Exbo eiendomsmeglings kontor i Søgne med leder Lars Hauge i spissen, melder om en god start på det nye året. Den milde vinteren uten store mengder snø ser ut til å gjøre at folk kommer i «modus» for kjøp og salg av eiendom tidligere enn vanlig, og vi har hatt god respons på visningene vi har holdt i Søgne og omegn siden nyttår. Ferske boligprisstatistikker viser også at Kristiansand og omegn hadde en prisoppgang på hele 3,5 % i januar, høyest i landet.

 

Nye E-39 bidrar til veksten i boligmarkedet

Søgne er et område i vekst og det er ventet at hele Søgne vil få et løft når ny E-39 står ferdig om noen få år. Det bygges mange nye leiligheter rundt om i Søgne og på Tangvall vil to store leilighetsprosjekter i Tangvall Terrasse og Tangvall Park stå ferdig i 2020. Tangvall sentrum er også i utvikling og vil bli bygget betydelig ut det neste tiåret. Flere nye boligområder som Åroshøyden, Kileneset, Pålsneset, Ausviga og Kjellandsheia er under utbygging og vil for det meste bestå av eneboliger og tomannsboliger. Her har allerede mange småbarnsfamilier etablert seg i sine nyoppførte boliger de siste par årene. Felles for alle disse områdene er tomter med nærhet til sjøen og med gode sol- og utsiktsforhold.

Søgne er også et populært område for hytter og som man ser av oversikten og fordelingen over hva som har blitt solgt sist år, så er det en god andel hytter. Vi merker pågangen på hytter allerede nå og det kan virke som foregående somre med fint vær, lokker kjøpere forteller Lars.

Fjorårets salg og snittpriser, fordelt etter type bolig:

165 eneboliger solgt, med en snittpris på 3.522.000,-

15 rekkehus solgt,  med en gjennomsnittspris på 2.300.000,-

99 leiligheter solgt,  med en gjennomsnittspris på 2.330.000,-

51 tomannsboliger solgt, med en gjennomsnittspris på 2.650.000,-

29 hytter solgt,  med en gjennomsnittspris på 4.100.000,-

 

 

Flotte turmuligheter og sørlandsidyll ved sjøen

Søgne byr på en skjærgård utenom det vanlige og det finnes utallige turmuligheter innenlands eller langs sjøen. Perler ved sjøen som Ny Hellesund og Olavsundet, Høllen med båthavn og Høllesanden, Årossanden og Helleviga er meget populære friområder og byr på et yrende folkeliv på sommerhalvåret. Store vann som Donevann og Kvernhusvannet er også trivelige områder med flotte turstier. Alt dette kun 15-20 minutters kjøring fra Kristiansand sentrum gjør Søgne til en attraktiv plass å flytte til.

 

Vi i Exbo forbereder oss på en hektisk vår med mange boligomsetninger og en spennende hyttesesong!

 

 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du vurderer å selge din bolig eller fritidseiendom, vi garanterer et godt tilbud! Du finner oss i lokalene til Søgne og Greipstad Sparebank på Tangvall.