAK registrert og ligger i et område avsatt til bevaring av bygninger og anlegg. Det hviler strenge restriksjoner vedr. riving/bygging i slike områder.


 

Byggemåte

Se boligsalgsrapport av Kjell Erik Olsen, datert 13.12.2021.

Enebolig bygd i 1860 med renoveringsbehov.

UTVENDIG
Boligen har takkonstruksjon av sperrebukker med åser, taktro med over- og underbord. Betongtakstein som  taktekking. Vegger av tømmerkonstruksjon med stående bordkledning. Ytterdører og vinduer i tre med 2 lags glass, enkelte vinduer med enkelt glass og takvinduer. Terrasse i treutførelse.

INNVENDIG
Trebjelkelag med gulvbord, belegg og laminat. Malte vegger/himling, panel og plater. Vedovn og peis er tilknyttet boligens 2 teglsteinspiper. Kjellerbod med støpt gulv, støpte vegger og gråsteinsmur. Sving trapp og innvendige dører i treutførelse.

VÅTROM
Bad/vaskerom har gulv med belegg, panelplater på vegger og malt panel i tak. Dusjkabinett, baderomsinnredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Dusjkabinett er fra 2021.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med profilerte malte fronter og laminert benkeplate.

SPESIALROM
Wc i loftsetasjen har gulv med belegg, panel på vegger/himling og toalett. Wc i 1 etasje har gulv med belegg, baderomspanel på vegger og malte plater i himling. Toalett og baderomsinnredning.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Kobber vannrør. Trykktank plassert i kjellerbod. Avløpsrør av plast og avløpsrør av soil. Naturlig ventilasjon men enkelte lufteventiler i vegg og i noen vinduer. Varmepumpe. Ca. 200 liters varmtvannstank er plassert i kjeller.
Nytt sikringsskap med automatsikringer er plassert i hall.

TOMTEFORHOLD
Byggegrunn ukjent. Boligen er oppført på Gråsteinsmur. Boligen har brønnvann og avløp til septiktank.

Innhold

P-rom:

Loftsetasje: Trappegang, gang, bad/vaskerom, wc, soverom 1, soverom 2. 49 kvm.
1.etasje: Hall, kjøkken, wc, spisestue, stue, soverom, stue 2 og gang. 113 kvm.

S-rom:
Loftsetasje: Uinnredet loft. 18 kvm.
1.etasje: bod. 5 kvm.

Det foreligger ikke plantegninger av boligens loft og kjeller fra opprinnelig byggetid. Boligen kan derfor være endret fra opprinnelig godkjente tegninger. Loftsetasjen er innredet med blant annet to soverom, pga maglende tegninger er det uvisst om disser er godkjent for varig opphold.
Eiendommen selges som besiktiget og selger vil ikke påta seg ansvar for å endre eller byggemelde nå i ettertid.

Standard

Utvendig, takkonstruksjon. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder ved gjennomføringer i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Takkonstruksjon har noe avvik/sig. Takkonstruksjon har angrep av skadedyr, trolig Husbukk. I følge eier er det sprøytet mot angrep i uinnredet loft. På undertak/takkonstruksjon er det noen fuktmerker, fukt ved takvindu og trolig fukt bak knevegg bak bad/vaskerom. Ved den ene pipa er det råte i takkonstruksjon. På loft er det muselort og trolig noe rottelort. En del av loftsetasjen har igjen kledde skråhimlinger/lukket konstruksjon. Skråhimlinger lite og ikke isolert.

Utvendig, veggkonstruksjon. Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Kledning og utvendig kledning har værslitasje og på utsatte steder betydelige råteskader. Det er grunn til å anta at det stedvis kan være råte inne i selve veggkonstruksjonen.

Innvendig, etasjeskiller. Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Største målte avvik/skjevhet i gulv i boligen er 150mm i gang i loftsetasjen. Enkelte steder er det knirk i gulv og noen gulv har nivåforskjell fra rom til rom.

Spesialrom, overflater og konstruksjon, wc. Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte. Det er høy fukt i himling og knevegg ved siden av takvindu. Toalettrom har eldre skyveventil, men ikke lufting i dør.

Tomteforhold, terrengforhold. Terreng faller inn mot bygning. Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Det er grunn til å anta at terreng har fall mot grunnmur, da det på befaringsdagen var vann i kjellerbod og fuktighet i grunnen i krypkjeller.

Utvendig, taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taket var på befaringsdagen snøbelagt.

Utvendig, nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende dkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takrenner har slitasje og stedvis sig/feil fall. Det manglet et takrenne nedløp. Nyere pipebeslag.

Utvendig, vinduer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduer har varierende slitasje, på utsatte steder værslitasje, noen vinduer har punktert glass, noen tar imot karm, enkelte hasper er knekt og lekkasje ved takvindu. Vinduer i loftsetasjen tilfredsstiller ikke krav til rømningsvei på grunn av fast midtstolpe.

Utvendig, dører. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Inngangsdør og balkongdør i stue har  ærslitasje og avflasset maling. Balkongdør i bod mangler svillbeslag og innvendig belistning er ufagmessig.

Utvendig, balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Synlig treverk på veranda har værslitasje.

Innvendig, radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig, pipe og ildsted. Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Pipevanger er ikke synlige. Pipe er kledd inn på to sider i loftsetasjen mot bad og soverom og noen steder går treverk mot pipa.

Innvendig, rom under terreng. På gulv i kjellerbod ligger det vann og dertil høy relativ fuktighet, som følge av manglende/sviktende drenering og fallforhold på utvendig terreng langs boligen. I treverk i himling/bjelkelag ble det målt fukt og treverk har angrep av borebille (trolig angrep andre steder i gamle trekonstruksjoner). Kjellerbod har ingen/lite ventilering. Under bjelkelag i resten av 1 etasje er det en blindkjeller/klaring mellom bjelkelag og grunnen uten inspeksjonsmulighet og tilstand ukjent. Generelt er bindkjellere/krypkjeller en risikokonstruksjon som ofte er utsatt for fukt/kondens/råte.

Innvendig, innvendige trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, bad/vaskerom. Sluk har slukforlenger. Mellom sluk og slukforlenger kommer det ut plast, men overgang ser ikke tett ut. Hvis vann stiger i sluk kan det være fare for lekkasje.

Våtrom, ventilasjon, bad/vaskerom. Rommet har kun naturlig avtrekk.

Kjøkken, Overflater og innredning. Det er påvist sprekker i overflater. En front har sprekk og ellers har fronter enkelte merker.

Tekniske installasjoner, avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Gamle avløpsrør av soil.

Tekniske installasjoner, varmtvannstank. Store deler av forventet brukstid på varmtvannstank er oppbrukt.

Tekniske installasjoner, andre installasjoner. Det er påvist andre avvik:En plate på koketopp på kjøkkeninnredning og oppvaskmaskin virker ikke.

Tomteforhold, drenering. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Ingen drenering, takvann ledes mot mur og renner langs grunnmuren. På befaringsdagen var det vann på gulv i kjellerbod og fuktighet i grunnen i krypkjeller.

Tomteforhold, grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser. Grunnmur har sprekker og noen løse stein.

Tomteforhold, utvendige vann- og avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.

Rapporten må leses i sin helhet.

Oppvarming

Eiendommen varmes opp av vedfyring og elektrisitet, varmepumpe.

Kart

Visning

Bestill salgsoppgave

Kontakt meg

Marius Engelskjønn

Marius Engelskjønn

Eiendomsmegler

930 24 844
me@exbo.no

Ønsker du å gi bud

Legg inn bud på eiendommen

Se flere boliger i samme område

Nøkkelopplysninger

Prisantydning 2 190 000,-
Omkostninger 68 892,-
Totalpris 2 258 892,-
Byggeår 1860
P-rom 162 kvm
Bruksareal 185 kvm
Tomteareal 5 940 kvm
Soverom 3
Boligtype Enebolig
Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Eierform Selveier
Kommunenr 4203
Gårsnr 30
Bruksnr 14
Meglers referanse 3034869
Finnkode 421009101
Annonseendring 14.11.2022 07:33

Prisinformasjon

Prisantydning 2 190 000,-
Omkostninger 68 892,-
Totalpris 2 258 892,-
2 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 800,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-))
--------------------------------------------------------
68 892,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 258 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om boligen

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 162 kvm, Bruksareal: 185 kvm

Loftsetasje: P-rom: 49 kvm, BRA: 67 kvm.
1. etasje: P-rom: 113 kvm, BRA: 118 kvm.
Kjeller: P-rom: 0 kvm, BRA: 0 kvm.

Parkering

Godt med biloppstillingsplass på egen tomt.

Reguleringsforhold

Boligen ligger i uregulert område, men er i kommuneplanen avsatt til LNF nåv. og kp sikringssone, i ikrafttredelsesdato 23.05.2019.
Eiendommen ligger i et område som er regulert til LNF (Landbruk, Natur og Friluft). Det gjøres oppmerksom på at det hviler strenge restriksjoner vedrørende bygging, endring og rivning i LNF-områder.
Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.
Eiendommen er SEFRAK registrert og ligger i et område avsatt til bevaring av bygninger og anlegg. Det hviler strenge restriksjoner vedr. riving/bygging i slike områder.


 

Byggemåte

Se boligsalgsrapport av Kjell Erik Olsen, datert 13.12.2021.

Enebolig bygd i 1860 med renoveringsbehov.

UTVENDIG
Boligen har takkonstruksjon av sperrebukker med åser, taktro med over- og underbord. Betongtakstein som  taktekking. Vegger av tømmerkonstruksjon med stående bordkledning. Ytterdører og vinduer i tre med 2 lags glass, enkelte vinduer med enkelt glass og takvinduer. Terrasse i treutførelse.

INNVENDIG
Trebjelkelag med gulvbord, belegg og laminat. Malte vegger/himling, panel og plater. Vedovn og peis er tilknyttet boligens 2 teglsteinspiper. Kjellerbod med støpt gulv, støpte vegger og gråsteinsmur. Sving trapp og innvendige dører i treutførelse.

VÅTROM
Bad/vaskerom har gulv med belegg, panelplater på vegger og malt panel i tak. Dusjkabinett, baderomsinnredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Dusjkabinett er fra 2021.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med profilerte malte fronter og laminert benkeplate.

SPESIALROM
Wc i loftsetasjen har gulv med belegg, panel på vegger/himling og toalett. Wc i 1 etasje har gulv med belegg, baderomspanel på vegger og malte plater i himling. Toalett og baderomsinnredning.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Kobber vannrør. Trykktank plassert i kjellerbod. Avløpsrør av plast og avløpsrør av soil. Naturlig ventilasjon men enkelte lufteventiler i vegg og i noen vinduer. Varmepumpe. Ca. 200 liters varmtvannstank er plassert i kjeller.
Nytt sikringsskap med automatsikringer er plassert i hall.

TOMTEFORHOLD
Byggegrunn ukjent. Boligen er oppført på Gråsteinsmur. Boligen har brønnvann og avløp til septiktank.

Innhold

P-rom:

Loftsetasje: Trappegang, gang, bad/vaskerom, wc, soverom 1, soverom 2. 49 kvm.
1.etasje: Hall, kjøkken, wc, spisestue, stue, soverom, stue 2 og gang. 113 kvm.

S-rom:
Loftsetasje: Uinnredet loft. 18 kvm.
1.etasje: bod. 5 kvm.

Det foreligger ikke plantegninger av boligens loft og kjeller fra opprinnelig byggetid. Boligen kan derfor være endret fra opprinnelig godkjente tegninger. Loftsetasjen er innredet med blant annet to soverom, pga maglende tegninger er det uvisst om disser er godkjent for varig opphold.
Eiendommen selges som besiktiget og selger vil ikke påta seg ansvar for å endre eller byggemelde nå i ettertid.

Standard

Utvendig, takkonstruksjon. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder ved gjennomføringer i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Takkonstruksjon har noe avvik/sig. Takkonstruksjon har angrep av skadedyr, trolig Husbukk. I følge eier er det sprøytet mot angrep i uinnredet loft. På undertak/takkonstruksjon er det noen fuktmerker, fukt ved takvindu og trolig fukt bak knevegg bak bad/vaskerom. Ved den ene pipa er det råte i takkonstruksjon. På loft er det muselort og trolig noe rottelort. En del av loftsetasjen har igjen kledde skråhimlinger/lukket konstruksjon. Skråhimlinger lite og ikke isolert.

Utvendig, veggkonstruksjon. Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Kledning og utvendig kledning har værslitasje og på utsatte steder betydelige råteskader. Det er grunn til å anta at det stedvis kan være råte inne i selve veggkonstruksjonen.

Innvendig, etasjeskiller. Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Største målte avvik/skjevhet i gulv i boligen er 150mm i gang i loftsetasjen. Enkelte steder er det knirk i gulv og noen gulv har nivåforskjell fra rom til rom.

Spesialrom, overflater og konstruksjon, wc. Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte. Det er høy fukt i himling og knevegg ved siden av takvindu. Toalettrom har eldre skyveventil, men ikke lufting i dør.

Tomteforhold, terrengforhold. Terreng faller inn mot bygning. Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Det er grunn til å anta at terreng har fall mot grunnmur, da det på befaringsdagen var vann i kjellerbod og fuktighet i grunnen i krypkjeller.

Utvendig, taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taket var på befaringsdagen snøbelagt.

Utvendig, nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende dkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takrenner har slitasje og stedvis sig/feil fall. Det manglet et takrenne nedløp. Nyere pipebeslag.

Utvendig, vinduer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduer har varierende slitasje, på utsatte steder værslitasje, noen vinduer har punktert glass, noen tar imot karm, enkelte hasper er knekt og lekkasje ved takvindu. Vinduer i loftsetasjen tilfredsstiller ikke krav til rømningsvei på grunn av fast midtstolpe.

Utvendig, dører. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Inngangsdør og balkongdør i stue har  ærslitasje og avflasset maling. Balkongdør i bod mangler svillbeslag og innvendig belistning er ufagmessig.

Utvendig, balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Synlig treverk på veranda har værslitasje.

Innvendig, radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig, pipe og ildsted. Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Pipevanger er ikke synlige. Pipe er kledd inn på to sider i loftsetasjen mot bad og soverom og noen steder går treverk mot pipa.

Innvendig, rom under terreng. På gulv i kjellerbod ligger det vann og dertil høy relativ fuktighet, som følge av manglende/sviktende drenering og fallforhold på utvendig terreng langs boligen. I treverk i himling/bjelkelag ble det målt fukt og treverk har angrep av borebille (trolig angrep andre steder i gamle trekonstruksjoner). Kjellerbod har ingen/lite ventilering. Under bjelkelag i resten av 1 etasje er det en blindkjeller/klaring mellom bjelkelag og grunnen uten inspeksjonsmulighet og tilstand ukjent. Generelt er bindkjellere/krypkjeller en risikokonstruksjon som ofte er utsatt for fukt/kondens/råte.

Innvendig, innvendige trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, bad/vaskerom. Sluk har slukforlenger. Mellom sluk og slukforlenger kommer det ut plast, men overgang ser ikke tett ut. Hvis vann stiger i sluk kan det være fare for lekkasje.

Våtrom, ventilasjon, bad/vaskerom. Rommet har kun naturlig avtrekk.

Kjøkken, Overflater og innredning. Det er påvist sprekker i overflater. En front har sprekk og ellers har fronter enkelte merker.

Tekniske installasjoner, avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Gamle avløpsrør av soil.

Tekniske installasjoner, varmtvannstank. Store deler av forventet brukstid på varmtvannstank er oppbrukt.

Tekniske installasjoner, andre installasjoner. Det er påvist andre avvik:En plate på koketopp på kjøkkeninnredning og oppvaskmaskin virker ikke.

Tomteforhold, drenering. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Ingen drenering, takvann ledes mot mur og renner langs grunnmuren. På befaringsdagen var det vann på gulv i kjellerbod og fuktighet i grunnen i krypkjeller.

Tomteforhold, grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser. Grunnmur har sprekker og noen løse stein.

Tomteforhold, utvendige vann- og avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.

Rapporten må leses i sin helhet.

Oppvarming

Eiendommen varmes opp av vedfyring og elektrisitet, varmepumpe.

Øvrig informasjon

Finansiering

Exbo er delvis eiet av Lillesands Sparebank! Dette skal du som kunde tjene på. Vi jobber hver dag for å ta best mulig vare på hverandres og felles kunder. Exbos målsetning er at vi skal ha de mest fornøyde kundene på Sørlandet! La oss sammen se på totalbildet ved kjøp og finansiering av eiendom!

 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og bør leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Å kjøpe en bolig er for de fleste den største økonomiske investeringen i livet og ikke noe du gjør hver dag. Vet du hvilke rettigheter du har som boligkjøper og vet du når du har et rettmessig krav dersom uforutsette problemer dukker opp?
Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Energiattest

Boligen er energimerket og har fått energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Energiattesten kan fås ved henvendelse til megler

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig: Kr: 723 336,-
Som sekundærbolig: Kr: 2 636 411,-

Andre opplysninger

Hvitevarer medfølger ikke i handelen dersom ikke annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller per fax til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven.
 

Hvitvasking

Iht. Lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering er eiendomsmeglere pålagt å foreta legitimasjonskontroll av kunden og/eller eventuelle rettighetshavere til objektet. Dersom legitimasjonskontroll ikke kan gjennomføres, har megler plikt til å stanse transaksjonen. Dersom kjøper ikke medvirker til at legitimasjonskontroll kan gjennomføres, har megler plikt til ikke å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene. Ved mistanke om at transaksjonen har tilknytning til en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler har dessuten plikt til å undersøke nærmere/melde ifra til Økokrim ved indikasjon på mistenkelige transaksjoner uten at selger og kjøper underrettes om dette.

Diverse

Det oppfordres til en grundig gjennomgang av vedlagte boligsalgsrapport/tilstandsrapport utført av Kjell Erik Olsen, samt selgers egenerklæring.

Det gjøres oppmerksom på at interiørtegningene som ligger vedlagt prospektet er skissetegninger utarbeidet av Exbo og viser hvordan boligen er benyttet i dag. Tegningene er ikke målsatt eller juridisk bindende men kun ment som veiledende interiørtegninger.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Selger opplyser om at de ved to anledninger har oppdaget mus på terrassen.

Gratis verdivurdering

Gratis verdivurdering

Skal du selge boligen din? Vi er lokalmegleren som selger boliger over hele Sørlandet.
Vi kan Sørlandet!

Få tilbud fra din lokale megler

Bjornesveien 74 / Arendal

Bjornesveien 74 4849 Arendal

Marius Engelskjønn, Eiendomsmegler
Mob: 93 02 48 44

Enebolig

1860

Gnr. 30 bnr. 14 i Arendal kommune

4-21-0091

Se kart i finn-annonsen eller kontakt megler for detaljert veibeskrivelse. Det vil bli godt skiltet med EXBO-visningsskilt ved fellesvisning.

Eiendommen ligger ca. 7 km øst for Arendal sentrum. I umiddelbar nærhet til flotte turområder,
rundt Granestua er det et stort løypenett med skiløyper om vinteren og fine turstier om sommeren. Rundt Longumvannet er det fin
badeplass. Boligen har en fantastisk beliggenhet med nydelig utsikt over Longumvannet og områdene rundt.

Eiet tomt på 5940 kvm.
Eiendommen har usikre grenser. Avvik kan forekomme. Hovedhuset ligger over tomtegrensen, og over på naboeiendommen, det foreligger ingen avtale for dette. 
Opparbeidet med gruset innkjørsel og hage.