De siste tiårene har Myra gått fra en landlig, rolig tilværelse til å bli et livlig bosted med yrende småbarnsliv. Her har innbyggerne fritidstilbud mange kan misunne dem.

– Myra var tidligere et landlig område med mye skog. De siste årene har boligbyggingen skutt i været, sier Per Erling Fløistad, eiendomsmegler i Exbo Arendal.

Det sentrumsnære nabolaget ligger like nord for Arendal sentrum, nær både E18 og Stoa som er kommunens nye handelssentrum.

Moderne kunstisbane

Myra er et moderne bosted med en barneskole med rundt 220 elever og 30 ansatte, Sam Eyde videregående skole, barnehager og et enormt godt tilbud innen kultur og idrett. Myra Ungdoms- og Idrettslag har et svært godt tilbud innen fotball, ski, innebandy, bordtennis, generell barneidrett og voksentrim. Det finnes skøyteklubb og egen kunstisbane i området, helselag, speider og bedehus. Flerbrukshallen Sør Amfi ligger plassert sentralt på Myra like ved kunstgressbanen.

På kunstisbanen finnes aktiviteter som hurtigløp, bandy, ishockey og lek på is. Banen ble åpnet i 2004 og kan brukes fra 1. november til rundt 5. mars.

– Attraktivt bosted

– Her finnes flust med fritidsaktiviteter. Det har vært med å gjøre Myra til et meget attraktivt bosted. For de som liker fiske er det kort vei til Longumvann, sier Fløistad. På Wikipedia kan man lese at en gjedde på hele 27 kilo skal ha blitt fisket opp i Longumvannet.

Før Myra ble en del av Arendal var Myra ei bygd i Moland kommune. På 1980-tallet startet utbyggingen av stedet, og i dag har store deler av området bymessig karakter.

I dag har stedet 455 husholdninger med 2,5 personer i snitt per husholdning. Svært mange barnefamilier har slått seg ned på Myra.

 

Trygt og trivelig sted

På nettstedet nabolag.no finner man fakta om bydeler og tettsteder i Norge. Her kan innbyggerne selv rangere bostedets fasiliteter på en skala mellom én og ti, og skrive kommentarer om det aktuelle stedet.

– Trygt, trivelig, natur og bynært, skriver en av innbyggerne på Myra.

Beboerne på Myra har trygge veier og steder for barn, gode skoler og barnehager, godt matvareutvalg, mange turmuligheter, og lavt støynivå. Alle disse punktene har innbyggerne gitt minimum åtte poeng.

 

 

Et utsnitt av Myra:Myra ny

84 % eier sin egen bolig

60 % har bolig på over 120 kvm

58 % av boligene er nyere enn 20 år

45 % av eiendommene har pris mellom 1 mill. og 2,5 mill.

 

Hva slags boligtyper: Myra ny 3

80 % enebolig

11 % Leilighet/annet

9 % rekkehus

 

Hva finnes i området:

Barnehage – Myraskogen barnehage og Lindebakken barnehage

Skole – Myra barneskole, Stinta barne- og ungdomsskole, St. Franciskus barne- og ungdomsskole, Sam Eydes videregående skole.

Matbutikker – Meny Harebakken (3 km), Rema 1000 Stoa (3 km) og Coop Obs! Arendal (3 km).

Steder i nærheten – Blødekjær (4 km), Aust-Agder Sentralsjukehus (4 km), Myrene (4 km) og Aust-Agder Museet (3 km).

Idrett – Sør Amfi, Myra kunstgressbane og Myra kunstisbane Avstander – 64 km til Kjevik flyplass, 4 km til Arendal togstasjon, gode bussforbindelser.

 

Vi kan Arendal!Myra ny 2

 

I uke 13 (28/3-1/4) gir vi alle som har bolig på Myra gratis verdivurdering.

 

Ønsker DU at jeg skal komme hjem til deg og gi deg en GRATIS og uforpliktende verdivurdering av din bolig (verdi: kr. 2 500,-), så håper jeg du tar kontakt med meg på tlf. 404 75 015 eller på mail: pef@exbo.no