På Rykene bor innbyggerne langs Nidelven i vakre omgivelser. Her finner man den landlige roen, selv om man kun er en liten kjøretur unna Grimstad og Arendal.   

– Rykene er et hyggelig tettsted ved Nidelven. Her er det landlig, men samtidig kort vei til både Grimstad og Arendal, sier Camilla Kristensen, eiendomsmegler i Exbo Arendal.

Hun har selv vokst opp på Gjennestad, som ligger i nærheten av Rykene. Kristensen mener Rykene har de viktigste fasilitetene et bosted bør ha.

– Selv om det er landlig har man det man trenger rundt seg. Her er det barneskole, barnehage, dagligvareforretning, idrettsanlegg og gode friluftsmuligheter, som blant annet lysløype, sier megleren.

 

Ligger i to kommuner

Den 2,5 kilometer lange lysløypa blir flittig brukt av innbyggerne på Rykene. Løypa passer også godt for vogner og sykler.

Rykene ligger like ved kommunegrensen mot Grimstad. Av de totalt 712 innbyggerne på Rykene, bor 693 i Arendal. Rykene er et sted med gode oppvekstvilkår for barn og unge. Hele 45 prosent av innbyggerne er en del av en barnefamilie.

 

Eneboliger over 160 kvm

På Rykene finnes det stort sett eneboliger (97 %).

Svært mange av dem er romslige. Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at 45 % av innbyggerne på Rykene har en boligstørrelse på 160 kvadratmeter eller større. Det er nesten dobbelt så høyt som landsgjennomsnittet (26%).

Selve navnet Rykene stammer fra det gammelnorske ordet «rjúkandi» som betyr ”den rykende”, og som beskriver Rykenefossen ved flom. Fossen har blitt utnyttet i århundrer til bekkekverner, møller og sagbruk. Det er montert laksetrapp i fossen, slik at laks kan komme lenger opp i elva for å gyte.

 

Sagbruk siden 1630

Helt siden 1630-tallet har det vært sagbruk ved Rykenefossen. I dag heter sagbruket Rygene – Smith & Thommesen. Den karakteriseres som en hjørnesteinsbedrift i Arendal og har 40 ansatte. Bedriften driver med produksjon og eksport av tremasse. Rykene fabrikk 2

 

Et utsnitt av Rykene:

45 % er barnefamilier

87 % eier sin egen bolig

79 % har bolig på over 120 kvm

49 % av boligene er eldre enn 20 år

 

Hva slags boligtyper: 

97 % enebolig

3 % annet

 

Hva finnes i området: Rykene barneskole2

Barnehage – Rykene oppvekstsenter barnehage, Løvehulen familiebarnehage og Tøra familiebarnehage.

Skole – Rykene barneskole, Asdal barne-og ungdomskole (5 km)

Matbutikker – Joker Rykene

Steder i nærheten – Helle (1 km), Lindtveit (2 km), Trålum (4 km) og Løddesøl (4 km).

Idrett – Rygene stadion med kunstgressbane

Avstander – 53 km til Kjevik flyplass, 7 km til Rise togstasjon, gode bussforbindelser.

Meglertaksten kan du bruke til refinansiering av boliglån, få en indikasjon på hva boligen er verdt ifm et fremtidig salg, eller rett og slett bare for å vite hva du sitter på av verdier.

 

I uke 10 (7 mars til 11 mars) så gir vi alle som bor på Rykene, gratis meglertakst. 

Ønsker DU at jeg skal komme hjem til deg og gi deg en GRATIS og uforpliktende verdi-vurdering av din bolig (verdi: kr. 2 500,-), så håper jeg du tar kontakt med Camilla 

på tlf. 405 56 530 eller på mail: ck@exbo.no